Új SpaceMouse jelent meg a 3Dconnexion portfóliójában

A 3D-s virtuális terekben való mozgást játszi könnyedségűvé varázsoló megoldás kétféle vezeték nélküli kapcsolatot támogat.

A tervezőszoftvereket, illetve grafikus alkalmazásokat használó hobbistákat és profikat célzó beviteli eszközökben utazó 3Dconnexion a napokban piacra dobta a híres SpaceMouse termékcsaládjának legfrissebb képviselőjét, ami a 2,4 GHz-es rádión kívül alacsony energiaszintű Bluetooth LE kapcsolattal is kommunikálhat a számítógépünkkel.


[+]

A SpaceMouse Pro Wireless Bluetooth Edition névre keresztelt, csuklótámasszal ellátott periféria központi eleme a már jól ismert, hatféleképp mozgatható (6DoF; 6-Degrees-of-Freedom) "kupak", amit tolhatunk, húzhatunk és két irányban dönthetünk vagy forgathatunk. A 15 programozható gommbal rendelkező ketyere balján billentyűzetünk módosítógombjait találhatjuk (escape, shift, control, alt) alapértelmezve, míg a középvonalának tetőpontján egy aprócska kijelző nyert elhelyezést.


[+]

Az eszköz automatikusan felismeri a futtatott szoftverkörnyezetet, és ennek megfelelően rendel funkciókat a felső szegmensben megtelepedett, képernyő köré tömörülő gombkvartetthez, miközben jobbján az úgynevezett QuickView gombok sorakoznak, amik az épp aktív 3D applikációban a különböző kamerállásokat váltogatják. Ezek középső példánya kikapcsolja a forgatási tengelyeket, így a fő kezelőszervvel pan-zoom navigációt hajthatunk végre, de természetesen a 3DxWare programmal mindenki kedve szerint testreszabhatja újdonsült szerzeményét.


[+]

A legalább 28 százalékban újrahasznosított műanyagokból készült, 204 mm hosszú, 142 mm széles, valamint 58 mm magas apparátus 1100 mAh-s akkumulátora legfeljebb nagyjából 160 órára elegendő kakaót tud tárolni, és töltése a mellékelt (1,5 méteres) USB Type-C/Type-A kábel segítségével történik. A Windows és macOS operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, 3 évre szóló garanciával megfejelt termék körülbelül 123 000 forintos összegért már kosárba rakható, és grátisz gyanánt egy hordtokot adnak hozzá.


[+]

Előzmények

Hirdetés