AMD-s alapokra épít az új Gigabyte Brix

A kétféle verzióban elérhető apró számítógép vásárlásakor többféle AMD Renoir SoC APU közül választhatunk.

Az AMD januárban bemutatott, Renoir kódnévre hallgató SoC APU-ja a notebookpiacon egy igen ígéretes megoldásnak tűnik, a Gigabyte pedig úgy látta, hogy asztali környezetben is érdemes vele számolni, hiszen legújabb, Brix és Brix S nevű barebone számítógépeit épp ilyen processzorokkal látta el. A két, 119,5 x 119,5 mm alapterületű eszköz közti különbséget mindössze magasságuk, és az eltérést okozó 2,5 hüvelykes meghajtóhely jelenti, minden más szempontból megegyeznek.

A VESA furatoknak hála akár falra, vagy a monitor hátuljára szerelhető apróságok burkolata alatt választástól függően egy AMD Ryzen 3 4300U, Ryzen 5 4500U, Ryzen 7 4700U, illetve Ryzen 7 4800U processzor duruzsol, amelyek magukba foglalják a Radeon Vega grafikus vezérlőt is. Mivel barebone gépekről beszélünk, így memória nélkül érkeznek, a két darab DDR4-3200 slot feltöltése a mi feladatunk lesz (maximum 64 GB kapacitásig), de ugyanez igaz az egyetlen M.2-es SSD foglalatra is.

Szerencsére nem kell beérnünk azokkal az adatokkal, amelyek már a gép adattárolóin vannak, rengeteg vezeték nélküli és vezetékes kapcsolati lehetőség áll rendelkezésünkre. Előbbiek közé tartozik a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.1 modul, míg utóbbiakat a 2,5 gigabites tempóra képes Ethernet csatlakozó, illetve az öt darab USB 3.2 Gen1 Type-A és két darab Type-C port jelenti. A két Type-C kapu adatátvitel mellett akár képkimenetként is használható, így a HDMI és DisplayPort csatlakozókkal együtt összesen négy külső monitor csatlakoztatására van lehetőségünk, de a rendszer hangját is kiküldhetjük az erre dedikált jack kimenet segítségével, amelyet egy Realtek ALC225 kontroller vezérel.

A Gigabyte Brix és Brix S legújabb változatainak vételára és piacra kerülésük időpontja egyelőre nem ismert.

Előzmények

Hirdetés