3D projektorral jelentkezett az Acer

Az Acer hivatalosan is bejelentette, hogy március végétől több európai államban, így Magyarországon is elérhető lesz a H5360BD típusjelzésű projektor. A 720p-s natív felbontású vetítőt elsősorban otthoni használatra ajánlják, amit bizonyít, hogy támogatja a 24p-s technológiát is, és képes a Blu-ray lemezről származó 3D-s tartalmak megjelenítésére. Ehhez természetesen szükség van aktív shutteres szemüvegekre, amelyek külön vásárolhatóak meg, körülbelül száz dolláros áron.

Acer H5360BD
Acer H5360BD

A termék maximális fényereje 2500 ANSI Lumen, valós kontrasztaránya pedig 3200:1, emellett rendelkezik egy integrált hangszóróval is. A színteljesítmény feljavítása érdekében a projektort megtámogatták a saját fejlesztésű ColorBoost II+ technológiával, amely egy optimalizált 6 szegmenses színtárcsából, egy erős képfeldolgozó rendszerből és egy fejlett lámpa hullámformátumból áll.  Ezenkívül támogatva van a ColorSafe II is, amely hosszú használat után is garantálja a képek integritását, gyakorlatilag immunissá téve a terméket a színhanyatlás jelenségével szemben, legalábbis a vállalat közleményéből ez derül ki.

A falszín kompenzációs tulajdonságának köszönhetően a projektor képes még színes felületeken is pontos képet megjeleníteni. A felhasználónak csak ki kell választania a háttér tónusát a megjelenő menüből és ezután a projektor kompenzálja a megjelenített kép színeit. Bármilyen torzítást könnyedén kiigazít a 40°-os függőleges trapézkorrekció; ennek eredményeképpen a kivetített kép derékszögű lesz, függetlenül attól, hogy a projektort hol helyeztük el.

A H5360BD rendelkezik az Acer EcoProjection technológiával, ami egy környezetbarát menedzsmentrendszer. Ennek keretein belül a projektor automatikusan ECO üzemmódba vált, ha több mint 5 percig nem érkezik bemeneti jel; ami akár húsz százalékkal csökkentheti az energiafogyasztást. Továbbá automatikus biztonsági leállást hajt végre, amennyiben egy bizonyos időtartamig nem kap bemeneti jelet. Az Acer EcoProjection csomag része még az Acer ePower Management eszköz, mellyel egyéni energiagazdálkodási sémák hozhatók létre.

Az Acer H5360BD videoprojektor esetében a DLP chipre 5 év, a 4000 órás élettartamra becsült lámpára pedig üzemidő korlát nélküli 1 év garancia vonatkozik. A készülék tehát hamarosan megvásárolható lesz, a hírek szerint közel 1100 dollárt kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés