Acer és Gateway LCD-PC-k

Formás asztali gépek érkeztek a Gateway-től a ZX One sorozatba. Nevezetesen a ZX4951-es és a ZX6951-es modellekről van szó, a jelzések pedig egy-egy 21,5 illetve 23 hüvelykes képátlójú LCD-PC-t takarnak. A monitorok Full HD felbontásúak és érintésérzékeny panellel vannak szerelve. Lekerekített sarkok, alul ívelt forma, fényes fekete keret, ezüst burkolat és króm kitámasztó jellemzi a készülékeket. A konfigurációjuk Intel alapokon nyugszik, Pentium vagy Core i3 processzor választható beléjük. A rendszermemória mérete 4 GB-os (ami 16 GB-is bővíthető), a háttértár pedig 500 vagy 640 GB-os merevlemez lehet. A termékekben Blu-ray meghajtó és beépített webkamera is található, sőt a nagyobbik gépben egy tévétuner is van. VESA szabványú rögzítőrendszerüknek hála a falra is felszerelhetők. A Gateway-ekre Windows 7 operációs rendszert telepítettek. Az árusításuk már megkezdődött, és 900 illetve 1000 dollárért vásárolhatók meg.

Gateway ZX One sorozat [+]
Gateway ZX One sorozat [+]

Az IFA kiállításon már láthattunk néhányat az Acer LCD-PC-i közül, azonban most újabb modellek érkeztek, amik ugyan kinézetben nem különböznek sokban az előzőktől, de kicsit részletesebben ismert a konfigurációjuk, valamint az áruk. Az Aspire Z3100 és AZ5700 közül az előbbi 21,5”-es képernyővel, míg az utóbbi 23”-essel bír. A kisebbikben 2 GHz-es AMD Athlon II 170u processzor dolgozik, mellé 3 GB memóriát raktak, továbbá egy 500 GB-os winchester felel az adatok tárolásáért. A készülék grafikus megjelenítéséről a GeForce 9200-as videokártyája gondoskodik. Természetesen a szokásos kiegészítők sem maradtak el, van DVD-olvasó, webkamera, N-es Wi-Fi, Gigabit Ethernet és HDMI kimenet is.

Acer Aspire Z3100 [+]
Acer Aspire Z3100 [+]

A második gép már kicsivel drágább, majd másfélszerese az előzőnek,  vagyis 1100 dollárt kérnek érte. A felár következtében az AZ5700-ban már a 3,2 GHz-es órajelen működő Core i5-650 processzor található az Intel HD Graphics társaságában. A rendszermemória 4 GB-os kapacitású az adattárolás pedig egy 1 TB kapacitású merevlemez biztosítja. A tervezők DVD-íróval is ellátták az LCD-PC-t, de egyéb tulajdonságaiban nagyjából megegyezik a Z3100-zal. A 23”-es  modellben egyébként megtalálható az Acer TouchPortal is, amely egy, az érintőképernyőt kihasználó felhasználói felület sok hasznos alkalmazással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés