Szerintem a 3%-sem egészséges... Inkább rátölteni akár a 40%-osra is mint hagyni lemerülni 7-10% alá.
A 3g/hsdpa/etc. nagyon eszi az akksit, kb. 40-45percel kevesebbet bír.
Aláírás
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
(#201) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#199) üzenetére

Szerintem a 3%-sem egészséges... Inkább rátölteni akár a 40%-osra is mint hagyni lemerülni 7-10% alá.
A 3g/hsdpa/etc. nagyon eszi az akksit, kb. 40-45percel kevesebbet bír.
Aláírás

Szerinted nem gáz ha én meg szinte folyamatosan tápról használom. ínagy ritkán húsz percekre kell csak levennem utána rakom is vissza.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

A Lithium-Ion akkumulátorokat nem lehet teljesen kisütni, mert védi egy elektronika a túltöltéstől és a mélykisütéstől (általában).
A 3% esetén még bőven benne van a határban. Utána azonban visszakapcsolgatni és túlmeríteni tényleg nem szabad.
A Li-Ion akksik bár kevésbé érzékenyek a memória effektusra, de a rátöltést élettartam csökkenéssel jutalmazzák. A legérdemesebb feltölteni és elhasználni a töltöttséget (dirket nem túlmerítést vagy lemerítést írtam).
Retro

nekem most még asztali gépem van , és még sose volt net vagy notebookom, így tapasztalatom sincs róluk. Ezért kérdezem meg hogy azzal nem lehet kímélni a gépet ha hálózatról működtetem, akkor kiveszem addig az aksit, hogy az addig se használódjon el? lehet hülyeséget írtam (ha igen bocs) csak kíváncsi vagyok a véleményetekre 

[OFF]
Kevésbé érzékenyek mivel nincs memória effektus!
és ez sem igaz:
"de a rátöltést élettartam csökkenéssel jutalmazzák. "
"Simple Guidelines
Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns. ETC..."
[/OFF]
[ Szerkesztve ]
Aláírás

[OFF] kovacszk, misishow
Van itt egy táblázat a tárolásra:
[link]
A gépben kicsit jobban melegszik az akksi ami nyírja na meg az is hogy olyankor azon keresztül megy a feszkó és úgy megy a gép.
Eddigi összes laptopom hálózaton volt az akksival mindig és a gép az hamarabb elavult az akksi kihasználása nélkül..
Egyébként meg idővel tönkremennek maguktól (kiszáradnak), azt te döntöd el hogy a fiókban használódjon vagy a gépben (szünetmentes. rulez). Nyúzni kell ezeket, arra vannak tervezve. [/OFF]
[ Szerkesztve ]
Aláírás

Mindenki azt csinál amit akar. Azt nem tudom, hogy mivel foglalkozol, és honnan idéztél, de én nap mint nap találkozom ezekkel az akksikkal.
Elárulnád, hogy ~600 igért töltés kisütés ciklus helyett miért csak jobb esetben felét bírják?
Retro

Én is hasonló véleményen voltam de azért gondoltam megkérdezem hátha!
Egyébként szerintem az nem off ha a gép aksijáról beszélgetünk.

bios-t frissített már valaki??

Én azt javaslom minden egyes ügyfélnek, hogy ha huzamosabb ideig csak hálózatról használja, akkor töltse fel az akkut, vegyek ki, és 3 havonta vegye elő, és töltse fel.
Kinek a pap, kinek a paplan...
Retro

Na majd meglessük csak flash-em éppen kölcsönbe van, gondolom sd kártyáról nem megy.
wlan driver miért kell, eddig semmi hibát nem tapasztaltam.
Még valami nem írta még ki senki a vinyón lévő xp-t! Le szeretném gyalulni de azért meg kéne tartani, de a partition magicen kívül semmi nem látja azt a particiót.

olyan furcsa a prohardver nekem ezzel a géppel... A fórum nincs középen, hanem jobb oldalt alul, hiányosan.
Valaki irja meg nekem privátban,mit tegyek. Mert a forumot nem tudom olvasni.
köszi

Hát nem tudom nálam minden rendben van! Viszont az IE nálam nagyon sza lassú! A firefox 3 viszont szépen fut nekem sokkal jobban bejön
Össze vissza ugrál az ára ennek a kütyünek is :S
Pár napja lement 77-re, most meg visszament 82-re, valahol meg 89 :S
Még mindig ez a hülye válság? Vagy mi van?
Novemberben tervezem a megvételét....hát kíváncsi leszek 

Megvan a gép.
Eddig tetszik,. Csak a ventije olyan mint egy gyár... Nem hiszem el, hogy ezt a gyártásnál nem vették észre, hogy hangosabb mint a gépsor
Az AspireOneTemp meg olyan, hogy beállítom, hogy 70fok, akkor is megy a venti. Pl 59 fokon van a proci, és beállítom a csúszkát 57re, akkor leáll. Na, ez miért van??

Köszi!
Ez már jobb

Üdv.
Na döntöttem megtartom és nem viszem vissza a kütyüt.
Teljes terhelésnél 1,5órát bír usb modemmel.anélkül 2 órát megy.Jó árban volt mert xp-vel 84e volt ennyit szerintem megért.
Lehet bios-t kéne frissítenem és akkor tovább menne az akksi?
Az xp újratelepítés,hogy megy,mert a bootnál nem látja a fat-es bootot,biosban kell kiválasztani?Vagy lezúzom a c: -t particion magic-el akkor automatikusan a telepítő menü fog bejönni,mert első bekapcsolásnál úgy volt 
[ Szerkesztve ]

Nekem így ment:
- Csináltam egy boot pendrive-ot
- Rámásoltam az új BIOS-t
- Indításkor nyomtam egy F12-t, kiválaszottam a pendrive-ot
- beírtam DOS alatt 3305
kb 1 perc, restart.
Ennyi
Retro

Az ok de én az xp újratelepítést kérdezem a gépről...

bocs... 
Retro
(#223) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#219) üzenetére

Passz de szerintem ne zúzz le semmit mert mert nincs hozzá visszaállító tudtommal.. a neten van pár de egyik sem magyar.
Valaki aki most vette frissen annak kellene egy image-t csinálnia paragon-nal vagy ghost-tal és osztani.
Aláírás
(#224) nokia3650365 válasza kapcs-ford (#223) üzenetére

A c: meghajtón nincsen rajta az xp telepítő.Ezért elméletileg ha leformázom akkor el kéne indulnia a telepítőnek mivel első bekapcsolásnál így úgy kellett lennie,mivel egy külön partición van az xp,ha megnézed egy particion magic-el.Amúgy én azzal a winyót is megosztottam úgyhogy vagy egy 40es rendszerem meg egy 80as d: m.
(#225) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#224) üzenetére

Nem tudom, lehet van rejtett part.
Nekem a kisebb SSD-s model van.
Aláírás

Megkérdeztem a szervízközpontot telefonon,mert érdekelt 
ALT+F10
Jó megjegyezni

(#227) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#226) üzenetére

Gyorsan ment
Vagy sokat vártál?
Aláírás

Ha pedig mást raksz fel és nem akarod elindítani akkor a biosban le tudod tiltani!
Felraktam a vistat. Nem tudom mi az oka de nekem sokkal pattogósabbnak tűnik. Wifi is sokkal stabilabb, az aksi pedig legalább húsz percel tovább birja! Egyedl a tuchpadhoz nem találtam drivert így sajna nem megy a görgetés. De még próbálkozom. 

Ok már meg is van a driver synaptics honlapján fent van csak hát olyan hülye vagyok én is hogy ott nézem meg utoljára 

Hogy raktad fel a Vistát? Van külső meghajtód?

Igen. Még régen az egyik haveromtól kaptam egy külső rack-et amibe bármilyen 5,25-ös cuccot bele lehet rakni. belement a régi dvd írom és már kész is. Igaz a rack úgy 2kg meg akkora mint az egész gép, de nem is hurcibálásra kell az elvan a polcon! Egyébként ajánlom mindenkinek a vistát szerintem gyorsabb vele.

Hogyan lehet a Vista gyorsabb? Én amit láttam hasonló konfigurációt mindegyik lassabb volt. Mit tettél vele, hogy gyorsabb volt mint az XP?
Retro

Nem udom nem tettem vele semmt. Lehet csak az az előretelepített xp van teli minden szarral de nekem érzetre sokat gondolkodott. A vista viszont szép pattogós. Aztán lehet hogy csak nekem tűnik úgy. Mondjuk én nagyon vistához vagyok szokva asztali gépemen az első angol béta óta csak azt használom.

Hát nem tudom nekem a Vista Ultimate volt asztalin és vagy 25gb telepítve 
Ezt nem akarom felrakni,nekem a gyári xp teljesen jó,bár ha 25 percel többet megy,akkor meggondolandó lenne.Mondjuk a drivereket sem raktam fel,csak alapban felraktam az xp-t és ennyi,semmi driver nem lett telepítve és a bios-t is kéne frissíteni.Na meg az akksit sem töltöttem még csak 3x szóval még lehet jobb lesz az idő amit bír.Amúgy a deviza hatására drágultak a gépek is ahogy nézem.Iponon 84e ért vettem és most már 91e...
Neked melyik Vista van fennt?Hány mb-ot eszik meg a winyóról?

Nekem is Ultimate van fenn. Csináltam egy 30gb-os particiót abból 15gb-ot eszik meg. De mondom szerintem ez mindenkinek más én már ehhez vagyok szokva az xp-n nem is talátam már semmit. 

Nálatok mennyire melegszik a gép alapjáraton 45perc után (wifi stb..ki) ha nem használjátok ? AA1 progi mennyit ír max.nak venti nélkül?
Aláírás

Én nem szívesen kapcsolnám ki a ventit teljesen... Holnap szívesen megnézem neked.
Hogy legyen a gép? Nyitott, csukott, töltés közben, vagy akkuról?
Retro

Töltés közben, nyitva, asztalon usb-re kapcsolt eszközök nélkül. 70ig nyugodtan mehet. Kösssz!
Aláírás

Leszedtem az alján azt a kis kupakot. Egy üres hely van. Az lenne a jövőbeli HSDPA modem helye? Kíváncsi lennek, hogy utólag bele lehet majd rakni...
Sziasztok,
nevetseges osszegert (180€) hozzajuthatnek egy ilyen kutyuhoz a PC Worldben. 512MB memoria, 8GB SSD,stb. Kb ezek a specifikaciok:
"
AOA110-Ab LU.S030A.096
Linpus™ Linux® Lite version , Sapphire Blue, 8.9" WSVGA Acer CrystalBrite™ TFT LCD, Intel® Atom™ processor N270 (1.60 GHz, 533 MHz FSB, 512 KB L2 cache), 512Mb RAM, 8GB NAND flash module with SD™ Card reader for storage Expansion, Mobile Intel® 945GSE Express Chipset up to 8MB Shared Graphics Memory, Acer InviLink™ 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED® network connection, 3-cell Li-ion battery pack, Integrated 0.3Mp Acer Crystal Eye webcam, 5-in-1 card reader, 3* USB 2.0 "
Azt kerdeznem, hogy normal, nem HD videoanyag lejatszasahoz mennyire eleg az 1,6ghz-es atom ill. a max 8mb-s VGA? Ha valaki hasznalja ilyenre, akkor megirhatna, hogy az akksi meddig birja igy. Wifi-n netezve mennyi az uzemideje? Az 5in1 kartyaolvaso milyen formatumokkal boldogul (M2, MSPD ill XD lenne lenyeges). Ill. meg annyit szeretnek megkerdezni, hogy ez az 512MB ram ez ra van integralva a lapra es van meg 1x DIMM bovitesi lehetoseg vagy nincs? Ha igen, "sima" sodimm memoriamodullal lehet boviteni?
Koszi a valaszokat.
udv
balinov
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Jóóó ár!
Azt kerdeznem, hogy normal, nem HD videoanyag lejatszasahoz mennyire eleg az 1,6ghz-es atom ill. a max 8mb-s VGA?
Divx/xvid-re gondolsz? Még sok is neki...
Wifi-n netezve mennyi az uzemideje?
2:45-3 körül lehet, 3g modemmel 2:30 gondolom wifi-vel több.
Ill. meg annyit szeretnek megkerdezni, hogy ez az 512MB ram ez ra van integralva a lapra es van meg 1x DIMM bovitesi lehetoseg vagy nincs? Ha igen, "sima" sodimm memoriamodullal lehet boviteni?
Igen, van az integrált és 1 modult bele lehet tenni, pont a napokban bővítettem az enyémet.
Aláírás
Koszonom kapcs-ford a gyors valaszt. Lehet veszek ma egyet, mibajom lehet vegulis?
Igen, sima divx/xvidre gondolok, esetleg h/x264 SD cuccra, de ilyenbol sok cuccom nincs (meg.)
A bovithetosegre rajottem kozben, ott viritott az acer oldalan a technical details resz,csak nem vettem eszre. 533-as notiram akkor boven eleg bele, ha jol gondolom. Mennyire kenyes amugy a memoriatipusokra?
Van elfekvoben egy 3-as E220-asom, lehet neha hasznalnam azzal is. Mennyire bonyolult beloni linux alatt egy E220-as Huaweit? Multimediara szvsz VLC lenne a legidealisabb,itt van egy csomo disztribhez letoltes, csak epp az acer fele linuxhoz nincs. Ezt nem lehet athidalni vhogy? Elegge limitaltak a linux ismereteim?
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Irto jo a linkelt forum! Azt hiszem, egy darabig el leszek vele.
Csak egy gyors kerdes, Uram! Ha a vinyos valtozatot valasztanam, mennyivel lenne rovidebb az akkus uzemido a 3cellas gyari akksival?

Hali!
Én a Linuxot leradíroznám a helyedben,Windows XP SP2-t tennék fel.
A drivereket egyenként letöltve,felrakni,minden ok lesz.A Huawei220-al sem lesz gond.

30-40perc szerintem de akár egy óra is. Ha xp-t akarsz rá akkor ha intel-es a ssd benne akkor használhatatlan (az intel az lassú) ha pedig samsung akkor használható kis tuninggal.
Aláírás
(#247) kapcs-ford válasza kapcs-ford (#246) üzenetére

bocs a helyeshibákért csak dolgozom
Aláírás
enis melobol, but who cares..
Igazan az XP meg sem fordult a fejemben a 8GB SSD kapacitasa miatt, viszont a bemutatoterembe a kinai gyoker, akitol nem fertem oda a bemutatodarabhoz, probalgatta a linux feluletet, eleg szimpatikus volt.

A linux az valóban jó, szívesebben használnám csak van pár progi ami csak xp-n megy egyébként a linpus totál multimédia és kb. 1x másodperc alatt be is bootol.
Ha számít a kapacitás meg az xp a akkor hdd-vel vedd mert ha intel-es az ssd-benne akkor az rémálom ha később esetleg xp-t akarsz. Nekem teljesen elég a 8gb (nincs káosz) mert ez második gép, mellesleg benne van egy 4gb-os kártya filmekre utazáshoz stb.
SSD verzió előnye: kisebb gép (méret,súly), csendesebb (a mod progival csend), rázkódhat menet közben. "bootolva járok" vele 
Aláírás