Nekem volt normál méretű notim is, abban az optikát kb 2x használtam, akkor is telepíteni. Nekem egyáltalán nincs szükségem optikára, de szerintem ez egyénfüggő.... 80kért meg nem akarom kimondani, h milyen fujitsut kapsz, ami kávéfőzésen meg tea melegítésen kívül másra nem igen való!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
keszeg86
(lelkes újonc)

Kerio
(senior tag)
Nem olyan egyszerű pendrive-rol... Multkor egy EEEpc-t telepítettem. Elég nagy sz.pás volt 

kapcs-ford
(őstag)
ejha a színvonal befigyel, ez a darab ph kedvence
a puszta legyen veled!
Aláírás

kapcs-ford
(őstag)

Kerio
(senior tag)
Igen. Ezt is próbáltam. De ennek a végén valami dll hibát írt. EZ NEM JÓ.:
Ez viszont működik:
itten van

kapcs-ford
(őstag)
Úgy emlékszem. hogy aszerint csináltam és okés. Azt tudom hogy a cruzert nem fogadta el.
Aláírás

Kerio
(senior tag)
Milyen a hangja ennek az Acernek? Tényleg berezonál a hangszórónál valami?
azok sztem a szinek kodjai lehetnek esetlegesen...
nekem pl LUS040A060
bar lehet h tevesztem a 0-t az O-val 
En ez alapjan telepitettem XP-t. Biztosan van mas megoldas is, de ez tuti h megy
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

Dilikutya
(PH! kedvence)
Na nem mintha az Acer olyan fantasztikus lenne... engem óva intettek attól, hogy Acer laptopot vegyek, mikor húgomnak intéztem gépet. Nem vagyok járatos a laptop piacon, de Acer-t akkor se vennék semmit, ha fizetnének. Ilyen szempontból nem látom a különbséget egy 70 ezres buta Acer netbook, és egy 80-as Fujitsu-Siemens között, leszámítva azt, hogy utóbbi valamivel csak színvonalasabb gyártó. Ezen a netbookon meg még teát se lehet melegíteni, mert az Atom elég kevés hőt termel
.
Optikára bárhol, bármikor szükség lehet.
[ Módosította: philoxenia ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

danilla
(őstag)
Hello mindenkinek, szerencsésen énis már Aspire One tulajnak mondhatom magam. Még csak 4-órája van, eddig 100%-osan meg vagyok vele elégedve, amitől nagyon féltem, abban pozitívan csalódtam(tökéletesen lehet gépelni a billentyűzetén, szerintem). Csak a hangos ventillátora zavar, de ha jól tudom valamilyen fan progival ezt be lehet állítani,hogy ne pörögjön néha ilyen eszveeszetten. Valaki meg tudná modani melyik ez a progi és röviden le tudná írni hogyan kell használni. Nagyon megköszönném 
XBL/WP7: daniLLa HUN

kapcs-ford
(őstag)
Ezt ajánlom mert a másik nem megy minden gépen.
[link]
Eccerű, felrakod a kisegítő progit ami a packban van és utána a fan-controlt és beállítod az értékeket!
Aláírás

Kerio
(senior tag)
A Fujitsu-Siemens szerintem a leggagyibb notebook gyártó.
Én egy kereskedésben dolgozom. Hááát, azzal van a legtöbb gond. És ráadásul ocsmány az anyagminőségük... Az meg hogy optikai meghajtó?? Mindenki hagy döntse már el magának, hogy kell-e. Van akinek nem kell, és méretet szeretne spórolni... Van akinek meg kell, és nagy gépet akar... Egyéni dolog. Szerintem.
Pl. nekem sem kell. De azért fogok mellé venni egy kicsi dvd írót, hátha vész esetén jó lesz. 
[ Szerkesztve ]

kapcs-ford
(őstag)
"buta Acer netbook, és egy 80-as Fujitsu-Siemens között, leszámítva azt, hogy utóbbi valamivel csak színvonalasabb gyártó."
Látszik fogalmad sincs az egészről mert akkor nem írnál baromságokat. A fujitsu-siemens az nem is gyártó csak összerakó mint a legtöbb.
Mellesleg az alsóbb kategóriában a legrosszabb és mielőtt megmagyaráznád nekem az ellenekzőjét csak írom, hogy szinte minden márka volt már a kezeim alatt bontásra...
Itt okoskodhatsz, nekik van optikai cuccos meg teamelegítő is
[link]
"Optikára bárhol, bármikor szükség lehet."
Olyan hozzáálásod van mint aki motorszalonba menne és ott okoskodna, hogy neki kell az 5ajtó mert etc..
[ Szerkesztve ]
Aláírás

Dilikutya
(PH! kedvence)
Magyarán akkor ugyanolyan ***** mint az Acer, mert hogy az az, annyi bizonyos. *****, hogy gyártó vagy összeszerelő, kukacoskodhatsz ezen, ha van kedved, éppenséggel tudom, hogy megy ez.
Egyébként nem az optikától lesz 35-ből egyből 100k az ára.
De még mindig nekem van igazam, mert ha ugyanolyan ** is mindkettő, az egyik teljes értékű *** másik meg korlátozott**, majdnem ugyanannyi pénzért. Természetesen egyiket se vennék, saját használatra csak Dell/HP.
[ Módosította: philoxenia ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

keszeg86
(lelkes újonc)
Ezen nem fogunk összeveszni! Kinek a peugeot, kinek az opel szindróma.... A dell notik valóban jók, viszont ár-teljesítményben nem igazán. Az acerekkel sincs semmi probléma, én személy szerint nem hallottam róla semmi rosszat, tapasztalni sem sikerült, pedig nagyon sok megfordult a kezem alatt. Most nem a one-t védem, hanem összességében. Egyébként a garanciáztatása is sokkal jobb, mint bármelyik notinak, háztól-házig viszik ráadásul ingyen. Pl a packardnak, a benq, és a dellnek is szopás a garija...
Acernek volt gagyi sorozata, ahogy a Dell-nek az 500-as sorozata, a HP-nek a 2133-a vagy 530-asa, FuSi-nak az Amilo egyes sorozatai is ramatyok; ezt hosszan sorolhatnánk, mert minden gyártó csinált már ratyit. Ugynakkor az Acer a netbookok között kimagaslót alkotott, ahogy a FuSi Lifebook sorozata is kiváló, HP TX 1000-es sorozata félisten.
Az a vita, ami kezd kibontakozni, értelmetlen lesz ily módon.
Oké, neked kell az optikai maghajtó; vannak nagyon jó kis készülékek 10,6"-os, 11,1"-os kijelzővel és roppant borsos árral, amik ugyanúgy kis súlyúak és méretűek, mint egy MSI Wind, AA1 és társaik. Nekünk, kisebb pénztárcájúaknak vagy más igényűeknek nincs szüksége optikai meghajtóra, vagy lehet, hogy van, de csak alkalmanként, ezért szivesebben hordunk inkább tizenegypár ezer Forintos külső optikai meghajtót, amit csak akkor viszünk magunkkal, amikor kell, de ne legyen felesleges súly nálunk, ha nem kell.
Az viszont lényeges, hogy attól még, hogy más igényeket elégit ki, mint a tied, a készülék nem lesz sz×r, a te véleményed igaz lehet rád, de nem kell, hogy igaz legyen ránk.
Örömmel fogadjuk, ha megosztod a készülékről a tapasztalatodat, akár pozitív, akár negatív. Annak azonban semmi értelme nincs, hogy mindenféle objektivitás nélkül ide gyere és nekiállj alaptalanul leszólni valamit, amit nem ismersz, mert neked nincs szükséged rá. Nem akarunk meggyőzni róla, hogy ilyet vegyél, de kérlek, te se akarj meggyőzni úgy az igazadról, hogy az - eddigi hozzászólásaid alapján - minden alapot nélkülöz.
Köszönöm. 
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

keszeg86
(lelkes újonc)
Nem azt mondom, h minden fuji szar, csak 300k alatt nem érdemes megvenni.... 

Csaszicsávó
(újonc)
Hy mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne főleg az Xp-t használóktól, hogy a külső kijelzőnek mekkora maximális felbontást enged? Mert Linux alatt csak 1024x768-at enged, de azért az 1280x1024 sokkal jobb lenne.
Előre is köszönöm a választ!

kapcs-ford
(őstag)
Neked van igazad na csak no flame plíz.
[ Szerkesztve ]
Aláírás

Dave™
(PH! kedvence)
Ez a topik az Acer Aspire One netbook topikja. A netbook alapvetően egy olyan hordozható számítógép, mely online használatra van kihegyezve elsősorban, és az összes netbook közös jellemzője többek között, hogy nincs optikai meghajtójuk. Erre bejössz egy ilyen nyitó hozzászólással:
"Optikai meghajtó nélkül szart sem ér."
De van akinek igen, a már említett előnyök miatt. Van, akinek a 3 kilós optikai meghajtós 15"-os gépek nem használhatóak semmire, de ők sem mennek be az adott topikba, hogy '1 kiló felett szart sem ér.'
Mindent a maga helyén légyszíves, mert én pl. tervezem egy A1 vásárlását, de nem kívánok a hsz-ek között lavírozni a sok felesleges kötekedő hülyeséged miatt.
Köszönöm.
mod: a HP-nak is vannak kritikán aluli minőségű sorozatai (500-as pl.), ill. a netbookja is csúnyán elvérzett a VIA processzor miatt. Ennyit a prekoncepiókról.
[ Szerkesztve ]

philoxenia
(MODERÁTOR)
Dilikutya hsz.-eit offba tettem, a jobb áttekinthetőség kedvéért.

Kerio
(senior tag)
A HP-nak pl a 63xx sorozatából majdnem minden 3ik hibás volt nálunk.Az akkujával voltak problémák. Na meg a csodálatos tüs csatlakozóival...

philoxenia
(MODERÁTOR)
A topikban csak az indokolt off a megengedett, "szurkolói" hsz-eket kéretik közösségi topikokban elkövetni. /Persze ott sem muszáj./ Gondoljatok azokra is, akik csak olvasnak itt, nem az egyes gyártók pocskondiázására kíváncsiak, hanem a címben szereplő hardverre.

nokia3650365
(fanatikus tag)
Üdv.
Tegnap vettem én is egy ilyen kis csodát egy külső dvd íróval az iponnál.
Az író nagyobb mint a A1 maga 
Akksi első használat után 1.45 percet bírt voda modemet használtam fényerő közepes és végig netezés msn-ezés.Ez normálisnak mondható érték(kb10 órát töltöttem azért előtte)?
(#175) kapcs-ford válasza nokia3650365 (#174) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)
Üdv a klubban!
Nekem az ssd-és van és annak is levett kb. 45percet a modem (Huawei k3520) az állandó kapcsolattal. Szerintem normális. Teszteld le modemezés nélkül is.
Aláírás

kovacszk
(senior tag)
Üdv mindenkine!
Beléptem én is a klubba. ma vettem egy kék aa1-et 160gb vinyóval 1gb ram-al xp-vel!
eee 1000h-t akartam de a bementem a bótba megnéztem és ez sokkal jobban tetszett és még olcsóbb is volt! Kb két órálya használom most 15%-on van az aksi szerintem ez nem rossz! Majd kipróbálom vistaval is hátha annak kicsit jobb az energiagazdálkodása! Egyedül a tuchpaddal nem vagyok kibékülve de csak meg kell szokni.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

Retro DJ
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Tegnap én is tulajdonosa lettem ennek a kis "csodának".
Egy dolog viszont nagyon szembe tűnt a használat során, és eddig erről még nem olvastam.
Az én gépemen a piros szín borzasztóan fakó. Ez azt jelenti, hogy paintba kiöntöm a piros színt, és valójában narancsos barnás, fakó lesz. Persze akkor nagyon szembetűnő a probléma, ha egy másikhoz viszonyítom.
Megnézné valaki, hogy a szemem, vagy a gépem rossz. Esetleg ez a jellegzetességük?
Üdv Retro!
Retro

Retro DJ
(kvázi-tag)

Valamennyire szemlélteti a kép.
Dreamer
Retro
En is eszrevettem hogy a piros kicsitt fako, de nem igazan zavar 
Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

kovacszk
(senior tag)
Hű vazze ilyenkor örülök meg nem is egyben hogy színtévesztő vagyok. legalább ezzel nem kell fárasztanom magam úgyse látom a különbséget
!
Egyébként vannak színbeállító progik vagy mi a ráknak hívják amivel be tudod kalibrálni ph tesztekben emlegetik párszo talán az segít! vagy ha valaki megcsinálta már megoszthatná az ini-t, biztos sokaknak segíene!
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

Retro DJ
(kvázi-tag)
Hehe, nekem is van 0 perces kora óta egy piros halott pixel 
Retro
Retro

misishow
(újonc)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől hogy mi a különbség a két variáció között:
1*512 SDRAM és 1*512 DDR2 RAM
valamint az 1 GB DDR2 RAM között?
Teljesítménybeli, gyorsaságbeli, gépigénybevételi stb. Melyik a jobb választás?
Előre is köszi!

Retro DJ
(kvázi-tag)
Próbáltam tekergetni, de nem lett sokkal jobb... Persze általában nem szoktam mert az alapbeállítás megfelel, és lehet, hogy nem jó helyen tekergettem....

[ Szerkesztve ]
Retro

Retro DJ
(kvázi-tag)
1 GB
Ha XP alatt kell dolgozni akkor mindenképp. Mivel nem fér bele a fizikai memóriába a teljes tartalom, ezért a merevlemezre fog dolgozni a gép (512-vel), és ez lassítja, valamint energiafogyasztásban is többletet jelent.

Ja és mindenképp DDR legyen!
[ Szerkesztve ]
Retro

Retro DJ
(kvázi-tag)
Ha a többi is ilyen, akkor elfogadom... Azért lenne jó, hogy minél több infó lenne.
Retro

misishow
(újonc)
Köszi a választ! Lehet félreérthető voltam az egyik verzióban 1x512 onboard SDRAM + 1X512DDR2 rammal együtt van (tehát ez is 1 GB) a másik meg 1GB DDR2 ram. Igazából ha összeadom mindkettő 1 GB de valami különbség biztos van közte. Én is az 1 GB-os DDR2-es változatra gondoltam, XP-t akarom használni, csak gondoltam megkérdezem tőletek melyik is a jobb. 
[ Szerkesztve ]

Retro DJ
(kvázi-tag)
1*512 ha jól sejtem csak 512 MB ramot takar. akkor 2*512 lenne! Nem?
[ Szerkesztve ]
Retro

misishow
(újonc)
Lehet félreérthető voltam bocsi! Az egyik verzióban 1x512 onboard SDRAM + 1X512DDR2 rammal együtt van (tehát ez is 1 GB) a másik meg 1GB DDR2 ram. Igazából ha összeadom mindkettő 1 GB de valami különbség biztos van közte. Én is az 1 GB-os DDR2-es változatra gondoltam, XP-t akarom használni, csak gondoltam megkérdezem tőletek melyik is a jobb.

Retro DJ
(kvázi-tag)
Még nem néztem az én gépem, de úgy olvastam ki, hogy ONboard 1GB van a gépben, ezt lehet még bővíteni. Ha Onboard 512 van, és még egy 512 modul mellette akkor értelemszerűen a 1GB mellett a bővítés már nem lehetséges (csak az 512 modul cseréjével).
Retro

Kerio
(senior tag)
szerintetek a hsdpa modult külön bele lehet majd rakni?
NEm mondom 100%-osra, de ha jól emlékszem, akkor 512 "on board" van minden változatban és plusz 1 gigával lehet bővíteni...

misishow
(újonc)
és az SDRAM és DDR2 ram között mi a különbség? engem az lepett meg hogy van olyan kiszerelés ahol 512 SDRAM és 512 DDR2 RAM van együtt. én azt hittem ezeket nem lehet vegyíteni. a másik féle verzió a 2x512 DDR2 az teljesen logikus számomra
csak elírás, nincs sd rammal

Retro DJ
(kvázi-tag)
Nem tudok nyilatkozni, mert a lecsavarozható ablak alatt nem találtam semmit. Talán ott lenne a HSDPA modem... Bár külön csati nincs csak forrszemek...
Retro

nokia3650365
(fanatikus tag)
Használja valaki voda usb modemmel a gépet? Mert 1,5 órát bír kb, ami szerintem elég gáz.Többet kéne bírnia nem egy 2napos akksinak?

Retro DJ
(kvázi-tag)
Az akkuk többsége az 5-8 töltés után lesz teljesen kialakult.
Azonban azt is kell tudnod, hogy a mobilnet, főként 3G-n nagyon zabálja az akksit!
Na majd mindjárt beizzítom az enyémet egy modemmel és megnézem.
Retro

nokia3650365
(fanatikus tag)
Ok köszi gondoltam rá,hogy kicserélem egy asus 6 cellásra (Most ne kövezzetek meg)
Az iponnál azt mondták,hogy csak ha hibás akkor cserélik.Az acer szervízet felhívtam,hogy mennyi a specifikáció azt mondta a gyerek,hogy a 1,30 perc kevésnek tűnik és hogy javítják a gépet ha gondolom.Viszont ha gyengébb a telep akkor az ipon cseréli ki ergó ki kéne cserélniük ráfizetéssel persze akár egy asusra is.Most tesztelem csak megy a gép modemmel és most is 1.30 perc lesz nem fog tovább menni ez volt a 3dik töltés...

Retro DJ
(kvázi-tag)
Nekem meg a bal oldali kártya olvasóban nem áll meg a memkártya
.
Jó kis gép ez egyébként, nem hiszem készenléti időben sokkal többet tudna.
Egy nagyobb akksival.
A döntés a Te kezedben van.
Egyébként mennyit töltöd?
Retro

nokia3650365
(fanatikus tag)
Egész éjjel töltöttem eddig mindig töltöttem kb 8-10 órát legalább szóval ezzel nem lehet gond szerintem és teljesen lemerítem mármint ameddig 3%-ra le nem megy és nem vágja készenlétbe magát túlmeríteni nem nagyon akarom a li ion akksinak nem tenne jót...