Hirdetés

A jövő héten megújul a Centrino platform

Az Intel a jövő héten, január 19-én mutatja be noteszgépekhez fejlesztett Centrino platformjának második generációját – írja az InfoWorld. A Sonoma kódnéven emlegetett alkatrészcsaládot – melynek tavaly őszre tervezett premierjét technikai problémák miatt kellett elhalasztani – egy új technológiákat támogató lapkakészlet, egy új vezeték nélküli hálózati vezérlő és természetesen új Pentium M processzorok alkotják. Az Intel várakozásai szerint a bemutatóra mintegy 80 sonomás noteszgép-konfigurációval készülnek a gyártók, míg az év végére már 150 modell lesz elérhető.

A platform lelke az Alviso lapkakészlet, mely gyorsabb – 400 MHz-es helyett immár 533 MHz-es – rendszerbuszon keresztül kommunikál a processzorral. Az új rendszerbuszhoz új Pentium M chipek is dukálnak: az Intel a jövő héten öt új modellel jelentkezik, melyek órajele 1,6 és 2,13 GHz között lesz. Ezek mindegyike a 2 MB méretű másodszintű gyorsítótárral ellátott Dothan magra épül, és hasonló áron lesz megvásárolható, mint a megfelelő frekvenciájú jelenlegi modellek.

Az Alviso további újdonsága, hogy – noteszgépekben először – támogatja a PCI Express felületre illeszkedő grafikus vezérlőket, a kevesebb energiát igénylő DDR2 memóriákat és a Serial ATA felületű háttértárakat, valamint az Intel High-Definition Audiónak köszönhetően fejlettebb hangkeltő képességekkel rendelkezik. A lapkakészlet mellé az Intel PRO/Wireless 2915ABG Wi-Fi-vezérlő társul, amely mind a 2,4, mind az 5 GHz-es hullámsávon bonyolított, IEEE 802.11b/g, illetve 11a szabványok szerinti hálózati kommunikációt képes vezérelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés