Acer blog@New York: színes-szagos lesz az új E notebookcsalád

A vállalat idén elsőként a már meglévő notebookcsaládokból az E sorozatot frissíti, ami nem jelenti azt, hogy az Aspire R vagy éppen az S család kimaradna az újításokból. Mindössze arról van szó, hogy ezek később kerülnek terítékre, aminek oka, hogy az "új" processzorok csak a Computexen debütálnak, és addig felesleges lenne a jelenlegi platformokra építkezni. Az E család azonban a költséghatékony megoldásokat testesíti meg, így itt a legújabb technológiák mindig egy kis késéssel kerülnek bevezetésre, tehát a még éppen futó Intel Core i vagy AMD architektúra használata teljesen elfogadottnak számít.


Acer Aspire E 14[+]

A névváltoztatás, egészen pontosan a közérthetőbb fedőnév bevezetése ez esetben sem maradt el, hiszen a 14 hüvelykes képátlójú variánsokat Aspire E 14, a 15,6"-eseket pedig Aspire E 15-nek jelöli meg a gyártó, de a kódnevek a háttérben persze most is megmaradnak. A legmeghatározóbb és legszembetűnőbb változás ezeknél a masináknál a gazdag színvilág, így a nagyobbak öt, a kisebbek pedig hatféle színben lesznek elérhetőek, egyesek matt, mások fényes fedéllel, némely modelleknél mindez halovány mintázattal tovább színesítve, de még ízléses mértékben. Kívülről nézve egyébként az új E család rendben van, persze azt meg kell említeni, hogy nem igazán fogyókúráztatták őket, de érthető módon ebben a kategóriában nem fogunk Ultrabookokat megszégyenítő paramétereket kapni (14" touch/nem touch: 2,45/2,3 kg és 33,3/30,3 mm vastagság; 15,6" touch/nem touch: 2,7/2,5 kg és 31,5/30,3 mm).


Színes és mintás [+]

Szerencsére a fényes-matt választási lehetőség a 14 és 15,6 hüvelykes kijelzőnél egyaránt visszaköszön: az 1366x768 képpontos panelekből lesz matt és érintős képességgel rendelkező fényes verzió is, de a csúcsot most is a Full HD opció képviseli, természetesen matt felülettel. Amennyiben nem az érintős opcióra esik a választás, aggodalomra semmi ok, a notebookok mindegyike teljesen új és egyben roppant kiváló tapipadot kapott, amit a gyártó szimplán csak Precision Touchpadnak nevez, és ugyanazokat a mozdulatokat (gesture-öket) imitálva lehet rajtuk navigálni a Windows 8.1-ben, mintha azt a kijelzőn tennénk - tehát oldalról előcsalhatjuk az oldalsávokat stb. Emellett mindenféle kiegészítő, letiltásra szolgáló gombot mellőzve oldották meg azt is, hogy ne ugorjon el a kurzor, ha gépelés közben véletlenül hozzáérünk a touchpadhez.


Precíziós touchpad [+]

A hardveres kiépítés legalább olyan sokszínű lesz, mint az E család külseje. A vásárló dönthet majd arról, hogy kíván-e dedikált VGA-t avagy sem az Intel Core i, Pentium, Celeron CPU-k vagy éppen az AMD E1, E2, A6, esetleg az A8 vagy A10 APU-k mellé (utóbbi kettő csak a nagyobbik modellnél érhető el). Ugyanígy a RAM és a HDD mérete is skálázódik a memória esetében egészen 16 GB-ig, a tárkapacitásnál pedig 1 TB-ig – tehát SSD vagy gyorsítótár továbbra sem lesz, érthető módon.

Acer Aspire E 15
Acer Aspire E 15 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények