Nézegettem az antivirusokat linuxra. Van ugye, a NOD32 Linux Desktop béta, amit a tesztidőszak alatt ingyenesen lehet használni, de amikor megjelenik a stabil verzió, kemény pénzeket kell fizetni érte. Mondom annyira veszélyeztett a linux hogy még fizessek is a rávaló antivirusért. Kutakodom, nézegetem milyen egyéb alternatíva van olyan ami ingyenes. Egy fontos szempont volt: legyen realtime védelme.
Ráakadtam! Avira Antivirus Personal Workstation UNIX. A telepítése rendben lezajlott, még a dazuko kernel drivert is felrakja automatikusan magának. Mit tud?
Van rezidens védelme és nekem ennyi elég.
Persze a fizetős Professional UNIX-hoz képest annyival tud kevesebbet hogy:
Parancssoros, nincs GUI.
Automatikusan naponta egyszer frissül. (lehet manuálisan többször is frissíteni)
Nincs webguard, így a webes forgalmat nem szűri.
Van előnye és van hátránya a NOD32 Linux bétához képest. Az előny az az hogy jobb a felismerés és ingyenes. A hátrány elsősorban a GUI hiánya, a többit el tudom viselni.
Még mindig jobb ez, mint kiadni 12 ezer forintot a NOD32 éves licenszéért.
Linux Mint MATE Desktop.

Egyéb bajom nincs vele mellesleg...csak fogja induláskor a gépet 

Köszi, akkor ha ellenvélemény nem érkezik, várok egy kis formajavulásra 

indows XP kérdések és válaszok fórumon kipróbáltam annyi mindent de nem lett Jó már úgy voltam vele hogy vasárnap újrarakom a Windowst De tegnap felraktam a Avira PSS ezeket találta
Azóta jó lett a gép érdekes mer eddig a CIS használtam az nem talált szemit sőt az Eset online scanner sem Jó ez az Avira 10 

: