A HIS IceQ már a múlt, az iCooler a jövő

A HIS bejelentette a Radeon HD 4890 iCooler x4-et, mely meglepetésre nem a gyártó védjegyének számító IceQ-féle hűtést alkalmazza, hanem egy új tervezésű – a vállalat véleménye szerint – hatékonyabb teljesítménnyel rendelkező megoldást. Az iCooler x4 méretes alumíniumbordájába három darab hővezető cső juttatja el a grafikus processzor által termelt hőmennyiséget, az aktív hűtésről pedig egy 8 cm-es, hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik.


[+]

A paraméterek szempontjából az iCooler x4 hűtővel szerelt HIS Radeon HD 4890 tökéletesen megegyezik az AMD referenciamodelljével, ennek megfelelően az RV790 lapkára épülő termék 800 shader processzorral és 40 darab Gather4 utasítással kompatibilis textúrázó csatornával rendelkezik. A GDDR5 memórialapkákkal felszerelt kártya magórajele 850, az 1 GB kapacitású fedélzeti memória pedig effektív 3900 MHz-es frekvencián üzemel.


[+]

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető kártya hátlapján két DVI és egy tévékimenet található, a HDMI csatlakozó pedig a mellékelt átalakító segítségével érhető el. A csomagban megtalálható a BumpTop nevű szoftver, melynek segítségével a Windows munkaasztala háromdimenzióssá válik. A vizuális élvezetekhez természetesen számtalan kényelmi funkció is társul, melyeket az alábbi videó mutat be.

A HIS új versenyzője még ebben a hónapban piacra kerül, az ajánlott fogyasztói ára a referencia Radeon HD 4890 kártyáknál 10 euróval lesz magasabb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés