Hirdetés

Vakítás helyett okítás -- Corsair módra

Hirdetés


A Corsair, mint az egyik legpatinásabb memóriagyártó, megelégelve a gomolygó tudatlanságot, ami továbbra is a "technológiai hiánybetegségek" egyik legjellemzőbbike, közzétett az interneten (pontosabban a saját oldalán) egy Macromedia Breeze prezentációt, amelyben minket is meglepő részletességgel és közérthetőséggel tesz helyre eleddig sokaknál vakfoltos információkat, természetesen memória ügyben.

A kollektív tudatlanság ideje tehát lassan lejáróban. A csúcstechnológiai cégek termékeik differenciálása ügyében egyre-másra a legolcsóbb és leghatékonyabb marketingeszközt vetik be: "XY Inside" szlogenek helyett megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, a többi meg csak rajtunk múlik. (pont ezért megmagyarázhatatlan..)

Szerintünk mindenképp örvendetes (lenne) ez a még csak fű alatt bontakozó paradigmaváltás, hogy ugyanis gyártóink jövőképében már csak mint ex-laikus fogyasztók szerepelünk, korábbi helyünkre pedig a tudatos és felvilágosult fogyasztó lép, még ha ő igazából szintén mi vagyunk.

Mert szigorú szemünk előtt lebeg már jó ideje, hogy egy honi számtechboltba betérő vásárló, az "igen, van ram, mennyi kell?" kérdésre válaszul a "2x256mb 2-3-3-7-1T-s élettartam garanciás, modult kérek."-et adja, mire az eladó csak annyit felel: "pardon, mi tetszik?.." Egész pontosan nem (csak) ez lebeg a lelki szemek előtt, hanem az, hogy a következő, az őt követő és az azután jövő is hasonlóan szakmai szempontokat emleget. Az eladó pedig délutánra már a falat kaparja, idővel akár főállásban is, már ha nem képes képbe hozni magát..

Nos, a Corsair prezentációja neki(k) is remek szolgálatot tehet. A Corsair mindezzel együtt továbbra is az egyik legelitebb RAM-gyártó, amit a cég árai is tükröznek, nomeg a lifetime gar, még ha ez Magyarországon valahogy ismét csak 3 évet jelent. Hiába, továbbra is három a magyar igazság..

A Corsair teljes portfólióját továbbra is az Expert forgalmazza, és mellesleg a PROHARDVER! tesztlaborja is XMS DDR433-as modulokat nyúz.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés