Hirdetés

Acer blog: Aspire V3-574G notebook a középkategóriában

Régen járt nálunk az Acer kínálatából V3-as notebook, így az ötödik generációs Intel Core i processzoros Aspire géppel nem foglalkoztunk, és ez jó apropót szolgáltatott, hogy újból elővegyünk egy ezzel szerelt masinát.


[+]

A választás a középkategóriás mindenesre, a 15,6"-es V3-574G-5007-re esett, amiben Intel Core i5-5200U processzor, 8 GB DDR3L memória, 4 GB-os NVIDIA GeForce GT 940M (Optimus-szal), valamint 1 TB merevlemez dolgozik, a megjelenítő szerepét pedig egy matt felületű Full HD-s IPS panel tölti be. Mindezt megtoldották Gigabit Ethernettel, egy ac-s Wi-Fi vezérlővel, optikai meghajtóval, háttérvilágított billentyűzettel, valamint egy beépített, négycellás, 37 wh-s akkumulátorral. Ez utóbbi talán nem tűnik veretesnek, de 4+ órára elegendő energiát tárol normál felhasználás közben.

[+]

Mindezt egy 23,9 milliméter vastag házba sikerült beletenni, mely így cakkpakk 2,4 kilogrammot nyom a mérlegen, ami inkább átlagos mint kiemelkedő, de a V3 esetében ez érthető, hiszen az eggyel feljebb lévő V5-nél kezdődik a vékony és könnyű kategória. A külsőt most is műanyag és alumínium borítja, de az utóbbival most igen ügyesen bántak. Jól harmonizál az ezüst színű csuklótámasz a fekete és mintás fedéllel, ami a fény felé forgatva mutatja meg izgalmas oldalát.


[+]

Apropó oldal: a különféle csatlakozók (2 db USB 3.0, 1 db USB 2.0, HDMI, VGA, Ethernet, 3,5 mm-es jack aljzat)  elhelyezése kissé féloldalas lett, ugyanis egy USB 2.0-s portot leszámítva minden a bal oldalra került, pedig a jobb oldalon bőven van még hely, így jobb lett volna, ha a kártyaolvasó nem az előlapra kerül.


[+]

Az általunk próbált gép Linux operációs rendszerrel érkezett, de minden gond nélkül települt rá a Windows 10, a driverekkel nem volt probléma. Normál, kíméletes használat közben a masina ventilátora folyamatosan pörgött, de szinte némán dolgozott, és cserébe a gépház is hűvös maradt. Játék közben persze könnyebben zajosodik és melegszik a gép, de előbbi nem zavaró tónusú, a melegedés pedig (ha nem extrémen terheljük Furmarkkal) az elviselhető mértéken belül marad. A szellőzők egyébként a gép alján és oldalán találhatóak.


[+]

A beviteli részleg a szokásosnak mondható, hiszen a V3-nál használt szigetes billentyűzetet és clickpadot más típusnál is használják. Előbbi kifogástalannak mondható, utóbbi tapintásra nem rossz, halkan működik, de még mindig van mit javulni, ami a pontosságot illeti.


[+]

A V3 összességében egy egész jó mindenes, ami keveset fogyaszt és halkan működik, ráadásul cipelése sem lehetetlen feladat. Az általunk próbált összeállítás két év háztól-házig garanciával 230 000 forintba kerül, de ennél olcsóbb kiadás is létezik 4 GB RAM-mal és 2 GB-os VGA-val, amiért 210 000 forintot kell fizetni. Ha mégis igény lenne a 4 GB-os VGA-ra, akkor 220 000 forintot kell a kasszánál hagyni. Erősebb processzorral (i7-5500U) 255 000 forintról indul az ár 4 GB RAM-mal és 4 GB-os VGA-val, 8 GB RAM-mal pedig 270 000 forintra nő az ár.

Gyengébb kiadások is elérhetőek (i3-4005U - ez még előző generációs CPU, 500 GB HDD), ám ezeknél a kijelző felbontása is 1366x768 képpontra csökken. Az ár a CPU-RAM-VRAM-VGA-HDD variálásától függően itt 165 000 és 205 000 forint között változik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények