Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) Bibby válasza t|-|om! (#98) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Ki mondta neked hogy nem lehet bővíteni? Minden másnap beírja valaki a topikba hogy vett memóriát. :U

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#102) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Rossz hír azoknak akik várják a netbukiba a dual Atom-ot mert nem lesz!

[link]

Aláírás

(#103) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Modding

[link]

Aláírás

(#104) korysoft

korysoft
(újonc)

Hello!

Van esetleg vki, aki usb-s voda nettel használja a kicsikét linux verzión? érdekelne, h zökkenőmentesen megy e, telepítés problémás e stb. Szóval h a linuxos verzión is gond nélkül szuperál mint xp-n, vagy kell vmit trükközni vele h beröffenjen? Fontos lenne a válasz! :) Ezen múlik most, h benevezek e 1 példányra... :D
Előre is köszi a válaszokat, tapasztalatokat! :)

Meg még annyit kérdezek, hogy megvagytok e elégedve vele azóta? Csakmert rég nem volt élet ebben a topikban... :) Köszi

(#105) korysoft válasza kapcs-ford (#103) üzenetére

korysoft
(újonc)

Hello!
Naa... hogy szuperálnak a kis acerek??? :D Megvan elégedve vele mindenki???

[ Szerkesztve ]

(#106) kapcs-ford válasza korysoft (#105) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Azért nem írunk mert itt minden faxa :D . Azóta volt nálam pár kis gép és egyikre sem cserélném.

Huawei supported!

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#107) korysoft

korysoft
(újonc)

Nagyon megtetszett nekem ez a kis masina, jobban bejön mint a wind! :DD
Érdekelne, hogy milyen vele a tapasztalat, meghibásodás volt -e stb.
Esetleg van vkinek barna, ha igen milyen, szépen mutat? Csakmert nem volt szerencsém még élőben hozzá...
Fan control-t használók! Azóta akkor nem hangos a kis AAO, mióta meg van regulázva a venti? Wifije m ilyen amúgy, hatótáv stb...
Bocs a sok kérdésért, de nagyon érdekel a masina. :D
Köszi a válaszokat előre is!

(#108) bejmuller válasza korysoft (#107) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

meghibasodas nem volt. nekem feher van, kurvajol nez ki:D fan control jo dolog, foleg az uj verzio, ami fokozatosan allitja a venti sebesseget... ha huvosen marad akkor hangtalan.
wifije, nemtudom nincs viszonyitasi alapom, egy aspire 5520hoz kepest jobb, es abban is atheros 5007 van...legalabbis jobbnak tunik :)

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#109) kapcs-ford válasza korysoft (#107) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Egyébként ne aggódj a hang miatt mert a wind etc.. sem különb és azokra még mod sincs.
Barnát még nem láttam csak képen.
Nekem kék van, fehéret akartam csak nekem fekete bill.-kellett mert mikor filmezel stb sötétben akkor ne világítson a bill. Ha lenne fehér , fekete bill.-el akkor az tuti lenne :)
A wifije az kifejezetten jó. Ha érdekel még valami akkor írj csak nyugodtan.

Aláírás

(#110) korysoft válasza kapcs-ford (#109) üzenetére

korysoft
(újonc)

Köszönöm szépen a véleményeiteket, neked is Bejmüller! Nagyon hasznosak... Majd még jelentkezem, ha eszembe jut vmi... Köszi :)

(#111) korysoft

korysoft
(újonc)

Sziasztok!

Ma volt szerencsém elmenni az MM-be, ahol szerencsémre sikerült megtapicskolni a kis Aspire One-t. Sőt, mind a 3 szóbajöhető szín jelen volt. Kék, fehér és barna. Hááát, részemről a barna nagyon kellemes csalódást keltett, nagyon rendben van ebben a színben a masina. :) Nagyon elegáns kinézete van, üzlezemberek kezében tudom a legegyszerűbben elképzelni... bejövős nagyon! :D
Nagyon elgondolkodtatott... A fehér is tényleg szép, viszont félteném nagyon a koszolódástól... A kékkel nekem személy szerint csupán az az egy gondom volt, hogy egy átmenetet képez szinte a lilába, nem tiszta kék.. Ezzel most nem akarom megsérteni semmiképpen sem a kék-tulajokat. :) A világért sem...

Fogásra, anyagminőségre nagyon rendben van szerintem a gép. Nem is értem h miért oltják a wind-esek az AAO-t. Semmivel sem rosszabb szerintem. Ez a saját véleményem természetesen. :)

A tulajoktól kérdezném, hogy milyen a hangminősége a masinának a saját hangszóróján keresztül? Nagyon dobozszerű? Vagy teljesen élvezhető?
Amúgy milyen egeret használtok hozzá? Mert gondolom használtok külsőt... :)

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, majd írok még. :D

Üdv minden kedves AAO-tulajnak! :)

(#112) kapcs-ford válasza korysoft (#111) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

A hangminőség az olyan amilyet egy kicsi hangszórótól el lehet várni vagy hasonló amilyen a notikban is van: gagyi. Vagy külső cucc van rákötve vagy pedig füles de beszédre elmegy, ja a mikrofonja az nagyon jó!
A kéket szerintem csak a media világításban láthattad lilának, szobai világításban és természetes fényben az kék.
Az anyagminőség az valóban ok, volt már pár gépem a top márkáktól és mind recsegett.
A wind-esek többsége még életében nem látott ilyen gépet és a vásárlói élményük csorbulna ha rájönnének hogy az Aspire One az nem csak olcsóbb hanem... :K

"Érdekelne h a zsanérok mennyire tartósak? Szóval így hosszabb használat után mik a tapasztalatok? Nálad mennyire karcolódik a fényes felület, nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat?
Köszi"

A zsanér az pöpec,masszív és erős pedig már ki lett nyitva párszor. Ami nekem nem tetszett az a nyílás volt a kijelző és a gép között nyitott állapotban amíg rá nem jöttem,hogy baromi hasznos! Kis gép , kis súly és ha nincs hova letenned vagy éppen csak felemeled akkor már meg is van a fogása és egy ilyen több gépet védene meg a leeséstől/kicsúszástól.

A felületen még semmi karc sincs habár mikor nincs használatban akkor a tokjában van. A lenyomatokat meg gyűjti úgy mint a legtöbb habár a tokjának a belseje leviszi a nagyját.

Aláírás

(#113) korysoft válasza kapcs-ford (#112) üzenetére

korysoft
(újonc)

1000 köszönet a hasznos infókért. :))

(#114) kapcs-ford válasza korysoft (#113) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Nincsmit!

hijnye az Aspire One 2másodpercet ráver a windre! :R

Superpi: 1M 1:32 Aspire One
1:34 MSI Wind

Aláírás

(#115) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

[link]

[link]

Aláírás

(#116) Kerio

Kerio
(senior tag)

Sziasztok!

Nincs valakinek Acer AspireOne 150A -ja? Mi a tapasztalat? Mennyi ideig bírja az akkuja?

(#117) bejmuller válasza Kerio (#116) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

116 hsz nem olyan sok. es le van irva eleg sok tapasztalat...

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#118) kapcs-ford válasza Kerio (#116) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Ha valami konkrét érdekel ami még nincs leírva akkor kérdezz. Üdv. Akksi időt nem tudom fejből (mert nekem az SSD-s van és ez akár 3óra is) de le van írva kicsit visszább azthiszm.

Aláírás

(#119) korysoft

korysoft
(újonc)

Sziasztok!

Ti ha raktatok rá xp-t, vagy ha már alapból az van fent miben van, fat-ban v pedig ntfs-ben formázva a cucc?
Melyikkel lenne jobb, gyorsabb a kisgép?
Köszi

(#120) kapcs-ford válasza korysoft (#119) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Hozzászólás 42,45!

SSD (ha nem intel):FAT
HDD:NTFS

Aláírás

(#121) kapcs-ford válasza kapcs-ford (#120) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

SSD (ha nem intel) FAT

Aláírás

(#122) keszeg86 válasza Kerio (#116) üzenetére

keszeg86
(lelkes újonc)

Szia!
Nekem 120as hddvel van, xpvel és kb 2-2,5 órát bír folyamatos netezéssel.

(#123) kapcs-ford válasza keszeg86 (#122) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Üdv a klubban ! Milyen színben? Vélemények?

Aláírás

(#124) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Valaki tájékozott mondja már el, hogy most komolyan 262 ezer színt tud megjeleníteni a TFT-je? Nem kevés az egy kicsit 2008-ban? Az mp3 lejátszóm 16m színt tud... Nagyon tetszik, de ez így azért gáz...

(#125) kapcs-ford válasza Dave™ (#124) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

A többi gyártóé milyen? j hogy nincs info... na ez a gáz.

Szerintem menj el egy üzletbe és nézd meg a jelenlegi netbook-ok kijelzőit. mi is így tettünk.. :C

Aláírás

(#126) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Acer Aspire One WiMAX netbook coming in 2009
Filed Under (Reviews) by KiNG on 10-10-2008

The WiMAX Aspire One managed speedtest.net results of 6.7 Mbps on the downlink and 2.8 Mbps on the uplink; it also loaded the NY Times homepage in 15 seconds and played smooth streaming video from Hulu in full-screen. Check out the Laptop Mag link for the video demo of the WiMAX netbook in action.

As for market availability, our contacts at Acer passed us this European press release for the netbook which confirms that not only integrated 3G but integrated WiMAX are upcoming options. While the release specifies the Euro/Asian spec 2100MHz HSDPA band, we’re told a 3G version suited to the US is certainly on the cards.

[link]

Aláírás

(#127) Dave™ válasza kapcs-ford (#125) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Nem a többivel szemben szídom, csak furcsának találom, hogy míg az asztali TFT-k 16M színt tudnak, addig ez(ek) 262K-t. Nem értem, hogy miért.

(#128) kapcs-ford válasza Dave™ (#127) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Valójában fogalmam sincs de az Asus One-nak lényegesebben szebb képe és színhűsége van az asztali tft-mhez képest és a jelenlegi kínálatban levő netbook-okhoz képest, az asus-é az kritikán aluli, a wind-é az még jó és egyiké sem 16M ha jól tudom...
Szerintem a panel minőségétől függ az egész de talán ez így igaz:
“The overall quality is the sum of all things, not just one part.”

Szerintem kérdezd meg a milyennetbook-ot vegyek topicba ott sok "hozzáértő" van, ne csodálkozz ha a wind-nek meg az asus-nak plazmája lesz :K

Aláírás

(#129) xedos válasza Dave™ (#127) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Az asztali TFT-k egy része sem tud 16millió színt!
Sajna a TN panelek egy része csak 6bites +FRC
Magyarán kivillogtatja neked a legközelebi színt!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#130) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Újabb FAN prog:

[link]

(Később tesztelem)

Aláírás

(#131) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

PS CS3, Autocad2008,ACAD2002, SketchUp6, ChoiceCAD,Solidworks userek!

[link]

Aláírás

(#132) keszeg86 válasza kapcs-ford (#123) üzenetére

keszeg86
(lelkes újonc)

Szia!
Fehér színben van, kb 2 hete "nyúzom" :). Nagyon szeretem, szinte egész nap megy. Az akksi birhatna többet is szerintem, azért lenne kicsi és mobil, h sokat tudd használni töltő nélkül.... Egyébként nagyon rendben van. A ventiszabályzó az nagyon kellett!!! ;)

(#133) keszeg86 válasza kapcs-ford (#130) üzenetére

keszeg86
(lelkes újonc)

Az újabb progi sokkal jobb szerintem. Ajánlom mindenkinek és köszi: kapcs-ford!
:C

(#134) kapcs-ford válasza keszeg86 (#133) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Okés , nincsmit ha lesz időm akkor ráteszem én is.

Aláírás

(#135) Dave™ válasza kapcs-ford (#131) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Na mondjuk ahhoz elvetemültnek kell lenni, hogy valaki Photoshop CS3-at használjon 8,9"-on, Atommal. De maga a gép egyébként szuper netbooknak több, mint jó, már csak a 3G modult várom esetleg egy picit erősebb atom társaságában, és ha még az ára is mérséklődik, rárapülök a barnára:)

(#136) kapcs-ford válasza Dave™ (#135) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Külső tft, az atom pedig basic dolgokra tökéletes, még többre is ;)

Aláírás

(#137) Kerio

Kerio
(senior tag)

Hétfőn kapom meg a kék winyós változatot... Mi a tapasztalat akkuval kapcsolatban?

(#138) fateless válasza Kerio (#137) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm... És mire jó az, hogy kékre festik a háttértárat? :DDD

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#139) Kerio válasza fateless (#138) üzenetére

Kerio
(senior tag)

vááááááááááááááááá :C

(#140) kapcs-ford válasza Kerio (#137) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

bejmuller-nek van fehérwinyós, kérdezz rá de asszem már leírta korábban! :D

Aláírás

(#141) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy hónappal ezelőtt egy barátom mondta, hogy tudna hozni USA-ból 6 cellás 160-as vinyós, eredeti XP-s AA1-t 62k-ért. Akkor azt mondtam, még meggondolom. Most már 80k felett lenne az egész. Utálom a gazdasági válságokat :O

(#142) misishow

misishow
(újonc)

Sziasztok! Már kacérkodom egy ideje egy ilyen netbook megvételén. Már átnéztem párszor ezt a fórumot és gyűjtöm az infókat. Nagyon tetszik külsőleg, belsőleg meg ugyazt tudja mindegyik (elvileg). Olcsóbb mint a konkurens cég termékei. Egy gondom van vele hogy véleményem szerint lehetne nagyobb az aksi munkaideje. Lenne egy két kérdésem amiket eddig nem láttam a fórumon ( ha mégis volt már róla szó elnézést kérek ):

1. mennyi jelentősége van a név utána kódszámoknak? hogy A150.... azaz milyen a végződése a névnek. Ez más felszereltséget vagy tudást feltételez, vagy csak egyszerűen egy későbbi széria?

2. a linuxos netbookokra lehet xp-t tenni? nincs letiltva a gépen ennek a lehetősége?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

Ha egy picit még olcsóbb lenne, (legkésőbb karácsonyig) biztos beruházok egy ilyenre. (mondjuk a 6 cellás aksi is jöhetne már :)

[ Szerkesztve ]

(#143) Dilikutya

Dilikutya
(PH! kedvence)

Optikai meghajtó nélkül szart sem ér.

[ Módosította: philoxenia ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#144) bejmuller válasza Dilikutya (#143) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Koszonjuk hogy hozzaszolasoddal emelted a forum szinvonalat... :(

(#145) bejmuller válasza misishow (#142) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A150=HDD-s, 1 gb RAM-os verzio

a linuxos verziora gond nelkul telepitheto az xp, viszont a dualboot bajos

(#146) Dilikutya válasza bejmuller (#144) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

Miért, talán nem így van? És ha új rendszert akarok rá? Vagy csak betenni egy telepítő CD-t valami szoftverhez... telepítsek hálózatról, pendrive-ról, vagy SD kártyáról? Kreténség, inkább a kártyaolvasót dobták volna ki akkor.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#147) fateless válasza Dilikutya (#146) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy optikai meghajtót bele lehetne tenni egy ilyen kis méretű gépbe, de akkor teljesen más struktúrát kellene használni, az ár pedig - az Asus 701-esem esetében - nem 35.000 Ft lett volna, hanem 100.000 Ft. Köszönöm, inkább maradjon ki az optikai meghajtó.

Igazából ár-és súlynövelő tényező lenne, de egy drivert márt simán letölthetsz a netről, ez pedig netbook, nem akar teljes értékű mininotesz lenni. Annak megvan a maga piaca.

(#148) misishow

misishow
(újonc)

bejmuller köszi a választ :)

igazából arra gondoltam hogy a depo.hu-n ha beütöm a netbookot és a A150 kódjelzés után ilyenek vannak hogy: (LU.S040A.182) vagy (LU.S050A.206) vagy (LU.S360A.077) stb. ezekről nem tudod véletlenül mit jelentenek? Köszike!

Az mondjuk engem is zavart hogy hogy lehet feltenni más szoftver ha nincs dvd-cd meghajtó. De szerintem is lehet egy egyszerű pendriwról, csak a bios-ban be kell állítani hogy onnan bootoljon be. Legalábbis én így gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#149) Dilikutya válasza fateless (#147) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

És hogy lett az 35 ropi? A tesztben szereplő is épp hogy 80 alatt van, ennyiért már lehet kapni, esetleg pár ezer többért valami olcsó notebook-ot is, ami teljes értékű. Ez így, ennyiért semmi.

(#150) fateless válasza Dilikutya (#149) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Annyiért adták boltban két év garival, számlával. (már nincs, ne keresd)

Neked lehet, hogy csak a teljes értékű gépre van szükséged, amit megkapsz 80k-ért három kilóval nagy mérettel, satöbbi. Én inkább használom fő gépnek a három éves régi gépemet, ami olyan, mint amilyet te említettél, de emellé veszek egy kis gépet, mert sok helyre járok, ezt a gépet pedig könnyű magammal vinnem mindenhova, kicsi a mérete, gyorsabban bootol, a súlya csak 89 deka, szóval ideális arra, amire kitalálták.

Csak annyit kérek, ne hasonlíts össze két gépet, aminek teljesen más a felhasználási területe. Egy Porsche 959 sem alkalmas arra, hogy a családot elvigye a nagyihoz, meg elmenjenek vele bevásárolni, míg mondjuk egy kis Matiz megfelel erre a célra, mégsem hasonlítják össze a kettőt.

Nem mindenkinek szól egy ilyen gép, hanem csak egy rétegnek.

De ne OFF-oljuk szét a topicot, ha folytatnád, nyugodtan írj privátban.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.