2019. január 16., szerda

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Világelső flashmemóriával emeli a tétet a WD a V-NAND lapkák piacán

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Megérkezett a korábban már beígért 512 gigabites, 64 rétegű V-NAND memória.

A Western Digital még az előző év nyarán jelentette be, hogy elkészültek a világ első, 64 rétegű V-NAND memóriájával, amely a Toshiba kooperációjával született meg. Az akkori TLC-s modell 256 gigabites kapacitást kínált, és a bejelentés mellett az is kiderült, hogy később elmennek 512 gigabitig. Ez végre megtörtént, így újabb világelső memóriát prezentáltak az érintetek.

Hirdetés

A friss lapka háromdimenziós struktúrája továbbra is BiCS3 lesz, amely némileg különbözik attól a TCAT-tól, amit a Samsung használ. Ez leginkább a gyártás szempontjából lényeges, de ha a koncepciós alapokat vesszük figyelembe, akkor a cél ugyanúgy a cellaréteg vertikális elhelyezésének hatékonyabbá tétele.

Az új, 512 gigabites konstrukció 64 cellaréteget használ, illetve a cellák ezúttal is három bitet tárolnak, azaz TLC-s megoldásnak tekinthető a memória. A működést természetesen a saját fejlesztésű – Sandisktől megörökölt – belső összeköttetés biztosítja.

A Western Digital és a Toshiba jelenleg a friss fejlesztésű, 512 gigabites V-NAND memória kísérleti gyártását végzi, míg a tömeggyártás az év második felében indul be.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.