A HTPC-k ékköve lehet az új Asus grafikus kártya

Az Asus leleplezte a legújabb grafikus kártyáját, mely az NVIDIA GeForce 9500 GT modellre épül, és a Bravo szériát fogja képviselni. A termék kifejezetten a HTPC-k tulajdonosait célozza meg, mivel támogatja a Splendid Plus szolgáltatást, ami a mellékelt érzékelő alkalmazásával felméri a környezet aktuális fényviszonyait, és automatikusan ehhez igazítja a monitor fényerejét. A kártyához járó távkapcsoló segítségével a felhasználó három vizuális profil közül is választhat, melyek játékhoz, mozizáshoz és képnézegetéshez kalibrálják a fényerőt.

A Bravo 9500 a referenciamodellhez viszonyítva alacsonyabb fogyasztással rendelkezik. Az Asus bevallása szerint a termék terheletlen állapotban akár 28%-kal kevesebb energiával is beéri. A grafikus processzor szerepét a G96 kódnevű lapka tölti be. A 32 stream processzort tartalmazó chip 550 MHz-es mag- és 1400 MHz-es shaderórajelen üzemel, a 128 bites buszon kapcsolódó, 512 MB kapacitású DDR2 memória órajelét pedig effektív 800 MHz-re állították a mérnökök.

A PCI Express x16 csatolóba illeszthető kártya D-Sub, DVI és HDMI kimenettel rendelkezik, továbbá a gyártó mellékeli hozzá a Bravo Media Center szoftvert és a MediaShow Espresso kipróbálható verzióját. Az Asus Bravo 9500 megjelenése nyáron esedékes, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nem szivárgott ki információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés