IFA 2015: íme, a megrögzött játékosoknak szánt Acer Predator notebookok

A tegnapi nap folyamán írtunk az Acer újra/újjáéledő Predator sorozatáról, köztük az asztali masinákról és a gamer tabletről, most viszont a notebookokon a sor. A 15 és 17 hüvelykes méretben készülő masinák a legfrissebb Intel Skylake platformra épülnek, ami nem meglepő, hiszen minden konkurens erre épít most, így kvázi nincs opció, az Acernek is ezen az úton kell járnia. Természetesen nem csak a CPU és VGA páros a döntő egy ilyen masinánál, hanem az egyéb szolgáltatások, amelyekből most sincs hiány, de haladjunk sorban!


[+]

A 15"-es Predator 15 a G9-591, a 17"-es Predator 17 a G9-791 típusjelzést viseli, és méretüket, valamint tömegüket leszámítva ugyanazt kínálják és ugyanúgy néznek ki. A kisebbik masina befoglaló méretei 391 x 299,5 x 38,5 milliméter, tömege 3,4 kilogramm, a nagyobbiké pedig 423 x 321,5 x 39,7 milliméter, amihez 3,95 kilogrammos tömeg párosul. A puha bevonatos, alapvetőn fekete, de vörös betétekkel díszített házban az Intel hatodik generációs mobil Core i5 és i7 processzorai dolgoznak, ami mellé a kisebbik masinában 64, a nagyobbikban legfeljebb 32 GB RAM társulhat. A megjelenítésről TN vagy IPS Full HD kijelző gondoskodik, de opcióként az UHD-s panel is elérhető. A megjelenítéshez szükséges számításokat az NVIDIA GeForce családra bízták, ahol a GTX 970M és GTX 980M közül lehet választani, előbbi 3, utóbbi 4 GB GDDR5 fedélzeti memóriával és G-Sync támogatással.


[+]

Az adattárolók tekintetében szintén nagy a választék: 256 vagy 512 GB-os PCIe NVMe SSD, RAID 0-ba szervezett SATA-s SSD-k 256 GB, 512 GB vagy 1 TB kapacitással, szimpla SATA SSD-k 128, 256 vagy 512 GB kapacitással, illetve HDD fronton 1 vagy 2 TB-os opciók jöhetnek szóba, előbbiből akár 7200 rpm-re képes darabok. Ezenkívül persze helyet kap a Killer DoubleShot Pro Gigabit Ethernet és Wi-Fi vezérlő, HD webkamera, USB 3.1 Type-C csatlakozó és a szokásos körítés, ami minden notebookhoz kell.


[+]

A száraznak tűnő technikai paraméterek után térjünk át az elején említett egyedi szolgáltatásokra. Ezek közül az egyik a Predator Pro Zone háttérvilágítással ellátott billentyűzet, amit négy zónára osztottak, ezek világítása pedig külön-külön kapcsolható, variálható. A PredatorSense szoftverből a gombok programozhatók, 15 makró is rögzíthető (erre van külön gombsor a bal oldalon), illetve a Windows funkciógombokat is kikapcsolhatóak a játék idejére.

Rágyúrtak a hangzásra is az Acernél, és most nem a Dolby Audio támogatásra gondoltak csak, hanem az akár 600 ohmos fejhallgatók támogatására, illetve a beépített SoundPound 2.1 (15"-es modellnél) illetve 4.2 (17"-es modellnél) hangrendszerre, ami 6 illetve 12 wattos összteljesítményt produkál.

Acer DustDefender és Acer FrostCore by Cooler Master Acer DustDefender és Acer FrostCore by Cooler Master
Acer DustDefender és Acer FrostCore by Cooler Master [+]

Legérdekesebb pontja a Predatornak a DustDefender porvédővel ellátott FrostCore hűtés, aminek fejlesztését a Cooler Masterre bízták. Ez egy kiegészítő hűtőmodul, ami az optikai meghajtó helyére pattintható, ami játék közben extra légmozgást, azaz plusz hűtést biztosít. Mindezeken felül a ventilátorok vezérlését is a felhasználó kezébe adja az Acer a CoolBoost alkalmazáson keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények