Komoly változásokat hoz a legújabb PlayStation 5 rendszerszoftver

Az egyelőre béta stádiumban lévő verzió leglényegesebb hozománya a 8 TB-os M.2 SSD-k kezelése.

A Sony PlayStation 5 tulajok eddig 4 TB-os kapacitásig gondolkodhattak másodlagos M.2 SSD tekintetében, ha nem volt számukra elég a gyárilag rendelkezésre álló tárhely - márpedig nem kevés ilyen felhasználó akad, hiszen manapság a játékok óriási szeletet csípnek le maguknak az adattárunkból, ráadásul a rendszerszoftver sem csak néhány megabájt, ezért tipikusan nagyjából 700 GB-ból gazdálkodhatunk bővítés nélkül.

A helyzeten javítandó a japán vállalat kihozta a PlayStation 5 System Software legfrissebb béta verzióját, amely egybek mellett lehetővé teszi a 8 TB-os M.2 meghajtók beépítését. Újdonság még a Dolby Atmos támogatása, és ennek gyümölcsét nem csak a streaming szolgáltatások vagy Blu-ray filmek nézése közben élvezhetjük, de a Sony új 3D-s hangtechnológiáját használó játékokban ugyancsak elérhető lesz.

Az újdonságok sorát az kezelőfelületet érintő fejlesztések folytatják, de több QoL funkcióval is gyarapodott a masina repertoárja. Ilyen például, hogy a Settings menüben deaktiválható a gép bekapcsoláskor hallható pittyenés, vagy hogy egy második gamepadet rendelhetünk támogató kontrollerként egy accounthoz, ergo ha ketten ülünk a képernyő előtt és barátunk megakad egy nehéz résznél az éppen nyúzott címben, egy másik irányítóeszközt kézbe kapva gyorsan segíthetünk neki átjutni a problémás helyszínen.

A PS5 béta programjához egyébként egy regisztrációt/PSN bejelentkezést követően bárki csatlakozhat, akinek a birtokában van a konzol, és noha így azonnal értesülünk az esetleges frissítésekről, azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a nem végleges szoftververzió telepítése után eddig nem látott bugokkal találkozhatunk! Mivel a zöld lámpát kapott régiók között egyelőre csak az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Japán, Franciaország és Németország szerepel, honi viszonylatban legfeljebb VPN közbeiktatásával járhatunk sikerrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés