Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) bejmuller válasza Baskiria (#350) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ez az a meghalas ami mar eleg sok aa1-et utolert. volt ahol ram-csere miatt, volt ahol enelkul is elojott... mint pl nalam. semmit nem csinaltam, csupan hibernaltam, majd tobbe nem ment. bekapcsolt, a venti felporgott, a power led kigyult, es tovabb semmi...
valoszinuleg a regi bios miatt tortent nekem is.
bios frissites utan ujra ment :)

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#352) illuzioo válasza Baskiria (#350) üzenetére

illuzioo
(újonc)

igaz nem nekem szólt a kérdés, de velem is történt érdekesség. Sajna USB-ről sehogy sem sikerült XP-t raknom (mai napig nemtom mit barmoltam el....) aztán haverékhoz elmentem, van USB-IDE keret. Na abba bele PIO DVD-R-t, bele install CD-t. Beállítom boot menübe a DVD-R-t, örülök, mert látja, aztán látom, boot menu- WIN2K, upsz, nem az a cd... XD mókásan hosszú power-gomb. kikapcsol. Többet nem ad képet...:S pánik meg minden. Aztán megtalálom a neten az irományt valami blogban az usb-s bios frissítésről, és műxik...
Eszem nincs mi baja lett.... nem bios-ból kapcsoltam ki, hanem a WIN2K boot-menüjéből.. :S de azóta nincs semmi gond... Volt rajta Ubuntu (előtte) aztán XP (winter edition), Aztán régi Vista EN, most SP1 VistaHunUltimate....

Nyitva van a mozilla 20 ablakkal, Photoshop 130mb-osPSD-vel (17layer), Miranda IM (3beszélgetés), TotalCMD, Winamp, AA1 fancontrol. És megy!!!! nagyon!!! XD
imádom ezt a kis "dobozt" XD

(#353) bypet

bypet
(tag)

6 cellás akku nálunk mikor lesz elérhető ? December előtt előfordulhat még?

**

(#354) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Ma megmoddoltam rendesen a kicsit ;]

Kapott hűtést.

És ha már nyitva a doboz akkor ez a kép alapján forrasztgattam :) most már 4 usb bemenet van a gépen.

Ezt a negyediket kivezettem a hátsó üregbe a 3G modem helyére (az enyém még 3G nélküli). Nem mintha egyszerre lenne használva mind a 4 port de a gép jobboldalán a 2 usb közelsége miatt néha pár usb eszköz nem fér el. Később majd beépítek oda egy usb modemet vagy bt-modult, vagy inkább gps-t ha majd lemegy az áruk..

Aláírás

(#355) kovacszk válasza kapcs-ford (#354) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Szép munka! Mennyit jelent ez hőfokban?
Szét lehet úgy szedni a gépet hogy ne lehessen észrevenni? Ramot kéne bele rakni meg megnézném mennyire szar a ventim hogy visszaküldjem e garis javításra vagy csak meg kell igazítani kicsit.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#356) kapcs-ford válasza kovacszk (#355) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Ja, durva.

Venti nélkül.
Mikor csak az egyik borda volt (az aluszínű) akkor alap állapotban 58fokra 31perc alatt kúszott fel és a max az 61fok volt.

Ezzel az utóbbi mod-dal az 58fokot több mint egy óra alatt (1:13) éri el de néha visszakapcsol 57fokra mivel 58fok lett a max! terhelés nélkül ugye.

A max-ot 68-ra állítottam és onnan nagyongyorsan visszapörgeti 58-ra. Akusztikailag is jót tett neki mert a venti mikor bekapcsol akkor sokkal halkabb.

Aláírás

(#357) Kerio

Kerio
(senior tag)

sziasztok! Mit tegyek,ha a gep nem lep be a windowsba? Ntdlr. Hibat ir... Hogy telepitsem ujra a rendszert? Nem lehet valahogy a rejtett particiorol?

(#358) kapcs-ford válasza Kerio (#357) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Igen, rakd újra a rendszert, nem tudom hogyan, de ha kicsit visszalap. akkor ott olvashatod, hogy hogyan kell a rejtettről.

Aláírás

(#359) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Camspace progi! MUST HAVE! :DD :DD

[link]

Aláírás

(#360) tortaur2006

tortaur2006
(lelkes újonc)

Hali!
Pár napja vagyok AA1 tulaj. Kérdésem: Tényleg gáz a hűtése, hogy mindenki buherálgatja a belsejét?

(#361) kovacszk válasza tortaur2006 (#360) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Hát lenne mit fejlesztenie rajta az acernak. Igazából csak a hangjával van baj hűteni hűt rendesen. Ha felrakod a ventiszabályzó progit akkor már elviselhető bár kicsit meleg. De még így sem bántam meg hogy ezt vettem.

(#362) kovacszk

kovacszk
(senior tag)

Egy kérdés. Szerintetek lehet valahogy pendrive nélkül biost frissíteni? Mondjuk cs ről vagy sd kariról. Nem használok semmire pendrivot és ezért nem akarok venni egyet fölöslegesen.

(#363) kapcs-ford válasza tortaur2006 (#360) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

(#338) + ha tartósan megy venti nélkül (5-24óra) akkor érdemes belemoddolni egy bordát.

Aláírás

(#364) bejmuller válasza kovacszk (#362) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

azert OFF mert nem biztos, csak sajat velemeny
szerintem lehetseges, akar windowsbol is...
vagy esetleg kulso cdmeghajtoval ha eljutsz valahogy dosba akkor ugy is...bar azt hiszem FAT fajlrendszer kell legyen az media ahonnan flashelsz.
SD karirol azert nem lehet mert ez a kis dog nem kepes memkaryarol bootolni, pedig az hasznos lenne sokaknak

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#365) kovacszk válasza bejmuller (#364) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

THX a választ közben én is utána olvasgattam és tényleg csak fat-ról megy, vagy flopi vagy pendrive.

(#366) nokia3650365

nokia3650365
(fanatikus tag)

Ha xp-vel telepített gépet vettél Alt+F10-el tudod újrarakni!!!

(#367) Kerio válasza nokia3650365 (#366) üzenetére

Kerio
(senior tag)

Vista volt rajta.
Csak azt hittem, hogy ALT+F10-el még később is vissza tudom hívni... Tehát erről ennyit? :U
Mindegy, nekem igy is job a Vista

(#368) kovacszk válasza Kerio (#367) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

A gyári xp-t bármikor vissza tudod tölteni. Arra van egy külön particio amit nem látsz máshol.

(#369) csimmasz

csimmasz
(fanatikus tag)

Sziasztok.
Az egyik barátosnőm most vett egyet linux-al,szeretne mobil internetezni,lehet rá szerezni drivert telefonhoz vagy usb-s modemhez?

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#370) kapcs-ford válasza csimmasz (#369) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Igen megy!

[link]

Vagy főoldal és search:
[link]

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#371) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sracok, szombaton lattam egy kek darabot a PC Worldben. SSD-s Linuxos kutyu volt. Melle volt rakva egy EEE, de ez egyszeruen megeszi. Mind kinezetben, mind a hasznalt anyagok minosegeben.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#372) tortaur2006

tortaur2006
(lelkes újonc)

HEEELPP!
Segítsetek lécci ! Linuxos AA1 150-t vettem. Felraktam rá egy XP-t és próbáltam telepíteni, az acer honlapról letöltött driveket. Mindegyikre kiírja, hogy nem rendelkezem a minimum mit tudom én micsodával.
Aki esetleg tudna segíteni? Vagy ha valakinek van XP-hez driveje, szívesen vennem. (800X600 a képernyőm, és a WLAN se megy.... :O

[ Szerkesztve ]

(#373) kapcs-ford válasza tortaur2006 (#372) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

(#42) Ezt olvasd el ha xp-t raksz rá.

(#370)

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#374) tortaur2006 válasza kapcs-ford (#373) üzenetére

tortaur2006
(lelkes újonc)

Az acerről töltöttem le őket....

(#375) kapcs-ford válasza tortaur2006 (#374) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Mit ír ki pontosan?

Aláírás

(#376) tortaur2006

tortaur2006
(lelkes újonc)

Help!
Az előző ok. köszi4!

MEg tudná valaki nézni, hogy milyen output adata van a töltőnek?

Van egy felesges eee 900 töltőm, az AA1' ét meg bent hagytam a melóhelyen.

(#377) csimmasz válasza kapcs-ford (#370) üzenetére

csimmasz
(fanatikus tag)

Hálás köszönet!

Még anyit hogy ezek csak kimondottan Vodafonnal megy vagy más szolgáltatóéval is?
Az olasz " 3 "szolgáltatóval kellene mennie.

[ Szerkesztve ]

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#378) tortaur2006

tortaur2006
(lelkes újonc)

Hali!

Valaki megnézné a töltőjén, hogy milyen output adat van rajta?

(#379) bejmuller válasza tortaur2006 (#378) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

19V, 1.58A, 30W

(#380) kapcs-ford válasza csimmasz (#377) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Ha itthoni yodafonnál veszed akkor az locked to vodafone hu de lehet nyitni ingyen az e220-as modemet és akkor minden karit elfogad.
A huawei totyikban linkelve van a módszer.

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#381) zmadarasz válasza Balinov (#371) üzenetére

zmadarasz
(újonc)

Balinov, azért ezzel vitatkoznék. Anyag használatot tekintve is erős az ASUS, nem sok különbség van a két gép között. Persze ne a 700-assal hasonlítsuk össze az Aspire One-t, hanem mondjuk az 1000-es szériával. A 700-as tényleg fröcssöntött feelinget sugall :DD

[ Szerkesztve ]

www.notebooktv.hu

(#382) kovacszk

kovacszk
(senior tag)

Na megint előjött belőlem az állat és felraktam a windows7-et! Hát ha így adták volna ki a vistát akkor nem fanyalogott volna senki. Még ezen a kis gépen is szépen pattog kissebb helyet foglal, jók a tálca újításai. És főként 22 perc alatt sikerült telepíteni amii nagyon nagyon gyors! Még akkor is felteszi a drivereket ha előtte nyavajog hogy az nem kompatibilis. Sajnos a ventiszabályozás nem működik rajta, de ez szerintem csak idő kérdése. Végre egy jó oprendszert kapunk, na ez az amit nem szoktunk meg bilitől.

[ Szerkesztve ]

(#383) Balinov válasza zmadarasz (#381) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt hiszem, epp 700-as volt kirakva tapogathato,nyalogathato, bizdergalhato mintadarabnak.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#384) illuzioo válasza kovacszk (#382) üzenetére

illuzioo
(újonc)

megy minden driver?? wlan? lehet én is felrakom... Vista egész jól megy a gépen. xD

(#385) kovacszk válasza illuzioo (#384) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Nekem sikerült felraknom mindent, némelyiknél sikít hogy nem neki való de ha kéred akkor felrakja és jók!

(#386) grimetime

grimetime
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

na srácok ma megvettem én is nagyon szép meg minden, csak ilyen daemon tools install alatt bekrepált azóta kb 10 restart volt, és xp elindításnál homokozik aztán full fagyás. semmi nem műxik ctrlaltdel se, most visszaállítom a gyárit remélem jó lesz, de azért ha valakinek volt ilyen tapasztalata vagy vmi az elmondhatná, hogy ez normál-e meg mit kellene tennem ;)

kösz

(#387) grimetime

grimetime
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

na újratéve minden príma, megoldódtak a gondok :)

(#388) illuzioo válasza kovacszk (#385) üzenetére

illuzioo
(újonc)

na, vittél a hülyeségbe, én is felraktam Billi baromságát... meglepő de tényleg fenn van 22 perc alatt... az elején úgy tűnt a sok grafikus baromság fogja.... ez picit javult valamitől....
szép.
új tálca nekem bejön, bár vannak még javítani valók. Estére fenn lesz minden progi ami kell nekem, na majd akkor fogok sikítani, felét úgyis leanyázza... xD

(#389) Zsé2003

Zsé2003
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Barna XP-s tulaj lettem :C

(#390) kapcs-ford válasza Zsé2003 (#389) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

wow! képeket légyszi!! :DD

Aláírás

(#391) bejmuller

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

visszatettem az eredeti linpus-t... megtudtam csinalni a dual-boot-ot ;) nagyon birom a kis linuxot, ha meg valami olyan kell amit nemtudok benne megoldani ott az xp... tiszta jo :D

(#392) Tigi

Tigi
(senior tag)

Sziasztok

Na, tegnap eladtuk az asszony FSC notiját és egyből mentünk és vettünk 1 fehér XP-s ONE-t (1GB, 120GB).
Amint hazaértünk be is izzítottam és eddig nagyon tetszik, mondjuk pár felesleges dolgot uninstaláltam a win-ről ami nem kellett.
Remélem nem lesz vele gond. :)

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#393) kovacszk

kovacszk
(senior tag)

Valaki help me!

Biost szeretnék frissíteni de sehogy sem tudom a pendrivomat bootolhatóvá tenni vista alatt! Ha valaki tud segítsen!!!

(#394) sie1116 válasza bejmuller (#391) üzenetére

sie1116
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

Még idénre tervezek egy AA1-et venni, valószínűleg Linpussal...DE, ez a dual boot érdekelne :-) Bár valószínű kielégíti majd a netes és egyéb hóbortjaimat, de lehet egy gyenge pillanatomban felvágnék rá egy XP-t is.
"bejmuller", megtennéd, hogy vagy itt, vagy a sie1116@gmail.com-ra elküldöd nekem, hogyan sikerült felvarázsolnod mindkettőt? Van két gép is a családban, és a notebookra feltettem egyszer ezt a Linpus Lite-ot, de sehogy sem engedett a GRUB-ban Windows-t kiválasztani ... :-(

A már említett tanácsokat (BIOS, ventilláció-varázslások), mindenképpen megfogadom majd, ha sikerül a dual-boot... Remélem mihamarabb meg lesz a kicsike :-)

Köszi, sie1116

(#395) bejmuller válasza sie1116 (#394) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt hasznaltam

Eloszor felkell tenni az XP-t, majd utana a linken levo imagebol visszaalltani a particiot.
Es WinGrub-bal beallitani hogy a Boot.ini-be megjelenjen a grub opcio ami a Linpus-ba visz...
remelem segitettem

(#396) footy

footy
(senior tag)

Ilyen gép megvásárlását tervezem, de lenne több kérdésem is:
Hogy áll a nagyfelbontású videókkal? Gondolom max 720p (mert a windnél is ez) Ez megy szaggatásmentesen?
D-subon meg tudja hajtani a HDready TV-m? (már natív felbontásban értem 1366x768)
Tud valaki táskát ajánlani a géphez? :))

Liter

(#397) erh

erh
(újonc)

Sziasztok.

Szeretném tudni mi a tapasztalatotok a 720p-s HD lejátszással kapcsolatban XP alatt?
erre vonatkozóan nagyon kevés információt találtam. Számomra a legfontosabb tulajdonsága ez lenne. 720p-s tehát 1280x720-as HD tartalmak lejátszása a saját vagy VGA-outon keresztűl egy másik pl egy LCD-tvre. esetleg tudja e kezelni zökkenőmentesen a kettőt. Az egyiken HD lejátszás a másik monitoron World, Excel vagy FireFox. van ezirányú tapaszlata valakinek?
MSI Wind képes megbírkózni a feladattal de ezzel a notival kapcsolatban még nem olvastam hasonlóról!
válaszokat előre is köszönöm

erH

(#398) bejmuller válasza erh (#397) üzenetére

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mkv-ban levo 720p-s Wall-E-t probaltam nezni, de nekem akadt, de lehet h csak en nem ertek hozza. Elsore nem ment (SMPlapyer) oszt hagytam a francba. Inkabb megneztem asztali gepen ;)

[ Szerkesztve ]

(#399) kapcs-ford válasza bejmuller (#398) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Az mkv- nálam sem ment az első 10sec után.

Elvileg egyik ilyen gépen sem megy a valódi "HD" de van itt pár érdekes vid.

[link]

Itt ezen azt írja h, mindegyik gép fagy!!
[link]

teszt linpus alatt,
[link]

Aláírás

(#400) erh válasza bejmuller (#398) üzenetére

erh
(újonc)

a VLC-vel megpróblánád? link:http://www.videolan.org/
Úgy tudom az saját kodekkel bír és akkor nem lehet arról szó hogy valami valmivel összeakad.
Elég szomorú lennék ha a 720p-s HD lejátszás nem működne tökéletesen.
A hardwer föbb elemeinek egyezése ellenére a MSI WIND képes lejátszani az AAOne pedig nem?

Szivesen küldök .mkv-t vagy avi-t a teszthez ha nincs.
Az Acer-nek a ragyogó kijelzője és a fekete fehér kialakítása tetszik különösen. Persze az ár is döntő de örülnék ha ez a videolejátszás hibátlanúl működne!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.