Hirdetés

Aktív témák

  • Jakuu

    őstag

    válasz #09634560 #11297 üzenetére

    Jo lesz az inkabb kozel 180nak (kozel 90fok mindket iranyban), sot erdekes modon a noknek ilyen teren jobb a periferikus latasa tobbseguknek el is eri ezt a tartomanyt.

    Valoban keves aki odaakarna TV-t, de en mutatok neked nem egy olyat, aki meg valtig azt hajtogatja, hogy neki milyen jo 80 cmrol a 46"-s TV es amikor mondjak neki, hogy ugyanmar erre meg okoskodik is, hogy de biza az a megfelelo. :D
    Persze azt tudjuk, hogy az emberi butasag az hatartalan.

    Mindenesetre a fokuszalast probald ki, mondjuk a monitorodon, egyszeruen ellenorizheto.
    Olvass egy szoveget a monitorod bal-also sarkan mondjuk, odaforditva a fejed, vagy a szemed sarkabol, es fogadok veled hogy a kepernyo kozepen fel sem fogod ismerni a szoveget, csak homalyos korvonalakat fogsz latni.

    Ugyanez jellemzo a filmek nezesekor is, mert kiszorul a tul nagy kijelzon a kulso periferian tulra az idealis latoszogbol az objektum. (imaxnal is, csak ott meggorbittik a vasznat)
    Persze kevesbe kell annyira fokuszalni a szemnek ha nem olvasasrol van szo, csak "szimpla" filmnezesrol, raadasul altalaban a kamera fokuszpontjaban zajlik altalaban a cselekmeny, akar le is lehet vagni valamennyit, a kepernyo szeleibol annelkul hogy feltunne.

Aktív témák