Hasznosítja az RGB LED-es billentyűzeteket az új AIDA64

A FinalWire kiadta az AIDA64 néven újjáéledt rendszerdiagnosztikai program legújabb, 5.50-es verzióját. A frissítés természetesen a hardverek jobb kezelésére fókuszál, így többek között elérhető az LGA1151-es foglalattal rendelkező alaplapok támogatása, az USB 3.1-es perifériák kezelése, az Intel NVMe SSD-k azonosítása és a kapcsolódó SMART adatok ellenőrzése, valamint továbbfejlesztett ACPI-tábla dekódolás. Mindezek mellett elérhetővé vált AMD Bristol Ridge APU, illetve az Intel Broadwell-E/EN/EP/EX CPU-k előzetes támogatása is.

A frissítés természetesen most is támogatja a legújabb hardvereket, így a nemrég bemutatott AMD Radeon R9 Nano és a GeForce GTX 950 jelzésű VGA-kat, továbbá a Kingston HyperX Predator, Plextor M6V, SanDisk Z400s és SK Hynix SC300 SSD-k, valamint az Adaptec és a Marvell RAID-vezérlők bővített kezelést kaptak. Ezek mellett a NZXT Kraken vízhűtéses rendszerek érzékelőinek támogatása is megoldott.

Lényeges fejlesztés, hogy a friss AIDA64 képes az OpenGL ES 3.2 támogatására, így az ehhez kapcsolód információs felületekben az új API-kra vonatkozó adatok is elérhetők. Ezt ugyan PC-n még senki sem kezeli natívan, de ki tudja mit hoz a jövő.

RGB LED paraméterezése
RGB LED paraméterezése [+]

Az új AIDA már támogatja az információk megjelenítését RGB LED háttérvilágítást használó billentyűzeteken, ezen belül is a Corsair K65, Corsair K70, Corsair K95, Logitech G910 és Razer Chroma RGB LED termékeknél érhető el a funkció. Az egész egy nagyon ötletes megoldás, mivel így a billentyűk LED-jeihez különböző információk rendelhetők az egyes paraméterekről, amelyek ugyan szám szerint nem lesznek leolvashatók, de a színek így is tájékoztatást adnak.

A Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP, 2000, Me, NT 4.0, 98 és 95 operációs rendszerrel kompatibilis AIDA64 5.50-es verziója letölthető a hivatalos weboldalról. A megszokott próbára is van lehetőség, ami 30 napig tart. A program automatikus frissítésre is képes, melynek segítségével az AIDA64 folyamatosan naprakészen tartható. Választható a frissítések keresési gyakorisága, illetve opcionális frissítési csomag mentése helyi mappába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés