Acer S235HL monitor: jól mutat majd az irodában

Időről-időre felbukkannak olyan perifériák, melyek nem feltétlenül a műszaki tartalommal, hanem külsejükkel akarnak sikert aratni. Hisszük vagy sem, ezekre a termékekre is van igény, sőt egyes gyártók szándékosan csak ezt a hullámot lovagolják meg egyfolytában, mindezért pedig még zsíros felárat is elkérnek; akkor is, ha funkcióit tekintve kevesebbet tud, mint az olcsóbb, ám csilli-villinek semmiképp sem nevezhető társai. Bizonyos körülmények között a mutatós külső többet nyom a latban, mint egy olyan készülék, aminek kinézete átlagos, tudását pedig egyébként sem tudnák kihasználni, vagy csupán az egyszerűbb belső is ugyanúgy képes ellátni a feladatát.


[+]

Az Acer nem foglalkozik luxustermékek gyártásával és tervezésével, de időnként előállnak olyan extravagáns és különc termékekkel, mint például az S kijelzőcsaládba tartozó S234HL, ami félolalas kialakításáról lehet ismerős. Piacra kerülése óta viszont eltelt több mint két év, tehát most már finomítani kellett a megszokott recepten. Ennek jegyében született meg a kijelző utódja, az S235HL. Persze az S234HL sem volt rossz a maga nemében, lapos és elegáns ezüst-fekete, L alakba formált talpa és vékony kávája már megjelenésekor is sok dicséretben részesült.


[+]

Az új modellnél látványos változás, hogy a talp immáron téglalap alakú, és kiterjedését tekintve felszedett magára egy pár centit, ugyanakkor a kijelzőt tartó állvány vékonyabb lett. Ennek oka, hogy míg a korábbi modellnél az elektronika és csatlakozók az állvány belsejében bújtak meg, most ezek mind átkerültek a talpba. Ugyanez a helyzet a gombokkal is, melyek szintén vízszintes pozícióba költöztek. Másik változás, hogy a zsanér nem a kijelző hátlapjának az alsó harmadára került, hanem teljesen levitték a keret aljával egyvonalba. Ez a megoldás oldalról nézve letisztultabb képet fest, de a féloldalas felfogatás miatt sem úszhatjuk meg merevítést, ami végigfut a hátoldalon.


[+]

Az S235HL-t java részben fényes fekete műanyag borítja, beleértve a kávát és a talp burkolatát, valamint az imént emlegetett merevítést. Matt felülettel a hátlapon és a tartóállvány előlapján végighúzódó alumínium sáv mellett találkozhatunk. Ez utóbbiba vésve láthatjuk a márkajelzést, és hasonlóval találkozhatunk a hátoldal jobb felső sarkában is. Minden bizonnyal az Acer új kijelzőjének külseje megosztja az olvasókat és majdan a leendő vásárlókat, de egy dizájntermék esetében ez természetes reakció, mindenesetre a monitor által elnyert iF dizájndíj önmagáért beszél.


[+]

A dizájn mellett szólni kell a paraméterekről is, de itt nagy változásokról nem tudunk beszámolni. Maradt a 23"-es, 2 ezredmásodperces válaszidővel rendelkező TN+film panel Full HD felbontással és LED háttérvilágítással, mely meghatározza a betekintési szögeket is (170/160 fok). A bemenetek között 1 x D-Sub és 2 darab HDMI található, valamint kapunk egy 3,5 mm-es jack kimenetet is, amire fej/fülhallgatót dughatunk. A vékony kialakítás miatt a talpban nem sok hely maradt a tápegységnek, ebből adódóan ezt egy külső AC adapter formájában száműzték.


[+]

Természetesen a címben forgó kijelzőt kipróbáltuk egy röpke munkanap erejéig, de igazság szerint képminőség terén nehéz lenne újat mondani, a TN panel a hasonszőrű monitortesztekben megszokott szinten teljesített. Óriási pozitívum viszont, hogy a kijelző felülete teljesen matt, így képes elfeledtetni velünk a tükröződő kávát. Az S235HL ereje a külsejében rejlik: exkluzív, modern környezetben, irodai munkára, titkárnőknek, pultosoknak, recepciósoknak kiváló társa lehet a mindennapokban – csak nem árt gyakran takarítani, hiszen a fényes felület csak akkor mutat jól, ha nincs rajta egy ujjlenyomat vagy porszem sem.


[+]

Az Acer dizájndíjas kijelzője 3 év garanciával, 59 990 forintért lesz elérhető napokon belül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények