A CeBIT-en a világ talán leggyorsabb PC-je

A programban résztvevő három cég neve már sejtetni engedte a rekordot. Ez a PC egy Abit BH7 típusú alaplapra és egy Hyper-Threadinget támogató, 3,06 GHz-es alapórajelű Intel Pentium 4 processzorra épül, ehhez társul még az Abit Siluro GF4 Ti4200-8X OTES típusú videokártya, a Kingston HyperX PC3500-434 MHz-es DDR-RAM-ja, valamint az Asetek két hűtője (a VapoChill és a WaterChill). A csúcsgép órajele 4,0 GHz, ezt a PC stabilan tartja is.

André Sloth Eriksen, az Asetek ügyvezető igazgatója a részletekről csak annyit árult el, hogy a processzor 700 MHz-es FSB-n üzemel és cégük VapoChill nevű terméke biztosítja hozzá a hűtést, ezenkívül az alaplapot és a videokártyát a WaterChill vízhűtési rendszer tartja a biztonságos hőmérsékleten.

Scott Thirwell, az Abit marketingigazgatója állítja, hogy az új géppel egyértelműen bebizonyosodott, hogy képesek olyan minőségi alaplapokat gyártani, amelyekből - stabil működés mellett - az utolsó teljesítménycseppeket is kifacsarhatjuk.

Mark Tekunoff, a Kingston üzleti menedzsere szerint új korszak kezdődött a PC-rajongók és a játékos kedvű felhasználók számára, hiszen megmutatták, hogy igenis lehet olyan konfigurációkat összeállítani, amelyek stabilan működve, csúcsra járatva akár hónapokon keresztül is működőképesek, ezért ez a gép egy mérföldkő a számítógépipar történetében.

Arról nincs információ, hogy tervezi-e a három cég a sorozatgyártást, illetve mit szólt e produkcióhoz a processzorok tuningját nem túlságosan kedvelő Intel cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés