Acer blog: Aspire S7 notebook Broadwell processzorral

Az Acer egy ideje nem nyúlt hozzá különösebben az Aspire S7 sorozathoz, ami még mindig a gyártó zászlóshajója a konzumer notebook között, hiszen a 13"-es változat 1,3 kilogrammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig mindössze 11,9 milliméteres, miközben fémkeretes, gorilla üveggel borított dizájnja a fehér színnel, a világító Acer felirattal még mindig frissnek hat. Egyszóval ezek alapján megállja a helyét mind a mai napig, ha valaki mutatós könnyű és vékony notebookot keres. Persze a megjelenés után az Acer a hardvert a kornak megfelelően változtatta, sőt még WQHD-s érintőkijelzőt is pattintott a fedélbe, természetesen IPS-re alapozva.



[+]

Tulajdonképpen a most kézhez kapott S7-393 típusjelzésű masina esetében is ez történt: WQHD-s érintőpanelt ez a modell is megkapta, a processzort pedig a legújabb generációs Intel Core egységre cserélték. A választék idehaza két modellből áll, az olcsóbbikban a Core i5-5200U, a drágábbik modellben pedig a valamivel erősebb IGP-vel rendelkező Core i7-5500U központi egység dolgozik, de mindkettőt a 15 wattos TDP osztályba sorolja az Intel. A rendszermemória 8 GB mindkét modellben, a 256 GB-nyi tárhelyet pedig RAID 0-ba kötött 128 GB-os SSD-pár alkotja, és a 2560x1440 képpontos IPS multitouch érintőpanel is alapfelszereltség, akárcsak a Windows 8.1 operációs rendszer.


[+]

A notebook kapcsán újfent meggyőződhettünk arról, hogy milyen könnyű hordozni a gépet, és milyen jól jön, ha extra nagy szögben nyitható a fedél. A kijelző ugyanis az érintőképernyőknek megfelelően fényes, így néha szükség van rá, hogy ki tudjuk játszani a visszatükröződéseket. Mindenesetre a vékony felépítés hátránya, hogy a kijelzővel óvatosan kell bánni, noha a Gorilla Glass fedél ölelésében úgy tűnik biztonságban van, ugyanakkor durva bánásmódot (erős koppintás, hátulról nyomorgatás) nem kedveli – persze nem okoz egyik sem maradandó károsodást. Maga a kijelző amúgy nem rossz, kicsit rosszabb a betekintési szöge, mint amit asztali kijelzőknél megszoktunk, a nagy képpontsűrűség pedig nagyításért kiált.


[+]

Nem eresztenénk túl hosszúra a gép ismertetését, hiszen korábban a 11 és 13 hüvelykes verziót is teszteltük alaposan. Az erősebbik Broadwell processzorra viszont gyorsan rámértünk, miként viselkedik terhelés alatt a hűtés: Fél órás terhelést követően a processzor 80-90 ºC között állapodott meg, miközben a hűtés is relatíve halk maradt, de a fordulatszám hallhatóan ingadozott annak megfelelően, ahogy az órajel/feszültség párosítása 1400 MHz/0,8 V és 2800 MHz/1,111 V között ugrált az aktuális hőmérséklettől függően – legtöbbet 1500-1700 MHz között lehetett látni.


[+]

A broadwelles Acer Aspire S7 jelenleg 13"-es méretben kapható csak, és nem olcsó: az i5-ös processzorral 440 000 forintot kérnek el érte, i7-tel pedig 490 000 forintot kell a kasszában hagyni – mindkettő három év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés