Acer blog: speciális garancia mellett rajtolt az idei friss termékpaletta...

Az Acer hazai képviselete megtartotta éves sajtóeseményét, ahol az idei év újdonságainak elérhetőségét és paramétereit jelentette be a haza piacra vonatkozóan. Mindenesetre gondoskodtak róla, hogy rögtön érdekessé tegyék az eseményt, ugyanis az az Acer Reliability Promise akció ismertetésével kezdődött. Ennek a promóciónak a keretén belül megvásárolható gépekre (amelyeket regisztrálni is kell a vásárlást követően) a cég pénz-visszafizetési garanciát vállal, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben a termék meghibásodik az első éven belül a garanciális feltételeknek megfelelően, úgy a vásárló jogosult arra, hogy a termék 100 százalékos vételárát visszakapja a termék kijavításán (vagy speciális esetben cseréjén) felül.


[+]

A fenti akció nem minden Acer termékre vonatkozik, hanem csak egyes modellekre – erről pontosabban a fenti kép ad tájékoztatást. Említésre méltó még a termékeken kívül, hogy a logó is változott, de csak apróságról van szó, eltűnt belőle az "explore beyond limits" mottó, így a továbbiakban csak a fehér alapon zöld "acer" felirattal találkozhatunk majd.

Ami pedig a friss termékpalettát illeti, ahogyan az várható volt, a tavaszi New York-i, valamint a pár hete megtartott Computex kiállításon látott újdonságok kerülnek a magyar piacra, mármint természetesen azok, amelyek nem prototípus állapotban léteznek – gondolva itt a Predator sorozatra.


[+]

Mi várható tehát? Notebookfronton elsődlegesen az új Aspire E széria érkezik többféle méretben és különféle vidám színekben, megújult dizájn mellett, friss Intel és AMD processzorokkal. A körítésen is frissítettek, ennek megfelelően a gépek IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fit és több USB 3.0-s csatlakozót kapnak, a dedikált GPU-val szerelt masinák pedig az NVIDIA GeForce 940M-et kapják meg. Emellett nem szabad megfeledkezni az olyan újdonságokról, mint a BluelightShield szemkímélő üzemmód és a TrueHarmony hangzás.


[+]

Természetesen előkerült az új Aspire R11 is, ami a vállalat hajtogatható kijelzős, passzív hűtésű hibrid masinája is, mint újdonság. A 360 fokos zsanér lehetővé teszi, hogy a masinát négyféle módon is használatba vehessük. A jó hír, hogy kék mellett idehaza is elérhető lesz fehér színben, többféle konfigurációban 140-150 000 forintos bruttó áron kiépítéstől függően.

Nem maradunk idén Switch nélkül sem, noha a Core M-es Switch 11-re még várni kell, és az új infók szerint leghamarabb ősszel kerülhet forgalomba. Kapható viszont a már korábban kivesézett 10E modell új, mintás és színes külsővel (alul-felül), valamint egy finomított zsanérral. Az ára 100 000 forintról kezdődik 32 GB-os kiszerelésben, ami ha nem elég akkor 10 000 forinttal megtoldva 64 GB-osat kapunk. További extra tárhelyet a dokkolóba épített 500 GB-os merevlemez jelenthet, de ezekért a modellekért már 130 000 forintot kell fizetni. Ha valaki a régi dizájnú masinákra vágyik, akkor örömmel írjuk le, hogy azok továbbra is elérhetőek lesznek némi árcsökkenéssel megfejelve, de a New Yorkban látott Gorilla Glass fedeles SW5-015 nem lesz itthon elérhető.


[+]

Ami a táblagépeket illeti, az új táblagépek csak őszre várhatóak, köztük egy új 7"-es is, amit most újfent ARM architektúrára épülő MediaTek SoC-ra alapoztak a korábban használt Intel helyett. Mindazonáltal ez a táblagép az átlagos igényeket próbálja kielégíteni, sokkal inkább a megfizethetőségre (40 000 forint alatti árcédulára) gyúr, így nem lesznek benne extrák az 1280x800 képpontos IPS Zero Air Gap kijelzőt leszámítva (bár manapság már ez sem tekinthető annak), azaz mindenből a legszükségesebbeket kapja. Ez azonban csak később érkezik, akárcsak a Tab 10, amiről korábban beszámoltunk.


[+]

Ami az Acer Liquid okostelefonokat illeti, a vállalat elmondása szerint a vártnál jobb eredményeket produkáltak, így a hazai piacon is bevezetik androidos vonalon a januárban elsőként bemutatott Z410-et, valamint az MWC-n látott Z520 típusokat. Ezek előreláthatólag két hét múlva leszek kaphatóak idehaza 40-50 000 forint körüli áron.


[+]

Az Acer új termékeinek egy része, így például az R11 és a Switch 10E már elérhetőek a hazai boltokban, de előfordulhat, hogy a színválaszték még nem teljes. A vállalatnál azt ígérik, hogy a következő hónapban folyamán már minden variánsból kerül a partnerekhez, és az Aspire E és ES notebookok is kaphatóak lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények