Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Black 6cellás

[link]

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#302) nokia3650365

nokia3650365
(fanatikus tag)

Az új bios-al 1,5 óra helyett 2 órát megy a gép usb vodafone modemmel... :C :DD

(#303) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#302) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Akkor csak ráflashelek mégegyszer, kösz az infót!

Aláírás

(#304) keszeg86 válasza kapcs-ford (#301) üzenetére

keszeg86
(lelkes újonc)

Nagyon szép a fekete.... És a 6 órás üzemidő is csábító! :K

(#305) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Új venti progi verzió.:

[link]

[I]Features:
- no installation needed
- small memory footprint (~5Mo)
- complete fan management, with stopped/slow/auto fan modes
- support newest bios, from v0.3109 to v0.3305
- CPU speed management (XP only)
- fast screen resolution changes, with 1024×768 scrolled and downscaled modes (XP only)
- can enable/disable webcam/ethernet/wifi to reduce power usage
- can be started with windows automatically
- option to prevent HDD clicks
- show temperature & battery in tray icon
- customizable icons & colors via .ini file
- integrated ACPIEC driver patching to prevent log writing

FAQ
Q- What is the “Prevent HD clicking” option?
A- Some hard drives used in the A1 does some frequent clicking noise, due to [badly] aggressive power management that parks the HD heads whenever it’s possible, to reduce power usage and prevent potential damage from shocks. While this may be a good thing in a general case, when it occurs too frequently it dramatically reduce the lifespan of the drive and may be annoying due to the noise generated. This option almost disable the hard drive power management to prevent this clicks, thus preserving your ears and you drive’s lifespan at the cost of a little more power consumption. Activating this option is not recommended for the A1 models with SSD drives.

Q- Why the fan is stopped when I set it to slow mode?
A- Slow mode can’t be activated when the system temperature is under 37°c, thus the fan is stopped until this threshold is reached, whatever your temperature settings for slow mode are.

Q- Why do I need to patch my acpiec.sys driver?
A- You don’t need to patch this file to make the program run correctly, however due to this chatty driver, some warnings are constantly written into a log file (due to the temperature polling) causing your hard drive to never spin down and consume power. If you own a SSD drive model, this may reduce its life span due to constant writing causing wear. That’s why it’s recommanded (and completely safe) to patch your acpiec.sys driver when asked. This operation can be completely reversed using the ‘unpatch’ button in the configuration dialog.

History:
- 30/10/2008 - version 0.4
+ added acpiec.sys driver patch
+ added 1024×768 downscaled mode restoration at startup/wake up
= fixed fan slow mode threshold control
= tweaked fonts some more
= fixed battery remaining time
= fixed single icon mode

- 26/10/2008 - version 0.3 beta
+ now working on Windows Vista (CPU & Screen management are
disabled though)
+ improved font readability for system tray icons
+ added advanced configuration settings in .ini file (text
colors, icon modes…)
+ added support for the 2nd webcam model present in A1
= fixed slow mode causing fan to be full speed in some cases
= fixed other miscellaneous bugs

- 07/10/08 - version 0.2 beta
+ added CPU management
+ added 1024×768 scrolled and downscaled modes
+ added battery information and system tray icon
+ added possibility to activate/desactivate ethernet/wifi/webcam
devices
+ added hard disk clicking prevention
+ added manual fan management modes
+ added display of temperature directly in the system tray icon
= fixed back from sleep/hibernation problems
= fixed fan management

- 25/09/08 - version 0.1 beta
* first public release[/I]

Aláírás

(#306) kovacszk válasza kapcs-ford (#305) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

THX a linket! Ez már frankó kis program végre szépen be lehet állítani hogy lassan menjen a venti így már tényleg hangtalan. Közben rájöttem az a hang amit hallok az attól van hogy a venti pont úgy pörög hogy valamit berezonáltat.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#307) nokia3650365

nokia3650365
(fanatikus tag)

Tegnap leteszteltem mennyi bír az akksi az új bios-al.Tehát az 1.30perces vodás usb netezés volt a régi bios-al a frissel 2óra 15 percet sikerült a gépet használnom. :Y :C :))

(#308) bejmuller válasza kovacszk (#306) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nekem slow modban is hangos...
nemtudom mitol lehet. inkabb visszatettem az AA1FanControl-t:)
de a tobbi funkcioja viszont tetszik, az hogy egy kattintassal ki lehet kapcsolni a wifi-t, a lan-t, es a webcam-ot. Bar e webcam visszakapcsolasahoz be kell menjek a Device Manager-be, mert maskepp nem kapcsolta vissza.
Az meg hogy lefixalja 800ra a procit az nagyon fa**a :K

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#309) kovacszk válasza bejmuller (#308) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Én beállítottam slow módba. Két super_pi-t futtatva negyed órán keresztül beállt a hőmérséklet 63-64 fokra. Aszt hiszem nem nagyon fogom high-on használni! :)
Alap használaton pedig 50-55 fok között ingadozik. Ez szerintem pont egészséges.

(#310) kovacszk

kovacszk
(senior tag)

Egyébként az eredmények:
+ 000h 00m 01s [ 16K]
+ 000h 00m 02s [ 32K]
+ 000h 00m 04s [ 64K]
+ 000h 00m 09s [ 128K]
+ 000h 00m 21s [ 256K]
+ 000h 00m 48s [ 512K]
+ 000h 01m 41s [ 1M]
+ 000h 03m 45s [ 2M]
- Not calculated. [ 4M]
- Not calculated. [ 8M]
- Not calculated. [ 16M]
- Not calculated. [ 32M]

(#311) bejmuller válasza kovacszk (#310) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nalam az 512K 42 s alatt megvolt :F

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#312) kovacszk válasza bejmuller (#311) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

most 44 alatt lett meg! Attólfügg milyen progi megy még. Pl most vettem észre hogy megy a torrent is. :)

(#313) Kerio

Kerio
(senior tag)

nincs kedve valakinek leírni, hogy kell frissíteni BIOS-t? Mert ez az angol nekem nem nagyon megy. :U

(#314) kapcs-ford válasza kovacszk (#310) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Superpi: 1M 1:32 ;]

Aláírás

(#315) bejmuller

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Leformazol FAT-ra egy USB flash drive-ot. Felmasolod ra ebbol a zip-bol a FLASHIT.EXE-t es a BIOS fajl-t (ZG5_3305.fd), majd ezt atnevezed ZG5IA32.FD -re.

Kikapcsolod az AA1-et. Akksi es tolto is be kell legyen dugva. Bedugod a flash-et.
Lenyomod az Fn+Esc kombinaciot, es nyomva tartod. Megnyomod es elengeded a bekapcsologombot. Par masodperc mulva elengedet az Fn+Esc-et. Ekkor elkezd pillogni a bekapcsologomb LEDje. Megnyomod es elengeded a bekapcsologombot ujra.
Hagyod hogy tegye a dolgat, nem nyulsz semmihez, majd ujraindul magatol az uj BIOS-szal.

Ennyi:)

[ Szerkesztve ]

(#316) Kerio válasza bejmuller (#315) üzenetére

Kerio
(senior tag)

Köszönöm

(#317) Kerio válasza bejmuller (#315) üzenetére

Kerio
(senior tag)

És ezek után mit kell írjon flash verziónak?

(#318) Kerio válasza kapcs-ford (#305) üzenetére

Kerio
(senior tag)

ez nem létezik Vista verzióban?

(#319) bejmuller válasza Kerio (#317) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

3.305

(#320) Kerio válasza bejmuller (#319) üzenetére

Kerio
(senior tag)

jó,mert nekem 3301-t ir

(#321) Kerio

Kerio
(senior tag)

az a leírás miért nem jó, ami a Zip-ben van?

(#322) nokia3650365 válasza Kerio (#321) üzenetére

nokia3650365
(fanatikus tag)

nekem is annyit írt ki először.
Szerintem ez amiatt van,hogy átnevezed a file-t de attól még a új bios lesz,csak az alapot írja ki,valószínűleg mivel ezt a fajta flash-elést a szervízeseknek találták ki.
Ha zavar akkor ezzel formázd meg a pendrive-od.
[link]
Ha megvan másold rá a biost,nem kell átírni,csak kitömöríted.Elindítod a bootot bejön a dos ha kell átváltasz c meghajtóra,mert nekem annak látta az usb-t.Beírod 3305.bat elindul a flash- újraindul a gép.Biosba belépve 3305v fogad. Örülsz :C :)) :DD

[ Szerkesztve ]

(#323) BekeVon

BekeVon
(kvázi-tag)

hy all
Subnotesz készülök venni 2 rivális van az acer aspire 150-b és a eeepc 1000h. Játékra (WoW,CoD2 ha megy, WC3) netezésre és letöltésre használnám, PC mellé. Az acer fele hajlok, de kéne eg ykis megerősítés hogy jól döntök-e.

Előre thx

______ http://bekevon.deviantart.com ________

(#324) bejmuller válasza BekeVon (#323) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

teljesitmenyre azonosak, jatekra mind2 egyforman szar, persze azert elindul egyket regebbi jatek, azt hiszem a wow is.

a tobbit neked kell eldontened. Asus nagyobb, de a kijelzo is nagyobb. abba csak 80as vinyo van. van bluetooth, n-es wifi (sok gyakorlati haszna meg nincs). 6 cellas akku, ami tobb mint 6 oraig kepes taplalni a kisgepet. nagyjabol ennyi.
Az Acer kisebb, kisebb kijelzo, 120as vinyo, nincs bluetooth, 3 cellas akku, ami max 3 orat huzza, de meg ahhoz is csoda kell. nekem a max eddig 2:45 volt.

Igenyeid szerint kell donts. En meg vagyok elegedve az AA1-el.

(#325) Kerio válasza nokia3650365 (#322) üzenetére

Kerio
(senior tag)

freeDOS-t tettem a pendrivera.
Nálam a Loading ubninit-nél megáll :o

(#326) Kerio

Kerio
(senior tag)

Remélem, egyszer rájön az Acer, hogy k.rva hangos ennek a gépnek a ventije....

(#327) bejmuller válasza Kerio (#326) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

max fordulaton igen... de nemkell max fordulaton jaratni :) 65-70 fokig nem is kell venti. Ezt pedig nem gyakran eri el

(#328) Kerio válasza bejmuller (#327) üzenetére

Kerio
(senior tag)

Nálam elég gyakran...
Hol lehet fordulatszámot állítani???

[ Szerkesztve ]

(#329) bejmuller

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem art neha visszafele is olvasni a forumban......

(#330) Kerio válasza bejmuller (#329) üzenetére

Kerio
(senior tag)

(#331) illuzioo válasza Kerio (#330) üzenetére

illuzioo
(újonc)

Hát, ma még nem mertem szétszedni, mert a gépem még csak másfél hetes....

AA1 FANCONTROL fenn van nekem is, és találtam egy kis érdekességet...

http://www.youtube.com/watch?v=ZrpXZF2XC5M

-10 fok a CPU tempből jól hangzik... nekem van Gericom notiból bontott hűtőm,ami pont így néz ki, csak benne van egy réz betét. A réz betétet megpróbálom átapplikálni az acer hűtőbe...

Vista Ultimate SP1 nagyon jól fut rajta... AA1 150 1.6Atom, 1GB RAM, 120GB HDD...

(#332) zsocibá

zsocibá
(újonc)

Sziasztok!

Nem kevés filózás után végre rászántam magam, és megvettem ezt a kis gépet.
A múltkor megnéztem a MM-ben, na akkor hajrá, de nekem 3G-s kell. Legyen barna, na az nincs per pill. az országban, és ezévre nem is ígérték. Maradt a fehér. Nem bánom már, mert sötétben jobban látni a billentyűzetet. Bioscsere megvolt, ventiprogi fent van, péntek óta nagy az örömöm. Szerintem szupi a kicsike, nekem főleg telefonalközpont, riasztóprogramozáshoz kell, és lényeges volt, hogy ne keljen egy nagy dipóban hurcolnom a notit. Na egyelőre ennyi, köszi a "segítséget" a választáshoz.
Üdv minden fórumtagnak és tulajdonosnak.

(#333) kapcs-ford válasza illuzioo (#331) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Az a videó az kamu, azzal a pár lemezdarabbal aligha megy le 2-3fokot, jómagam már egy ideje kísérletezgetem a hűtéssel. Hamarosan beszámolok majd az eredményről csak a rendelt borda még nem érkezett meg.

Aláírás

(#334) kapcs-ford válasza zsocibá (#332) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Üdv, nekem is hasonló hurcihoz kellett, ssd-és van ami könnyebb és vékonyabb. Tökéletes. :C

Aláírás

(#335) illuzioo válasza kapcs-ford (#333) üzenetére

illuzioo
(újonc)

Lehet kamu a videó, de én ma sikeresen megejtettem a moddingot,az említett Gericom (talán overdose II ) rézbordákkal. Eddig 52-54fok volt teljesen nyugalmi állapotban, most meg 47-48, ez nem 10 fok, de a semminél jobb. AA1fancontrol 56be-50ki beállítással PCMARK2002-nél be sem kapcsolt, mert a max hőmérséklet 55fok volt....

www.illuzioo.extra.hu/foto/acer_cool.jpg

[ Szerkesztve ]

(#336) bulldog70

bulldog70
(újonc)

(#337) bulldog70 válasza zsocibá (#332) üzenetére

bulldog70
(újonc)

Szia,

Nekem is hasonló a problémám. Nekem kék 3G-s kellene. Nem találkoztál ilyennel?

(#338) kapcs-ford válasza illuzioo (#335) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Hát az a borda amit beleraktál az eléggé fullos és látod még azzal sem esett 10fokot! de még lehet..

Amire rájöttem az az hogy nem a proci melegszik nagyon hanem az azon a hídon levő másik chip.
Ha megy a gép akkor alul érezhető is hogy az a része melegebb de legjobb szétkapni a gépet és úgy járatni egy ideig, az a chip az forrósítja inkább az egész hűtőlemezt.
(a képen a jobboldali)

Egy router-nek a bordáját moddoltam bele és végül a képen látható nagyobb piros pöttyre ragasztva volt a legjobb hatásfok.

[link]

Rendeltem vga-bordákat is csak azok még nem érkeztek meg.

Aláírás

(#339) zsocibá válasza bulldog70 (#337) üzenetére

zsocibá
(újonc)

Kéket égen-földön nem találtam, mondom barna állítólag volt, de kevés és elfogyott. A pillanatnyi verzió a fehér. Hidd el nem bántam meg. És mondom sötétben jobban látni a billentyűzetet. A 3G király, független, aránylag jónak tűnik az antenna is. Szerintem így ideális hordozható kisgép, nem lóg ki az oldalából semmi amit letörhetsz, vagy zavaró. A nagyobb gépemen már párszor hajlott a T-Mobilos USB kütyü.

(#340) illuzioo válasza kapcs-ford (#338) üzenetére

illuzioo
(újonc)

nem tudom, nem lehetne valahonnan ilyen gyári hűtőt szerezni? mondjuk nekem majd a télen egy 5-7ezrest megérne... mert akkor egyet lehetne keményebben moddolni, maradna egy tartalékba... xD ötleteim vannak, de amíg nincs +1 hűtőm, addig hagyom a picsába, annyit nem ér az egész....xD Most egész frankós ezzel a plusz béllel... torrentnél simán 48fok körüli a cpu... jó lenne ha az AA1 fan control tudna logolni vmi átlagot, meg max, mint...

aki még nem nyúlt bele, az nézzen már nekem egy max hőmérsékletet! mondjuk valami benchmarknál, vagy installnál, tömörítésnél. kíváncsi lennék.... nekem most Adobe Illustrator CS3 telepítése alatt egyszer egy pillanatra felment 59 fokra.....de folyamatosan nem ír 58nál többet.... ((((mivel érdemes terhelni, folyamatosan 100%-ra??)))) benchmark progval sose ment 56fok fölé....

más... hozzábbértőknek szólna... Az atom N270 az egy kétmagos proci?? vagy csak az oprendszerek látják annak? régi CPUZ azt írta rá hogy intel 2magos (pontosan nem emléxem mit írt ki csak azt hogy 2magosnak írta...) valamint ubuntu, xp, és vista is 2magosnak írja...

(#341) bejmuller válasza illuzioo (#340) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hyper Treading-nek nevezik. Nem ket fizikai magrol van szo, hanem egy mag ket szalon futtatja parhuzamosan az alkalmazasokat.

(#342) kovacszk válasza illuzioo (#340) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Szerintem amekkora őrület van most netbookok terén lassan jöni fognak a gyári modding cuccok. Remélem lesz halkabb komplett hűtő jobb ventivel bordákkal.

(#343) illuzioo válasza bejmuller (#341) üzenetére

illuzioo
(újonc)

köszi... ezt valahogy sehol nem írták így le, értelmesen.... xD

(#344) Baskiria válasza fateless (#49) üzenetére

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

fateless: En is vettem egyet, a 120gigas Linuxos verziot. Wincsivel az XP sebessege felveszi a versenyt egy atlag noti, vagy asztali gep sebessegevel, teljesen elvezheto, sot.

(#345) Baskiria válasza nokia3650365 (#307) üzenetére

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez a 3305-os BIOS? Nem mertel el valamit? Ez nagyon nagy javulast jelent... Ha tenyleg ennyivel tovabb birja, akkor en is frissitek.

(#346) bejmuller válasza Baskiria (#345) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem tudom h az uj bios, vagy a webcam es ethernet kikapcsolasa okozza-e, (en inkabb az uj biost "okolom") de nekem is 20-30 perccel tovabb huzza wifi-vel...:)

(#347) Baskiria válasza bejmuller (#346) üzenetére

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi a választ, kipróbálom a webcam és a lan nélkül, és ha nem sokat javul, frissítem a biost. AZ a baj hogy nem szeretek hozzányúlni a működő dolgokhoz (if it's aint broke, don't fix it) :)

(#348) kalmi79

kalmi79
(újonc)

Sziasztok!

Két hete én is tulaja vagyok egy fehér kütyünek. Eredetileg linuxos volt, de egy XP ugrott rá. Minden faszán megy, egyetlen dolgot kivéve. A mikrofonban nincs élet. Se a belső nem megy, se külsővel nem megy, akármit állítok a mixeren. Valószínűleg driver probléma lehet. Honnan tudnék drivert letölteni a benne levő hangkarihoz? Azérdekesség, hogy hangja van a laptopnak, tehát a belső hangszórók is mennek és a füleskimenet is szól!
:F
Mégvalami! A másik régebbi nagy ACER laptopomon még van külön vonal (LINE) bemenet és külön mikrofon (MIC) bemenet. Ezen a kis One-on meg általában az új laptopok nagy részén már csak mikrofon bemenet van a line bemenet hiányzik. A kérdés az, hogy esetleg ez a mikrofon bemenet egyben line bemenet is, csak valamit szoftveresen át kell kapcsolni?

Köszi a válaszokat! :R

[ Szerkesztve ]

(#349) bejmuller válasza Baskiria (#347) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hat en sem azert frissitettem mert nemtetszett a regi, hanem mert elojott a titokzatos meghalas, es csak igy lehetett ujra szora birni

amugy meg vedd ugy hogy az hogy az akksi keveset birja az egy hiba, ezert tenni kell valamit:D

(#350) Baskiria válasza bejmuller (#349) üzenetére

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez jo hozzaallas, akkor szerintem frissitem a hetvegen aztan meglatjuk :)

A titokzatos meghalas mit takar? Ez neked valami egyedi gondod volt, vagy a titokzatos meghalas jelenseg egy kozismert dolog es minden aspire one-t utoler a garanciaido lejarta utan 1 hettel?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.