Acer blog@New York: Aspire Switch 10 - hibrid notebook, újraértelmezve

A tengerentúli esemény egyik leginkább várt darabja az Aspire Switch 10 kettő az egyben hibrid. Az Intel Bay Trail platformon alapuló, 10,1"-os tablet lényegében az általunk is tesztelt W510 továbbfejlesztésének tekinthető; az Acer ezzel a modellel próbálja meg az előd és a hibrid koncepció gyengeségeit kiküszöbölni, miközben a funkciókat is bővíti. A hibridek kapcsán a gyártók jellemzően a billentyűzetes dokkoló és a tablet csatlakozási pontjánál követnek el hibákat, aminek következtében sérülékeny, nehéz, nehezen mozgatható és -szétválasztható, lötyögős megoldásokkal találkozhattunk.


[+]

A Switch 10 esetében a gyártó egy masszív mágneses kivitelre szavazott, ami az imént említett problémákat eliminálja. Hovatovább, az új kialakításból kifolyólag a tabletet akár fordítva is beleültethetjük a dokkolóba, így máris bővült a funkciók sora (kifordított, billentyűzetre visszahajtott és sátor felhasználási mód).


[+]

Az Intel Z3745 Atom SoC (ami mellé 2 GB RAM jár) meglehetősen takarékos jószág, 8 órás üzemidőt facsar ki a Switch 10-ből, így az Acernél úgy döntöttek, hogy a második akkumulátort kihagyják a dokkolóból, helyét pedig opcionális 500 GB-os HDD veheti át. Ezzel kiküszöböltek egy másik jellemző problémát, a szűkös tárhelyet: a 32 és 64 GB eMMC tárolóról fut az operációs rendszer és a legszükségesebb programok, minden más mehet a merevlemezre. Persze azt azért hozzá kell tennünk, hogy a dokkoló az említett technikai paraméterekhez hozzáad pár dekát és néhány millimétert. A HDD-t nélkülöző dokkoló esetében 11,3 milliméterrel és 1,12 kilogrammal, míg HDD-vel 11,3 milliméterrel és 1,2 kilogramm plusszal számolhatunk a tableten felül.


[+]

A harmadik, szintén nem elhanyagolható változtatás a hangszórók elhelyezése: a sztereó hangszórópár nem hátulra, hanem az előlapra került, a fektetett pozíciónak megfelelő elosztásban, így a multimédiás célokat is jobban kiszolgálja, mint azok, ahol csak egy hangszóró található, rosszabb esetben az is hátul.


[+]

A Switch 10 nem akar többnek látszani, mint ami, nem kápráztatja el a vásárlót hátlapi kamerával (előlapi van a videotelefonáláshoz) és haszontalan funkciókkal. Kapott egy jó minőségű, 1366x768 képpontos, öt ujjal tapicskolható IPS érintőkijelzőt (Zero Air Gap és Lumiflex technológiával), egy kellően tempós hardvert, elfogadható akkus üzemidőt, és mindezt belegyömöszölték egy kellően vékony (8,9 mm) és könnyű (585 gramm), meglepetősen jó fogású házba. Az egyetlen, ami hiányozhat, a bevitelt megkönnyítő stylus, noha bármilyen utólag vásárolt hasonló kiegészítőt mellé csaphatunk, ha nincs szükség a több nyomásszint megkülönböztetésére. Reméljük, hogy 3G-s verzió is érkezik belőle.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények