Intelligens GeForce-szal bővül az Asus kínálata

Hirdetés

Az Asus már a Computex alkalmával is kiállította a legújabb Matrix jelzésű grafikus kártyáját, mely az NVIDIA GeForce GTX 285 modellre épül. A kiállítás alatt sajnos csak a külső adottságok voltak megcsodálhatók, mivel a gyártó hivatalosan nem volt hajlandó elárulni a termék órajeleit. Most azonban igen: az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, GT200 kódnevű grafikus processzor 662, 1476 és 2448 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel. A GDDR3 szabványra épülő memórialapkák 1 GB kapacitású fedélzeti tárat kínálnak.

A ROG (Republic of Gamers) emblémával természetesen a fentiek mellett rengeteg extra képesség is jár. Az Intelligent Super Hybrid Engine a futtatott program igényeinek megfelelően felügyeli a rendszer fogyasztását, teljesítményét és hőmérsékletét. Alacsony terhelés mellett a feketére festett Hybrid hűtés teljesen zajtalanul, a légkavarót rendkívül alacsony fordulatszámon tartva üzemel, különösen figyelve az energiamegtakarításra. Amennyiben magasabb terhelés lép fel, a vezérlés aktiválja a terheléses üzemmód profilját, és az órajeleket megnövelve 14%-kal megemeli a rendszer teljesítményét.

A PCI Express 2.0 csatolóba illeszkedő termék két darab dual-link DVI kimenettel rendelkezik, a HDMI csatlakozó pedig átalakító segítségével érhető el. A DirectX 10-zel kompatibilis kártyát természetesen manuálisan is tuningolhatja a felhasználó, ehhez az iTracker2 program nyújt segítséget. Az Asus GeForce GTX 285 Matrix várhatóan még ebben a hónapban megjelenik, az ajánlott fogyasztói áráról azonban még nem döntött a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés