Hirdetés

Aktív témák

  • zed01

    őstag

    válasz Fire/SOUL/CD #27103 üzenetére

    Van még pár gyártó ami Linux-joz is kiadott víruskergetőt, pl Kaspersky, Panda, asszem egyik sem ingyenes, esetleg ezekezt is megnézheted, kipróbálhatod, ha gondolod.

    Ez nem olyan egyszerű. Az antivirus gyártók többnyire a linux workstationokat támogatják. Ott van a gond hogy ahány linux annyiféle kernel és amelyik antivirus támogat egy bizonyos kernelt, nem biztos hogy a másikat is támogatja és általában az újabb kerneleket nem támogatják. A Kaspersky pl. az Ubuntu 8.04 LTS-t támogatja, ami már másfél éves disztró. De még mindig jobb mint a Panda, mert az csak a 6.06-os Ubuntut támogatja, ami már három éves és abszolút nincs hozzá frissítés. Én három antivirusról tudok ami együttműködik az újabb disztribúciókkal: A Vexira, a NOD32, és az Avira. A Vexira 120 dollár és a röhejes Virusbustert használja, ami ugye... A NOD32-nek már sokkal barátibb ára van, ha fizetnék antivirusért, ezt venném meg. Viszont az Avirának van ingyenes változata is.

    [ Szerkesztve ]

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

Aktív témák