Adattárolók és kiegészítők a hétvégére

A Toshiba StorE Art nevű hordozható merevlemezei a funkciók mellett a külsőre is ügyelnek. A szériába tartozó tárolókat stílusos, látványosan díszített burkolat rejti. Az új StorE Art 3 HDD-k ezúttal kicsit visszafogottabb mintát kaptak, ugyanis a fényes felületű, fekete és sötétkék festésükre geometrikus alakzatok kerültek, az oldalukon pedig gumicsík fut végig. A 2,5 hüvelykes, USB-s adattárolók 750 GB-os és 1 TB-os méretben érkeznek. A védelmükről több fronton is gondoskodtak: az adatok jelszóval és kódolással titkosíthatóak, a fizikai behatások ellen pedig egy rázkódásokat érzékelő szenzort kaptak. A StorE Art merevlemezek – előtelepített NTI BackupNow EZTM szoftverrel – a következő hónaptól lesznek elérhetők, egyelőre ismeretlen áron.

Toshiba StorE Art 3 (forrás: SlashGear.com)
Toshiba StorE Art 3 (forrás: SlashGear.com)

Ugyancsak a Toshibától érkeznek az 200 GB-os MK2060GSC és a 100 GB-os MK1060GSC modellek, amelyeket elsősorban az autóipar számára tervezett a gyártó. A 2,5 colos meghajtók egytányéros kialakításúak, és 4200 rpm-es fordulatszámon üzemelnek. A 3 Gbps-os csatlakozóval ellátott winchesterek átlagos elérési ideje 12 ms körül van, zajszintjük pedig 23 dBA lehet. A cég elmondása szerint a meghajtók az adatátviteli sebesség tekintetében 78%-kal gyorsabbak az elődjükhöz viszonyítva, így ideálisak a multimédiás és a navigációs alkalmazásokhoz. A termékek tömeggyártása augusztusban indul meg.

Toshiba MK2060GSC
Toshiba MK2060GSC

A Patriot Memory az SSD háttértárainak legfrissebb szériáját leplezte le, mely a Zephyr névre hallgat. A 64, 128 és 256 GB kapacitású NAND flash memóriákra alapozó tárolók a JMicron legújabb vezérlőchipjét, a JMF612-t alkalmazzák. Gyorsítótár 64 MB-os DDR2-es memóriára épül, így a meghajtók átviteli sebessége olvasásnál elérheti a 240 MB/s-ot, írásnál pedig 180 MB/s-os tempó várható. A Zephyrek támogatják a TRIM funkciót is, ami a Windows 7 operációs rendszernél lehet hasznos. A készülékeket természetesen erős alumíniumburkolat védi a külső behatásoktól. A Partiot újdonságai három év garanciával kerülnek forgalomba, ám a megjelenésük pontos dátumáról és az árakról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Patriot Zephyr SSD
Patriot Zephyr SSD

Végül az Icy Dock külső merevlemezházát is érdemes megemlíteni. Az MB561US-4S-1 egyszerre négy darab 3,5 hüvelykes SATA winchestert képes fogadni, amelyek egyenként maximum 2 TB-os kapacitásúak lehetnek. A „hot-swap” funkció természetesen támogatott, így bekapcsolt számítógépnél is cserélhetőek az egyes meghajtók. A 235 x 141 x 175 mm-es méretű, fehérre festett alumíniumburkolaton belül a tárolókat egy passzív hűtésű tápegység látja el árammal, a keretet pedig egy eltávolítható 8 cm-es ventilátor hűtheti. A készülék 2.0-s USB vagy eSATA interfészen csatlakoztatható a számítógéphez, az ára pedig 270 dollár körüli.

Icy Dock MB561US-4S-1
Icy Dock MB561US-4S-1

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés