nekem sem esett le, gondolom azért mert az enyim linux-os volt...
Aláírás
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)

nekem sem esett le, gondolom azért mert az enyim linux-os volt...
Aláírás

-ról...
Az "about" ugye jelentheti ezt is, de semmiképp sem akkor, ha egy program adatairól beszélünk... 
A nyitott ablakban fent, talán nem feltűnő annyira.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok,
Tegnaptól én is boldog tulajdonosa vagyok egy A150BGk-3G-nek, eddig nagyon elégedett vagyok vele, kicsi könnyű, irodai alkalmazásokra megfelel. Ha kimegyek a wifi-m hatósugarából, csat csatlakozom a mobil netre és így szinte mindenhol van netem.
Külön tetszik hogy nem lóg ki belőle az usb stick. eee pc szerettem volna de szerintem sokkal jobb választás a acer.
üdv:
Cs
Intel PIII cel 1,4 GHz 512MB, ~HP 6720s T7250 2GHz 2GB,~Acer Aspire one A150BG,~ XBOX360
Hű! Mik ezek a gaget szerű program a képernyőd jobb oldalán?
Időjárás...stb??? NEkem is kell!!! 
Google Desktop a neve
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

Sziasztok!
Kb egy het én is tulaja vagyok egy ilyen kis gépnek. Barna 120Gb + 8Gb SSd. Minden faxán megy, nincs is semmi problem, egyet kivéve : Linpus
)
Van itt olyan akinek az van fent és ért is hozzá? Lenne egy jó csomó kérdésem!
Byyyyeee
120GB es 8GB SSD???
ez nekem nem tunik tul valoszinunek.
Sztem tedd fel a kerdeseket es ha valaki valamiben tud segiteni biztosan megteszi
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

Bocsesz, természetesen nem
Érdekes is lenne...
Amúgy úgy nagyvonalakban a Linpusról érdeklődnék no meg olyan fincsiségekről hogy pl. divx-es filmeket hogyan tudnék nézni rajta. Voltam már ezer meg egy helyen fórumokon de eddig még nem sikerült képet kicsikarni a lejátszóból. (Hang az van)

Azaz, Google desktop, de a gép a barátnőmé, én csak néha garázdálkodom rajta.

Sziaszto! Egy ilyen kiss acer vásárlásán gondolkodom. Filmnézésre használnám főket hd avikra, főkként a led megvilágításu lcd miat néztem ki. Van valakinek ilyentéren tapasztalata? FIlmnézésre alkmas?
a sajat kepernyojen gondoltad a filmnezest? mert akkor a HD-nek semmi ertelme, mivel meg a legkisebb 720p sem fer el ezen a kis monitoron...
amugy a hd filmlejatszas le van irva fentebb hogy alapbol nem mukodik, foleg az mkv-nal vannak bajok, de kisebb trukkokkel meg lehet oldani h menjen minden fas*zaul.
csak olvass vissza par hsz-t

24"-os külsőn a 720p-es mkv tökéletes 
Aláírás

Bocs, igazából én írtam rószúl,Amerikai csatornákról felvett sorozatokra értetem amiket hd-ban adnak le de avikba vanna átkonvertálva és a 624x352 és 350 megások,csak ezeknek sokkal jobb aminőségük mint a mezei aviknak...

Na igen 24" az már csak 24" 
Nem lebeszélni akarlak az AA1-ról, de erre a célra lehet, hogy jobban járnál pl ezzel.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Az nem HD, egy rendes (na jó 720p-s) HD felbontású 45 perces rész egy sorozatból kb 1,1-1,2GB. Amiről te beszélsz, az normál divx-es avi, és pontosan 350MB körüli egy rész.
Ja, és persze simán fut az AA1-en.
[ Szerkesztve ]

720-as hd film alatt a proci terheltsége kb. 40%... xviddivx alatt az max ha 9%-ig felmegy.
Ha kell egy gép az asztali (vagy a noti) mellé és fontos a hordozhatóság, kis méret, súly akkor netbook.
Ha a kis méret/súly nem érdekel akkor hasonló amit fateless ajánlott.
Ha a netbook-ot akarod egésznap nyúzni mint én, akkor ajánlott egy külső monitor, akár egy 19-es is.
[ Szerkesztve ]
Aláírás

Szóval tud valaki segíteni az ügyben hogy mit kellene tennem hogy a Linpusos AAO-on menjenek a divx-es filmek? És még egy kérdés: érdemes-e vagy egyáltalán fel lehet-e rakni a gépre az Ubuntu 8.04.1 -et?
Köszi előre is!
coxy
en valahogy ugy oldottam meg(bar ez regebb volt, es mar nem is emlekszer ra hogy hogy volt pontosan) hogy terminalba eloszor leszedtem az mplayert es ujra feltettem, vagy updateltem vagy mar nemtudom na pontosan
sudo yum remove mplayer
sudo yum install mplayer
vagy
sudo yum update mplayer
de nemtudom melyik verzio mukodott
elobb az update-et probald ki...
de csak sajat felelosegre mert ez nem biztos
ubuntubol mar megjelent a 8.10-es, mostmar nagyjabol orvosolodta a kisebb idegesito problemak, de meg mindig vannak pl a hangkartya kezelesenel
www.aspireoneuser.com/forum
itt talalsz mindenrol bovebb infot...

Köszi az igen gyors választ megpróbálom és jelzem is hogy mi lett belőle 
Akkor végülis felrakható rá az Ubuntu?
persze hogy felrakhato
letoltod az ubuntu image-t
unetbootin nevu progival csinalsz ubuntu bootolhato usb-t
arrol bootolsz, es instalalod
itt le van irva h mi nem mukodik
ha esetleg nem menne az mplayer akkor tedd fel a vlc-t a leirtak szerint
igy biztos fognak menni a divx filmek

hát vagy én vagyok béna vagy én ,de sehogy nem sikerül 
Sem VLC-t felrakni, sem Mplayerből kicsikarni az igazságot, sőt Mplayert sikeresen leszedtem de fel nem akar menni a rohadék.
Pls valami "használható" linket vagy leírást (esetleg magyarul, nem mintha ezek nem lettek volna azok, csak nekem nem)!!!
en most sajnos nem tudok segiteni, mert kell utaznom el, de holnap megprobalok ha addig meg szukseg lesz ra

Szia!
Nekem is van egy ilyen gépem és nálam is bosszantóan hangos! Lehet vele valamit kezdeni? A másik: a merevlemezhez hogyan lehet hozzájutni? (mármint szétszereléssel) Van egy Samsung 32Gb-os ssd meghajtóm és gondoltam kicserélem vele a gyárit, hátha kevésbé lesz hangos? 

milyen programmal...?
[ Szerkesztve ]
erdélyi vagy?
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

youtubon találsz jó pár videót róla hgy kell szétszedni. Nem túl bonyolult csak figyelni kell. lentebb van linkelve két progi is amivel szabályozni tudod a venti hangerejét, próbáld ki azokat.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

A venti hangos nem az ssd..
A venti szabályozó neve: aa1 fan control (volt már linkelve sokszor)
Aláírás

1-2oldalt keress vissza légyszi, szintén linkelve van a pack és a használati is!
Aláírás
igen 

A programot feltelepítettem, tényleg halkabb lett! Köszi mindenkinek! Amúgy jelenleg sima 120 gb-os hdd van benne, ezért gondoltam, hogy beleteszem az ssd-t.

Sziasztok! Ámulva olvasok. 3G-s A1? Hol vetted? Körözök az interneten, de nem találok készleten. A T-Mobilnál, ott igen, aranyár+hűségnyilatkozat. Én kapcsolt sarcok nélkül szeretném.

Most lehet hülyeséget mondok, de mintha láttam volna a comedic centrálon egy hirdetést, hogy acer aspire one 50.000.HUF, de csak a végét kaptam el fél szemmel a hirdetésnek, azóta is ezt keresem a neten, de semmi. Tud erről valaki valamit? 
Akkor a magentás szolgáltató hirdetését láttad. 
Nuclear launch detected Megszületett Máté, 3100g, 55cm. 2005. IX. 16. 15:42 -kor Megszületett Balázs 3170g, 55cm. 2008. VII. 5. 02.25 -kor:)

Sejtettem, hogy valami nem smakkol. Így már azért nem éri meg, pedig én most vennék mobilinternetet az irodába, de nem akarok 24 hónapra aláírni.

Hali!
Az a tapasztalatom hogy a A150BG wifijének sokkal kissebb a hatósugara, mint a HP laptopomnak, 2 helységgel a routertől kb 8m-re a hp még jelerőség jó és tökéletes,
az acer jeleröség rossz és szakadozik. Pedig mintha atheros wifi lenne a kicsikében, ami nem olyan rossz. Szinte az egész lakásban mobil netet kel használjak, mig a HP mindenhol megy wifivel. Nektek mi a tapasztalatotok??
Üdv:
Cs
[ Szerkesztve ]
Intel PIII cel 1,4 GHz 512MB, ~HP 6720s T7250 2GHz 2GB,~Acer Aspire one A150BG,~ XBOX360

Nagy különbséget nem vettem észre, kihagyást pedig nem tapasztaltam.
Elvileg a te állításod a helytálló mivel a netbook-ok nagyrészét atheros-ol szerelik ami elég silány, ráadás több a fogyasztása is.
Olvastam, hogy valaki ki is cserélte intel-re az atheros-t.
Egy 14-15"-os notinak ugye az antennája is nagyobb
Aláírás

Sziasztok!
Most tervezek beruházni egy 1-ba, linuxos verzióra van pénzem! a kérdésem, hogy külső meghajtóról fel tudom rá varázsolni majd az xp-t? halottam olyat hogy nem lehet csak linuxal használni, igaz ez?
előre is köszönöm!
Zoli
nem kell kulso meghajto (persze azzal is lehet), egy egyszeru USB flash eleg. a neten millio-egy oldalon le van irva az usb-rol torteno xp telepites mikentje
pl
en ezt mar sokszor hasznaltam, es mindig mukodott
[ Szerkesztve ]