Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz slimG #25676 üzenetére

    1; A Cisco EPC3925 önmagában is egy wifi router így ha nem állítod át Bridge módba akkor nem fog a TP-Link publikus IP címet kapni.
    2; A UPC (kivéve a 29-es körzetet) kábelnetet szolgáltat ami elvileg dinamikus IP-vel jár de a gyakorlat azt mutatja, hogy ha nem változik a MAC címe a modemre kapcsolódó eszköznek (gép/router/HGW) akkor akár hetekig/hónapokig is ugyan az lehet a publikus IP cím ami eddig volt.
    3; Mivel a TP-Link 543G egy elég régi router és ráadásul még G-s router így nem is ajánlott a Cisco EPC3925-t Bridge módba használni mivel a 120-as netet az életbe nem fogja le NAT-olni, még a felét sem.
    4; Ha használni szeretnéd a TP-Link-et a wifi erősítésére akkor a következőket tedd meg:
    - A Cisco-n kapcsol ki a wifi-t, ha messze lenne a TP-Link akkor nem kell.
    - A TP-Link-en kapcsold ki a DHCP szerver-t, állítsd át a LAN IP-t, hogy nem ütközzön a Cisco-éval, a wifi-nél a az országot állítsd magyarra ha nem azon lenne.
    - Az egyik LAN portba dugd a Cisco-ból kábelt.
    - A wifi beállítása előtt nézd meg milyen a helyzet a környéken EZZEL vagy EZZEL, olyan csatornát válasz amelyet a lehető legkevesebben (vagy senki sem használ) és legtávolabb van tőled (a mért érték a minél nagyobb), +/- 3 csatorna távolsággal is vedd hozzá. Ha panelban/társasházban laksz akkor elképzelhető, hogy végig kell próbálnod az összes csatornát amíg meg nem találod a legmegfelelőbbet.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák