Állítólag 2022-ben jöhetnek a Samsung kvantumpontos OLED tévéi

Korábban arról volt szó, hogy már idén befuthatnak az első ilyen televíziók.

Hirdetés

Mi is beszámoltunk arról korábban, hogy a Samsung kijelzők fejlesztéséért és gyártásáért felelős leányvállalata, a Samsung Display intenzív kutatásokat folytat a kvantumpontos OLED paneltechnológia terén.


(forrás: ETNews)

Ez a megoldás elméletileg jobb képminőséget eredményezhet, mint amit a jelenlegi, LCD-n alapuló QLED, valamint a hagyományos OLED eljárások produkálnak. A korábbi hírek arról szóltak, hogy ha minden jól megy, akkor már az idei év második felében felbukkanhatnak az első ilyen panellel ellátott televíziók. Kicsit később viszont arról kezdtek pletykálni, hogy a televíziókért konkrétan felelős Samsung Electronics minőségbeli kifogásokat fogalmazott meg, de a jelek szerint mostanra sikerült felszámolni a problémákat.

A dél-koreai ETNews magazin értesülései szerint ugyanis a Samsung Electronics véglegesítette a terveit, amelyek értelmében a következő év első felében már tényleg megérkezhetnek az első ilyen tévék. Kicsit kezd szappanopera-szerűvé válni ez a történet, de reméljük, hogy a vége "happy end" lesz.

Előzmények

Hirdetés