Hirdetés

Új Armis házakkal jelentkezett a SilentiumPC

A gyártó kibővíti Armis családját a középkategóriás AR3-as midi-tornyok révén, melyek letisztult formavilággal és praktikus funkciókkal igyekeznek elcsábítani a jövőbeni vásárlókat.

A házikók három különböző változatban érkeznek: az első az AR3 alapmodell, mely fém oldallapokkal és egy HDD-, valamint power LED-eket lekapcsoló gombbal közeleg - ez utóbbi jól jöhet majd az éjszaka sötétjében. A második, AR3 TG névre keresztelt példány a hobbiépítők örömére edzett üveg oldalpanelt visel, a harmadik, AR3 TG RGB jelzésű variáns  pedig az üveglap mellé teljes belső RGB világítást is kap, ami támogatja gyakorlatilag az összes nagyobb alaplapi RGB-s rendszert, mindemellett a színkavalkádot szoftveresen, vagy a házban elhelyezett kontroller egység segítségével is vezérelhetjük majd.

SilentiumPC Armis AR3, AR3 TG és AR3 TG RGB SilentiumPC Armis AR3, AR3 TG és AR3 TG RGB SilentiumPC Armis AR3, AR3 TG és AR3 TG RGB
SilentiumPC Armis AR3, AR3 TG és AR3 TG RGB [+]

Mindhárom testvér 452 mm magas és 433 mm mély, ám míg az AR3-as 203 mm széles, addig az  AR3 TG és TG RGB 5 mm-rel kövérebb. Az I/O paneleik szabadon áthelyezhetőek alulra vagy felülre, így az USB/audio portok és a ventilátorokat (a TG RGB esetében világítást is) szabályozó kezelőszervek helyzete testre szabható - persze ez nem egy világrengető újdonság, de mindenképpen kellemes tulajdonság. A felhasználóknak amúgy lehetőségük lesz az előlapot a saját, 3D-nyomtatott takarólemezükkel még egyedibbé varázsolni.

Hirdetés

A házak belsejében az egyszerű, de nagyszerű elv uralkodik: az alsó, tápegységet/merevlemezt takaró burkolat a megfelelő kábelmenedzsment elősegítésének érdekében moduláris jellegű, de akár teljesen el is távolítható, ha arra lenne éppen szükségünk. Maximum négy SSD-t és két HDD-t építhetünk be, illetve kapunk egy 5,25"-es meghajtókeretet is, melyet ki is penderíthetünk a kuckóból, ha úgy ítéljük meg, hogy csak a helyet foglalja.


[+]

Az AR3-asok két 120 mm-es Sigma PRO ventilátort (az AR3 TG RGB-nél egy Sigma PRO Corona RGB az egyik) kaptak a csendes hűtés védjegye alatt, és összesen tíz légkavaró vezérlésére van bennük potenciál a beépített, (fordulatszám tekintetében) háromlépcsős kontroller segedelmével. A kalyibákban amúgy hat ventinek van dedikált hely.

Egy robbantott ábra, melyen jól elkülönülnek a széria főbb alkotóelemei, megkönnyítve a mustrát
Egy robbantott ábra, melyen jól elkülönülnek a széria főbb alkotóelemei, megkönnyítve a mustrát [+]

A processzor felett 159 milliméternyi hely áll rendelkezésre, így a léghűtések jelentős többsége gond nélkül applikálható a foglalatra. A készítők gondoltak a vízhűtések szerelmeseire is, legyen szó akár épített rendszerekről, akár kompakt megoldásokról; elölre 240 mm-es, hátulra 120 mm-es radiátort szerelhetünk be. Ezt a tényt megkoronázandó, minden venti és a házak felső szekciójának nyitott része porszűrőkkel van ellátva. A videókártyát illetően 375 mm-es hosszúságig gondolkodhatunk, tápegységből pedig maximum 240 mm-es darabot passzinthatunk be.

Árak tekintetében szerencsére nem szálltak el a lengyel srácok; az Armis AR3-as 42, az AR3 TG 50, az AR3 TG RGB 63 eurót kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés