A Nintendo Japánban piacra dobta a GameCube-ot

Hirdetés

A cég várakozásaival ellentétben nem mutattak különösebb érdeklődést az emberek az új játékgép iránt. Tehát nem ismétlődött meg a Sony PlayStation2 és Nintendo Game Boy Advance hisztéria. Mikor ezeket a gépeket piacra dobták, az emberek egymást taposták halálra, most pedig csak pár 10 ember lézengett a legnagyobb bevásárlóközpontok boltjaiban.

A konzolpiacon jelenleg három nagy céget érdemes számításba venni. A Sony a PlayStation (PSX, PS One, PS2) játékgépeivel a piac majd 70 százalékát uralja, a többi 30 százalékon nagyobb részt a Nintendo és kisebb részt a Sega osztozik. A Sega a jövőben már nem szól bele a versenybe, helyette a Microsoft veszi át a stafétabotot az Xbox-szal.

A PlayStation2 és mind az Xbox egy komplett otthoni szórakoztató rendszert kínál, játékok, DVD-lejátszás, zene, Internet, stb. Ezekkel szemben a GameCube sokkal szerényebb célt tűzött ki maga elé, egyszerűen csak játékgép szeretne lenni, ezt jelzi a rendkívül kedvező 60 000 forintos ár (összehasonlításképpen az Xbox nyitó ára 85 ezer forint (300 dollár ) lesz, míg a PlayStation2-öt kis hazánkban 115 ezer forintért lehet beszerezni).

A Nintendo optimistán 500 ezer gépet terített szét a Japán piacon, a hűvös fogadtatás jelzi, nem biztos, hogy elfogynak a gépek, ez pedig a Nintendo további visszaszorulását jelentheti. Az amerikai megjelenés dátumát november 18-ára tűzte ki a cég, amely elég rossz döntésnek tűnik annak tükrében, hogy az Xbox már november 8-án boltokba kerülhet. Az európai megjelenés dátuma még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés