Hirdetés

72 cellaréteggel támad a Hynix új V-NAND lapkája

A gyors fejlesztés iparági elsőséget hozott a cégnek, de a 256 gigabites kapacitás nem számít annyira erősnek.

A Hynix bejelentette a TLC-s V-NAND memóriák piacának eddigi legtöbb, egészen pontosan 72 cellaréteggel dolgozó megoldását. Ezzel a november óta tömeggyártásban lévő, 48 cellaréteget használó V-NAND lapka kerül kiegészítésre, illetve hosszabb távon inkább leváltásra. Utóbbi azért célszerű, mert az aktuálisan elérhető és az újonnan bejelentett megoldás is 256 gigabites kapacitást kínál, viszont a 72 cellarétegű verziót olcsóbb lesz gyártani. Konkrétan ugyanazokon a gyártósorokon, ugyanannyi waferből 30%-kal több új verziójú lapkát tud majd termelni a Hynix.

Az új V-NAND lapka frissített belső áramköri dizájnt is kapott, aminek hála a chipen belüli teljesítmény megduplázódott. Erre minden bizonnyal a több cellaréteg miatt volt szükség, de mérhető eredménye is van a változásnak, mivel az elődhöz képest a 72 cellaréteggel dolgozó fejlesztés 20%-kal jobb írási és olvasási teljesítményt ér el.

A Hynix jelenleg a friss fejlesztésű, 256 gigabites, TLC-s, 72 cellarétegű V-NAND memória kísérleti gyártását végzi, a tömeggyártás pedig még ebben a negyedévben beindul. Várhatóan idén lesz az újdonságból egy 512 gigabites verzió is, ami már a kapacitás szempontjából is előrelépésnek számít majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Előzmények

Hirdetés