Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#199) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Szerintem a 3%-sem egészséges... Inkább rátölteni akár a 40%-osra is mint hagyni lemerülni 7-10% alá.

A 3g/hsdpa/etc. nagyon eszi az akksit, kb. 40-45percel kevesebbet bír.

Aláírás

(#202) kovacszk válasza kapcs-ford (#201) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Szerinted nem gáz ha én meg szinte folyamatosan tápról használom. ínagy ritkán húsz percekre kell csak levennem utána rakom is vissza.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#203) Retro DJ válasza kapcs-ford (#201) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

A Lithium-Ion akkumulátorokat nem lehet teljesen kisütni, mert védi egy elektronika a túltöltéstől és a mélykisütéstől (általában).

A 3% esetén még bőven benne van a határban. Utána azonban visszakapcsolgatni és túlmeríteni tényleg nem szabad.

A Li-Ion akksik bár kevésbé érzékenyek a memória effektusra, de a rátöltést élettartam csökkenéssel jutalmazzák. A legérdemesebb feltölteni és elhasználni a töltöttséget (dirket nem túlmerítést vagy lemerítést írtam).

Retro

(#204) misishow

misishow
(újonc)

nekem most még asztali gépem van , és még sose volt net vagy notebookom, így tapasztalatom sincs róluk. Ezért kérdezem meg hogy azzal nem lehet kímélni a gépet ha hálózatról működtetem, akkor kiveszem addig az aksit, hogy az addig se használódjon el? lehet hülyeséget írtam (ha igen bocs) csak kíváncsi vagyok a véleményetekre :)

(#205) kapcs-ford válasza Retro DJ (#203) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

[OFF]
Kevésbé érzékenyek mivel nincs memória effektus!
és ez sem igaz:
"de a rátöltést élettartam csökkenéssel jutalmazzák. "

"Simple Guidelines

Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns. ETC..."

[/OFF]

part2

part1

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#206) kapcs-ford válasza misishow (#204) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

[OFF] kovacszk, misishow

Van itt egy táblázat a tárolásra:
[link]

A gépben kicsit jobban melegszik az akksi ami nyírja na meg az is hogy olyankor azon keresztül megy a feszkó és úgy megy a gép.
Eddigi összes laptopom hálózaton volt az akksival mindig és a gép az hamarabb elavult az akksi kihasználása nélkül..

Egyébként meg idővel tönkremennek maguktól (kiszáradnak), azt te döntöd el hogy a fiókban használódjon vagy a gépben (szünetmentes. rulez). Nyúzni kell ezeket, arra vannak tervezve. [/OFF]

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#207) Retro DJ válasza kapcs-ford (#205) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

Mindenki azt csinál amit akar. Azt nem tudom, hogy mivel foglalkozol, és honnan idéztél, de én nap mint nap találkozom ezekkel az akksikkal.

Elárulnád, hogy ~600 igért töltés kisütés ciklus helyett miért csak jobb esetben felét bírják?

Retro

(#208) kovacszk válasza kapcs-ford (#206) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Én is hasonló véleményen voltam de azért gondoltam megkérdezem hátha!
Egyébként szerintem az nem off ha a gép aksijáról beszélgetünk.

(#209) kovacszk

kovacszk
(senior tag)

bios-t frissített már valaki??

(#210) Retro DJ válasza misishow (#204) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

Én azt javaslom minden egyes ügyfélnek, hogy ha huzamosabb ideig csak hálózatról használja, akkor töltse fel az akkut, vegyek ki, és 3 havonta vegye elő, és töltse fel.

Kinek a pap, kinek a paplan...

Retro

(#211) kapcs-ford válasza kovacszk (#209) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Igen, de a frisset v3305 még nem toltam fel. Inkább várok pár napot vele nehogy bekavarjon az AA1 fan control-nak vagy stb..
Elvileg az akksi az tovább bírja ezzel a 3305-tel.

[link]

Az új wlan drivert pedig érdemes felrakni.
[link]

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#212) kovacszk válasza kapcs-ford (#211) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Na majd meglessük csak flash-em éppen kölcsönbe van, gondolom sd kártyáról nem megy.
wlan driver miért kell, eddig semmi hibát nem tapasztaltam.
Még valami nem írta még ki senki a vinyón lévő xp-t! Le szeretném gyalulni de azért meg kéne tartani, de a partition magicen kívül semmi nem látja azt a particiót.

(#213) Kerio

Kerio
(senior tag)

olyan furcsa a prohardver nekem ezzel a géppel... A fórum nincs középen, hanem jobb oldalt alul, hiányosan.
Valaki irja meg nekem privátban,mit tegyek. Mert a forumot nem tudom olvasni.
köszi

(#214) kovacszk válasza Kerio (#213) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Hát nem tudom nálam minden rendben van! Viszont az IE nálam nagyon sza lassú! A firefox 3 viszont szépen fut nekem sokkal jobban bejön

(#215) Zsé2003

Zsé2003
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Össze vissza ugrál az ára ennek a kütyünek is :S
Pár napja lement 77-re, most meg visszament 82-re, valahol meg 89 :S
Még mindig ez a hülye válság? Vagy mi van?
Novemberben tervezem a megvételét....hát kíváncsi leszek :(

(#216) Kerio

Kerio
(senior tag)

Megvan a gép.
Eddig tetszik,. Csak a ventije olyan mint egy gyár... Nem hiszem el, hogy ezt a gyártásnál nem vették észre, hogy hangosabb mint a gépsor :Y
Az AspireOneTemp meg olyan, hogy beállítom, hogy 70fok, akkor is megy a venti. Pl 59 fokon van a proci, és beállítom a csúszkát 57re, akkor leáll. Na, ez miért van??

(#217) kapcs-ford válasza Kerio (#216) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

AA1 fan controlt próbáld!

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#218) Kerio válasza kapcs-ford (#217) üzenetére

Kerio
(senior tag)

Köszi!

Ez már jobb

(#219) nokia3650365

nokia3650365
(fanatikus tag)

Üdv.
Na döntöttem megtartom és nem viszem vissza a kütyüt.
Teljes terhelésnél 1,5órát bír usb modemmel.anélkül 2 órát megy.Jó árban volt mert xp-vel 84e volt ennyit szerintem megért.
Lehet bios-t kéne frissítenem és akkor tovább menne az akksi?
Az xp újratelepítés,hogy megy,mert a bootnál nem látja a fat-es bootot,biosban kell kiválasztani?Vagy lezúzom a c: -t particion magic-el akkor automatikusan a telepítő menü fog bejönni,mert első bekapcsolásnál úgy volt :D

[ Szerkesztve ]

(#220) Retro DJ válasza nokia3650365 (#219) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

Nekem így ment:
- Csináltam egy boot pendrive-ot
- Rámásoltam az új BIOS-t
- Indításkor nyomtam egy F12-t, kiválaszottam a pendrive-ot
- beírtam DOS alatt 3305

kb 1 perc, restart.

Ennyi

Retro

(#221) nokia3650365 válasza Retro DJ (#220) üzenetére

nokia3650365
(fanatikus tag)

Az ok de én az xp újratelepítést kérdezem a gépről...

(#222) Retro DJ válasza nokia3650365 (#221) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

bocs... :(

Retro

(#223) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#219) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Passz de szerintem ne zúzz le semmit mert mert nincs hozzá visszaállító tudtommal.. a neten van pár de egyik sem magyar.

Valaki aki most vette frissen annak kellene egy image-t csinálnia paragon-nal vagy ghost-tal és osztani.

Aláírás

(#224) nokia3650365 válasza kapcs-ford (#223) üzenetére

nokia3650365
(fanatikus tag)

A c: meghajtón nincsen rajta az xp telepítő.Ezért elméletileg ha leformázom akkor el kéne indulnia a telepítőnek mivel első bekapcsolásnál így úgy kellett lennie,mivel egy külön partición van az xp,ha megnézed egy particion magic-el.Amúgy én azzal a winyót is megosztottam úgyhogy vagy egy 40es rendszerem meg egy 80as d: m.

(#225) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#224) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Nem tudom, lehet van rejtett part.
Nekem a kisebb SSD-s model van.

Aláírás

(#226) nokia3650365

nokia3650365
(fanatikus tag)

Megkérdeztem a szervízközpontot telefonon,mert érdekelt :D
ALT+F10
Jó megjegyezni :D :C

(#227) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#226) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Gyorsan ment :) Vagy sokat vártál?

Aláírás

(#228) kovacszk válasza nokia3650365 (#226) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Ha pedig mást raksz fel és nem akarod elindítani akkor a biosban le tudod tiltani!
Felraktam a vistat. Nem tudom mi az oka de nekem sokkal pattogósabbnak tűnik. Wifi is sokkal stabilabb, az aksi pedig legalább húsz percel tovább birja! Egyedl a tuchpadhoz nem találtam drivert így sajna nem megy a görgetés. De még próbálkozom. :)

(#229) kovacszk válasza kovacszk (#228) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Ok már meg is van a driver synaptics honlapján fent van csak hát olyan hülye vagyok én is hogy ott nézem meg utoljára :)

(#230) Kerio válasza kovacszk (#228) üzenetére

Kerio
(senior tag)

Hogy raktad fel a Vistát? Van külső meghajtód?

(#231) kovacszk válasza Kerio (#230) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Igen. Még régen az egyik haveromtól kaptam egy külső rack-et amibe bármilyen 5,25-ös cuccot bele lehet rakni. belement a régi dvd írom és már kész is. Igaz a rack úgy 2kg meg akkora mint az egész gép, de nem is hurcibálásra kell az elvan a polcon! Egyébként ajánlom mindenkinek a vistát szerintem gyorsabb vele.

(#232) Retro DJ válasza kovacszk (#231) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

Hogyan lehet a Vista gyorsabb? Én amit láttam hasonló konfigurációt mindegyik lassabb volt. Mit tettél vele, hogy gyorsabb volt mint az XP?

Retro

(#233) kovacszk válasza Retro DJ (#232) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Nem udom nem tettem vele semmt. Lehet csak az az előretelepített xp van teli minden szarral de nekem érzetre sokat gondolkodott. A vista viszont szép pattogós. Aztán lehet hogy csak nekem tűnik úgy. Mondjuk én nagyon vistához vagyok szokva asztali gépemen az első angol béta óta csak azt használom.

(#234) nokia3650365 válasza kovacszk (#233) üzenetére

nokia3650365
(fanatikus tag)

Hát nem tudom nekem a Vista Ultimate volt asztalin és vagy 25gb telepítve :D
Ezt nem akarom felrakni,nekem a gyári xp teljesen jó,bár ha 25 percel többet megy,akkor meggondolandó lenne.Mondjuk a drivereket sem raktam fel,csak alapban felraktam az xp-t és ennyi,semmi driver nem lett telepítve és a bios-t is kéne frissíteni.Na meg az akksit sem töltöttem még csak 3x szóval még lehet jobb lesz az idő amit bír.Amúgy a deviza hatására drágultak a gépek is ahogy nézem.Iponon 84e ért vettem és most már 91e...
Neked melyik Vista van fennt?Hány mb-ot eszik meg a winyóról?

(#235) kovacszk válasza nokia3650365 (#234) üzenetére

kovacszk
(senior tag)

Nekem is Ultimate van fenn. Csináltam egy 30gb-os particiót abból 15gb-ot eszik meg. De mondom szerintem ez mindenkinek más én már ehhez vagyok szokva az xp-n nem is talátam már semmit. :)

(#236) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Nálatok mennyire melegszik a gép alapjáraton 45perc után (wifi stb..ki) ha nem használjátok ? AA1 progi mennyit ír max.nak venti nélkül?

Aláírás

(#237) Retro DJ válasza kapcs-ford (#236) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

Én nem szívesen kapcsolnám ki a ventit teljesen... Holnap szívesen megnézem neked.

Hogy legyen a gép? Nyitott, csukott, töltés közben, vagy akkuról?

Retro

(#238) kapcs-ford válasza Retro DJ (#237) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Töltés közben, nyitva, asztalon usb-re kapcsolt eszközök nélkül. 70ig nyugodtan mehet. Kösssz!

Aláírás

(#239) Kerio

Kerio
(senior tag)

Leszedtem az alján azt a kis kupakot. Egy üres hely van. Az lenne a jövőbeli HSDPA modem helye? Kíváncsi lennek, hogy utólag bele lehet majd rakni...

(#240) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok,

nevetseges osszegert (180€) hozzajuthatnek egy ilyen kutyuhoz a PC Worldben. 512MB memoria, 8GB SSD,stb. Kb ezek a specifikaciok:

"
AOA110-Ab LU.S030A.096
Linpus™ Linux® Lite version , Sapphire Blue, 8.9" WSVGA Acer CrystalBrite™ TFT LCD, Intel® Atom™ processor N270 (1.60 GHz, 533 MHz FSB, 512 KB L2 cache), 512Mb RAM, 8GB NAND flash module with SD™ Card reader for storage Expansion, Mobile Intel® 945GSE Express Chipset up to 8MB Shared Graphics Memory, Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED® network connection, 3-cell Li-ion battery pack, Integrated 0.3Mp Acer Crystal Eye webcam, 5-in-1 card reader, 3* USB 2.0 "

Azt kerdeznem, hogy normal, nem HD videoanyag lejatszasahoz mennyire eleg az 1,6ghz-es atom ill. a max 8mb-s VGA? Ha valaki hasznalja ilyenre, akkor megirhatna, hogy az akksi meddig birja igy. Wifi-n netezve mennyi az uzemideje? Az 5in1 kartyaolvaso milyen formatumokkal boldogul (M2, MSPD ill XD lenne lenyeges). Ill. meg annyit szeretnek megkerdezni, hogy ez az 512MB ram ez ra van integralva a lapra es van meg 1x DIMM bovitesi lehetoseg vagy nincs? Ha igen, "sima" sodimm memoriamodullal lehet boviteni?

Koszi a valaszokat.
udv
balinov

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#241) kapcs-ford válasza Balinov (#240) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Jóóó ár!

Azt kerdeznem, hogy normal, nem HD videoanyag lejatszasahoz mennyire eleg az 1,6ghz-es atom ill. a max 8mb-s VGA?

Divx/xvid-re gondolsz? Még sok is neki...

Wifi-n netezve mennyi az uzemideje?

2:45-3 körül lehet, 3g modemmel 2:30 gondolom wifi-vel több.

Ill. meg annyit szeretnek megkerdezni, hogy ez az 512MB ram ez ra van integralva a lapra es van meg 1x DIMM bovitesi lehetoseg vagy nincs? Ha igen, "sima" sodimm memoriamodullal lehet boviteni?
Igen, van az integrált és 1 modult bele lehet tenni, pont a napokban bővítettem az enyémet.

Aláírás

(#242) Balinov válasza kapcs-ford (#241) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Koszonom kapcs-ford a gyors valaszt. Lehet veszek ma egyet, mibajom lehet vegulis? :))
Igen, sima divx/xvidre gondolok, esetleg h/x264 SD cuccra, de ilyenbol sok cuccom nincs (meg.)

A bovithetosegre rajottem kozben, ott viritott az acer oldalan a technical details resz,csak nem vettem eszre. 533-as notiram akkor boven eleg bele, ha jol gondolom. Mennyire kenyes amugy a memoriatipusokra?

Van elfekvoben egy 3-as E220-asom, lehet neha hasznalnam azzal is. Mennyire bonyolult beloni linux alatt egy E220-as Huaweit? Multimediara szvsz VLC lenne a legidealisabb,itt van egy csomo disztribhez letoltes, csak epp az acer fele linuxhoz nincs. Ezt nem lehet athidalni vhogy? Elegge limitaltak a linux ismereteim?

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#243) kapcs-ford válasza Balinov (#242) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Linux driverekről , modul inkompatibilitásról stb itt olvashatsz:

[link]

Aláírás

(#244) Balinov válasza kapcs-ford (#243) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Irto jo a linkelt forum! Azt hiszem, egy darabig el leszek vele.

Csak egy gyors kerdes, Uram! Ha a vinyos valtozatot valasztanam, mennyivel lenne rovidebb az akkus uzemido a 3cellas gyari akksival?

(#245) rakal válasza Balinov (#244) üzenetére

rakal
(senior tag)

Hali!
Én a Linuxot leradíroznám a helyedben,Windows XP SP2-t tennék fel.
A drivereket egyenként letöltve,felrakni,minden ok lesz.A Huawei220-al sem lesz gond.

(#246) kapcs-ford válasza Balinov (#244) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

30-40perc szerintem de akár egy óra is. Ha xp-t akarsz rá akkor ha intel-es a ssd benne akkor használhatatlan (az intel az lassú) ha pedig samsung akkor használható kis tuninggal.

Aláírás

(#247) kapcs-ford válasza kapcs-ford (#246) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

bocs a helyeshibákért csak dolgozom

Aláírás

(#248) Balinov válasza kapcs-ford (#246) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

enis melobol, but who cares.. :DDD

Igazan az XP meg sem fordult a fejemben a 8GB SSD kapacitasa miatt, viszont a bemutatoterembe a kinai gyoker, akitol nem fertem oda a bemutatodarabhoz, probalgatta a linux feluletet, eleg szimpatikus volt.

(#249) kapcs-ford válasza Balinov (#248) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

A linux az valóban jó, szívesebben használnám csak van pár progi ami csak xp-n megy egyébként a linpus totál multimédia és kb. 1x másodperc alatt be is bootol.
Ha számít a kapacitás meg az xp a akkor hdd-vel vedd mert ha intel-es az ssd-benne akkor az rémálom ha később esetleg xp-t akarsz. Nekem teljesen elég a 8gb (nincs káosz) mert ez második gép, mellesleg benne van egy 4gb-os kártya filmekre utazáshoz stb.
SSD verzió előnye: kisebb gép (méret,súly), csendesebb (a mod progival csend), rázkódhat menet közben. "bootolva járok" vele :D

Aláírás

(#250) Retro DJ válasza kapcs-ford (#238) üzenetére

Retro DJ
(kvázi-tag)

Egy óra hosszat ment töltőn, Wlan kikapcsolva. A gépen XP van, SP3-mal. Vinyós változat.

AA1 Fan Control szerint 53 fok volt.

Dreamer

Retro

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.