2 GB/s-os külső SSD az ADATA mellényzsebéből

Meg kell hagyni, hogy a 20 Gbps-os kapcsolattal dolgozó meghajtó flancos gúnyát öltött.

Az ADATA legújabb külső SSD-je az SE900G nevet kapta, és USB 3.2 Gen 2x2 Type-C interfészének hála akár 2000 MB/s-ig is felkúszhat a szekvenciális olvasásának/írásának sebessége. A 110,8 mm hosszú, 66 mm széles és 16,5 mm vastag, 160 grammos tároló vezérlőjéről, illetve aNAND flash lapkáinak pontos típusáról hallgat a gyártó, ám nem meglepő módon a burkolaton elterülő, drótkerítést idéző, RGB fényekben úszó mintázatról (ami 74 százalékban fedi le az eszköz "arcát") már annál bőszebben nyilatkozik.


[+]

Természetesen a Type-C/Type-C kábel mellé azért mellékelnek egy hagyományos Type-C/Type-A-s példányt, így a kevésbé modern gépek tulajdonosai számára ugyancsak áll a vásár, és persze a Windows 8/8.1/10, illetve a MacOS X (10.6-tól) mellett a különféle Linux disztribúciók (2.6-os Kerneltől), valamint az Android (5.0-tól) operációs rendszerek ugyancsak támogatottak bár ha almás vashoz használnánk a drágát, egy formázásra mindenképp szükség lesz.

Az 512 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os kiszerelésekben készülő adattár árait egyelőre nem tudjuk közölni, az viszont már biztos, hogy a garancia 3 éves időtartamra szól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés