Még egyszer:
Hello,
van itt valakinek a Sony 40 ex-500-ról tapasztalata? Elég jókat írnak róla a tesztekben...nekem a MM-ben a Samu 40 c630-hoz képest jobbnak tűnt...
DivX filmek minősége milyen rajta? Felirat elég nagy? SD adás képe? Imput lag?
A Samsung LE40 C650-hez viszonyítva melyiknek szebb a képe? Multimédiás képességeket ne nézzük, abban tudom, hogy a Samu jobb. Árban nem sok a különbség...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
nirod
(újonc)

Tel Elek
(PH! addikt)
Ezt így nem lehet elmondani.
A 200Hz-re viszont már azt mondom, hogy az egy kellemes, használható fícsör.
Ott már jóval komolyabb elektronika dolgozik, mint 100/120Hz-nél.
der_: Igen. Nálam minden működik megfelelően. Csak BDMV-nél nem lehet hangsávot választani, de minden másra jó. A monitoron látható a lejátszó ablaka, a TV-n meg a film. Természetesen addig nem lehet pl játszani, míg filmezel.
[ Szerkesztve ]

der_
(kvázi-tag)
A lejátszó ablaka kell nekem is hogy beállíthassam a dolgokat. Úgy értettem hogy ezeket nem lehet beállítani mert nem látható a lejátszó ablaka. Ha a monitoron van a lejátszó akkor ott indul el a film ha áthúzom a tv-re akkor meg ott. Az hogy neked külön van az alap vagy be lehet állítani? Mondjuk már átnéztem mindent...
Keresek: Oakley Crosshair szemüveget !!!

Aguinaga
(lelkes újonc)
Ha már itt tartunk: az LG 42LD450-nél ez szerepel az árgépen:
"- beépített iker vevő"
Nem tud valaki egy manulat ehhe a tv-hez esetleg ?

Tel Elek
(PH! addikt)
Nemtudom.
Én semmi extrát nem állítottam, és ha elindítok egy filmet, akkor a lejátszóablak a monitoron jelenik me, a film meg autómatikusan teljesképernyőn a TV-n. Lehet, hogy Catalystban kell varázsolni?Nemtom'. 

kaliber
(tag)
A catalystben a másodlagos kijelző ne legyen klón módban, külön kell beállítani és akkor úgy jelenik meg mint ahogy Tel Eleknél.

regger
(senior tag)
LG 42LD450
Pár órája van meg, egy rövid teszt után ezek a tapasztalataim:
Eredetileg egy Samsung 40B550-et vettem (lehet, hogy a 40C530-cal szerencsésebb lettem volna), de 3 hibásat fogtam ki 2 nap alatt, majd a Samu szervizzel való konzultáció után végleg eldöntöttem, hogy Samsungot soha többet. Mindhárom készülék panelje csíkos volt, homogén háttérnél nagyon zavaró. Ezután kellett másik készüléket keresni (aminek nem örültem mert a Samu HD képe csodálatosan 10/10 volt a maga kategóriájában), és az LG 42LD450-re esett a választás.
A beépített kalibrálóval, majd némi kiigazítással teszteltem BD-t, MKV-t -720-1080p-t. 4 napig volt nálam a Samu -tehát volt idő tesztelgetni- ha az HD-ben 10/10 volt, akkor ez max 10/8 720p-ben, 1080-ban közelít a Samsunghoz, de nem éri be.
SD-ben viszont az LG a nyerő. Nem kell mondanom milyen xar tud lenni ezeken a TV-ken a normál STB-os adás. Samu 10/3, LG 10/5. Erről persze nem a TV-k tehetnek.
DVB-T OK mindkettőn.
Ami nagyon zavaró, hogy ha SCART-on keresztül be van dugva a STB, majd mellé bedugom a szobai antennát a MindigTV-hez, akkor áthallásos lesz a digitális kábeltv. Más csatornák képei látszódnak a háttérben stb. Így mindkettő egyszerre nem lehet bedugva, de ez nem a TV-k hibája, mindkettőnél ilyen volt. Foci vb alatt majd húzogathatom az antennakábelt ki-be a meccsek között :-)
Összességében egy jó készülék, az árát mindenképpen megéri. Ha sikerül normálisan bekalibrálni, akkor talán lehet HD-ben is 10/10, de nekem a Samu képe jobban bejött. Hangsúlyozom, hogy ez a véleményem kb az első 5 óra után alakult így, még változhat :-) Egyelőre külföldi tesztre várok, elég új típus és nem nagyon találni.

Aguinaga
(lelkes újonc)
No, majd írj még, én plntekre halaszottam a TV-vételt, addig olvasok 
Amúgy vicc, hogy ezekről a tv-kről (ld420 és ld450) neten nem nagyon találok normális tesztet, bár lehet, hogy én nam vágom, hogy hogxan keressek google-val (az 'lg 42ld420 review' pl. nem igazán nyerő, teli van nyominger webáuházak ajánlataival)

regger
(senior tag)
Vásárlás előtt én is a 42LD450 review-t próbáltam, ezen
kívül semmit nem találtam, erre meg nem adok. :-)

Aguinaga
(lelkes újonc)
Ezt én is megtaláltam, a véleményem hasonló.
Már nem sikk ilyen tv-ket tesztelni, úgy tűnik, mindenhol csak a felső kategóriásakat/LEDeseket tesztelik.
[ Szerkesztve ]

coleen
(tag)
Sziasztok!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az LG 47LD750-ben a 200Hz fekete képek beillesztésével történik, vagy "valós" 200 Hz-et számol?
Amúgy mennyire javasoljátok ezt a modellt? Ennél is van 3 napos pixelhiba garancia? Az LG-k mennyire hajlamosak pixelhibásodni?
üdv: Coleen

ORCA58
(fanatikus tag)
Azt nem tudod véletlenül hogy a SAMU TV-k oldalán milyen verziószám volt? SQxx., AAxx CNxx

Snark
(lelkes újonc)
sziasztok! TV vásárlás előtt állok és szeretném a tanácsotokat kérni. tudnátok ajánlani valamit a köv. követelményekre?
- kb. 42" (106 cm)
- full HD
- LED LCD
- digit. tuner
- több HDMI csati
- USB csati és tudjon filmeket lejátszani USB-ről (értelmes formátumokat ismerje: DivX/Xvid, MKV, H264, a szokásos mai dolgok, lehetőleg 1080p)
- nem kötelező, de jó ha van WiFi támogatás
egy lehetőség a Samsung C6000, esetleg tudtok ajánlani valami mást? esetleg más márkából?
előre is köszönöm!

anrab
(őstag)

regger
(senior tag)
Mind a 3 SQ02-es volt.

tutis
(senior tag)
42LD450 1 heti tesztelés után: Még mindig nem jött le a vigyor az arcomról, annyira tetszik a tv. A 100hz hiányát én nem nagyon érzem. Bár lehet azért mert hozzászoktam az 50hz megjelenítéshez.
xbox360-ra kötve a tv nagyon ütős, élvezet rajta játszani.
Minden este nézek egy HD filmet külső vinyóról, nagy hasznát veszem a beépített média lejátszónak. A képi beállításokkal ma foglalkoztam először. nagyon jól fel lehet paraméterezni a képet, szerintem mindenki megtalálja a számára megfelelő beállítást.
A beépített iker vevőről nem tudok nyilatkozni, mivel set-top-box-al használom a tv-t.
Tv adásnál meglepően jó a képe, nem számítottam ilyen jóra.
Szerintem ezért a pénzért(150ezer) ebben a kategóriában az egyik legjobb vétel. Nem bántam meg hogy ezt a típust választottam, nem tudok semmi rosszat írni róla 
LG Optimus Black P970, -------------------- web:http://www.weboldalterv.hu

szabessz
(lelkes újonc)
LG nél beépített iker vevő mit jelent pontosan?
[ Szerkesztve ]

coleen
(tag)
Kedves tutis!
Lenne egy-két kérdésem a TV-ddel kapcsolatban, mivel én is az LG-kkel szemezgetem (az LD750-es szériával):
- nálad mi volt az, ami az LG mellett döntött? Miért nem a Samu?
- van-e rá pixelhiba garancia? vagy 3 napos cseregari bármilyen sub-/teljes pixelhibára?
- mérted-e a fogyasztását?
- a 42"-es méretet elegendőnek érzed? A 47"-es jobb lenne, vagy az már a komfortban zavarna?
üdv: Coleen
[ Szerkesztve ]

regger
(senior tag)
Gondolom, hogy a DVD-C és DVB-T-re utal. Egyelőre STB-vel és a mindigtv-hez egy szobai antennával használom. Decemberben váltok digire, onnantól használom majd a C és T tunert.

DigitXT
(PH! kedvence)
látja a különbséget 50 és 100 Hz között LCD-n is
Igazából arra céloztam, hogy bőven nem ugyanazt jelenti
a 100 Hz az LCD-knél, mint a CRT-knél, és ami nem tud
100 Hz-et (nincs benne mozgásinterpolációs algoritmus),
attól még nem lesz "50 Hz-es", és nem fog vibrálni, hogy
az zavarhasson.
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

regger
(senior tag)
HD-re így használom, ennél egyelőre jobbat nem tudok.
Normal módban:
Háttérfény:60
Kontraszt:90
Fényerő:48
Élesség: 50 körül
Élesség egyébként érdekes ezen a TV-n. Eddig minden LCD TV-m alapban éles volt, majd a megadott értékek között korrigáltam (0-10, 0-100), ezen a TV-n nulla fokozaton homályos, majd szépen élesedik. HDMI bemenetnél is! Tehát eddig mindig nullán hagytam, most 50 körül lehet az igazság.
Színtelitettség:50
Árnyalat: R7
Színhőmérséklet: W30
Speciális beállítások:
Din kontr.:ki
Din szín:ki
Tiszta fehér: ki
Bőr:ki
Zajcsökkentés:ki
Dig zajcs.:ki
Gamma:közepes
Feketesz:alacsony
Szemkímélő:ki
Valós mozi:ki
Színskála:normál
[ Szerkesztve ]

tutis
(senior tag)
coleen:
Többféle indok miatt döntöttem az LG mellett:
Először is láttam élőben a boltban, meggyőző volt a képe.
Másodszor van már otthon LG LCD-m, az is bevállt.
Harmadszor a Samsunghoz képest pár cm-el nagyobb a képátlója.
Negyedszer a samsung menüje az LG-hez képest szerintem elég silány. Itt most a grafika elemekre gondolok. Ha már használom a tv-t, tetszen is amit látok, és ez nem csak a képre igaz, hanem a menüszerkezetre is.
Képminőségben amúgy döntetlen az állás, samsungra se tudok rosszat mondani. azt is láttam boltban, de nekem az LG képe meggyőzőbb volt.
2 év gari van rajta, gondolom pixelhiba gari is, de megmondom őszintén nem figyeltem a garis papírt.
Fogyasztását nem mértem, mivel ilyenekkel sose foglalkoztam. Persze van benne energy saving funkció, közepesre van beállítva. Majd megnézzük a villanyszámla mit mutat. 
42-es méret amúgy pont tökéletes nekem, bár igazság szerint csak ez fér el azon a helyen ahova tettem, nagyobb méretű már belelógna a szekrénybe. Amúgy ha elfért volna egy 50 colos plazmát vettem volna
(az is LG)

ORCA58
(fanatikus tag)
Köszi. Azért nem semmi amit a Samu művel mostanában. Az első 40C650-em (made in Slovakia) is rossz volt nem mindig lehetett bekapcsolni. Spórolásból nem is ellenőrzik a kész TV-ket?

pierpont
(lelkes újonc)
hello 150k-s értékhatárig melyik lcd tvt ajánlanátok? 37 vagy 42 colos tévét keresgéltem, sajnos antenna digital lenne a normál adás. esetleg mellette hd filmek, ezért usb eszközről nem ártana a lejátszás.
lg 42ld420 szimpatikusnak tűnik, főleg hogy valaki írta a távirányítós trükköt. esetleg samsungban vagy más márkában van jobb választás? köszi és üdv
eladó cuccaim: http://href.hu/x/cdq9

regger
(senior tag)
Tudod mit mondott nekem a csíkokra a szervizes?
Látja a hibát, lehetőség van bevizsgálni, de nem biztos a csere. (LOL) Ránéz majd egy kóreai ember és bevizsgálja, hogy tűréshatáron belüliek-e a csíkok. Mutattam neki egy gyorsmozgású videot amin szemmel látható a hiba, de nem győzte meg. Majd egy szürke 1920-as képet, amin a videón is látható csíkok visszaköszöntek. Csak hajtogatta a tűréshatárt... köszöntem szépen
Persze lehet egy csomó vásárló, akik ezt észre sem veszik.

regger
(senior tag)
KB így nézett ki az enyém is: link , alul a szürke képet érdemes nézni. Azok a csíkok gyorsabb kameramozgásnál, pl focimeccs, jégkorong stb átlátszódtak! Egyik TV sem teljesen homogén, a mostani sem, de az elviselhetőség határán belül van. Sajna a Samuk nem voltak, viszont a HD képét meg sajnálom.
Na ennyi, most tesztelgetem még egy kicsit az LD450-et.

ORCA58
(fanatikus tag)
Sajna így műkszik a szerviz nálunk.
Példa a tűréshatárukra:
Nekem azt mondták a jelenlegi TV-re, attól hogy más készülék hibátlanul fogja a Digitális DVB-C adást, de SAMU nem, az nem jelenti azt, hogy rossz a TV csak éppen azt a jelet nem fogja jól!!

Ha ez igaz akkor SAMU sok tízezer embert csap be. Van digitális tuner a tv-ben ami igaz de azt nem mondják, hogy hibátlanul működni is fog.

Jimanszky
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata az LG 42LE5300al kapcsolatban?Milyen lehet benne a DVB-T tuner, valóban jók-e az LG led tv-k?A héten tervezem a vásárlását.MM-ben mindenképpen LG led tv-t ajánlanak, 5 év gari van rá!
Jim

coleen
(tag)
tutis:
Köszönöm a kimerítő válaszokat! Szerintem én is az LG mellett döntök majd, mert ugyanazért a pénzért több szolgáltatást ad, mint a Samu, és több cm-t. Na meg annyi rosszat olvasni a dzsunka Samu panelekről.
Remélem a pixelhibára nem hajlamos az LG (sem).

szabessz
(lelkes újonc)
A Samsung ad több szolgátatást mint a LG.
Jól tudom?

coleen
(tag)
200Hz (LG LD750) vs. 100Hz (Samu C650) kb. ugyanabban az árban (sőőőt...) +1" az LG javára. A widgetek, a DLNA meg az mkv lejátszás nem érdekelnek...

deedee
(őstag)
üdv
samu b530 40"-nál tapasztalt valaki olyat,hogy lekapcsolás után,a készenléti piros lámpa reggelre villogni kezd?már két reggelen tapasztaltam ezt....
monitornak is használom és ilyenkor ha bekapcsolom a pc-t,a tv is életre kel,annak ellenére hogy be sem kapcsoltam elvileg....
ilyenkor mi van? 

kerlac
(senior tag)
szerintem nem. LG jobbnak tűnik, csak Samoból hatalmas a kínálat....hogy majd 2 év után tönkremenjen. Viszont az LD 37"-es LED LCD-je veszettül akciós a euronicsban...

Dani_kp
(őstag)
Jó napot mindenkinek!
Remélem, jó topicba írok...
Erről a Toshiba 32LV733G LCD televízióról mi a véleményetek? 
Némileg konyítok az LCD TV-khez, vagyis inkább milyet érdemes venni, de az igazság az, hogy ennél többet nem tudok rászánni. Ami, fontos volna, hogy ne legyen után húzás, szellemkép... pl.: ha focit nézek. Tudom, hogy arra a legjobb vétel valamilyen 100 Hz-s TV volna, de az nagyságrendekkel többe kerül. Ennél a TV-nél ezt kompenzálja valamilyen szinten az 5 ms válaszidő?
Vagy a kettőnek semmilyen szinten nincs köze egymáshoz...
A full HD azért "fontos", mert elsődlegesen PC-re lesz kötve, és végre szeretném kiélvezni én is a full HD-s filmek adta élményt
.
Előre is köszönöm a segítséget! 
Üdv.
[ Szerkesztve ]
╭∩╮(° ˛°)╭∩╮

JoeBacsi63
(újonc)
Sziasztok!
A TV-m Samsung UE40B7000, de azt gondolom a kérdésem minden olyan TV esetén igaz, amely alkalmas a légi adások dekóder nélküli vételéhez...
Közeledik a foci VB és ugye a királyi tévék HD-ben nyomják majd a meccseket. Nekem alapvetően T-* kábel előfizetésem van és bementem a szolgáltatómhoz HD ügyben. Egy normális ember azt javasolta, hogy ne fizessek elő a HD csomagjukra, mert az k* drága. Helyette vegyek egy antennát és annak segítségével nézzem a MinDigTV-n a meccseket. Így is tettem, vettem egy antennát és külön-külön az antenna és a kábel is szuperul müxik.
A problémám az, hogy ugye a TV-n csak egy antenna bemenet van és erre nekem két antennát kellene csatlakoztatnom.
Van-e ilyen (biztosan van) antenna közösítő? Megnevezés, ár? Megfér-e a két különböző jel egymás mellett? Nem zavarják egymást? Van-e valakinek hasonló ügyből származó tapasztalata?
Jelenleg elég macerás az antennacsere folyamata, mert minden egyes csere után tapasztalatom szerint újra meg kell kerestetnem a TV-vel a csatornákat. Nem is beszélve arról, ha a TV felkerül a végleges helyére a falra, az anetnna csere elég macerás lesz.
Köszönöm szépen!

Aguinaga
(lelkes újonc)
Ezek szerint LD450-nel nem lehet mkv-t lejátszani ?

need
(őstag)
Üdv..
szeretnék a tévémre internetet
viszont nincs routerem!
milyen lehetőségeim vannak a tekintetben hogy 15-18 m lévő sz.gépem internet kapcsolatát
megosszam a tévével??
LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

tutis
(senior tag)
Lehet lejátszani mkv-t okosítás után ami 2 perc.

fury71
(fanatikus tag)
Nekem is B7000 van. Jelenleg UPC digi és DVB-T antenna van rákötve. A UPC digital scart csatlakozóval a DVB-T az antenna bemenetre csatlakozik.
Próbáltam úgy is, hogy a meglévő UPC analóg kábelt és a DVB-T antennát egy ilyenosztóval kötöttem az antenna bemenetre, de akkor meg a földi digit adások nem voltak jók, ki kellett vennem. Így szerintem nem fér meg a két jel egymás mellett, de lehet csak én csináltam valamit rosszul.
Amúgy meg az antennacsere is megoldható, mert a megkeresett és eltárolt digitális csatornák nem vesznek el a kábelcsere esetén sem. Sőt az új kódolt adókat is kapásból megtalálta keresés nélkül is a TV.
"Jobb gyertyát gyújtani, mint szidni a sötétséget."

Tutu7030
(őstag)
Csak tipp.. Nem aktív a tv készenléti szoft.frisítése?
LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/
need-nek írtam volna, csak nem válaszra nyomtam...:
1., a számítógépen meg kell osztani az internetet egy második hálózati kártya segítségével (pl. Windowsban alapból van ilyen lehetőség, csak az ICS szerviznek futnia kell, ami azzal jár, hogy a Windows beépített tűzfalát is aktiválja, ha 3rd party tűzfalat használsz, akkor ez bekavarhat neki)
2. a netmegosztásra használt hálókártyának egy fix ip címet kell adni (pl. 192.168.0.1, subnet: 255.255.255.0),
3., ezek után a TV-n a hálózati beállítást manuálisra állítod, IP címnek / alhálózati maszknak megadod a pl. 192.168.0.2 / 255.255.255.0 adatokat, alapértelmezett átjárónak a 192.168.0.1-et
4,. összekötöd egy UTP patch kábellel a TV és a hálókártya ethernet portjait
kész
Gyakorlatilag ugyanúgy kell csinálni, mintha egy másik számítógépnek osztanád meg a netet második eth segítségével. Ha nem boldogulsz, van hálózatos topic is.
[ Szerkesztve ]
http://soundcloud.com/morbidezza

JoeBacsi63
(újonc)
Köszi a választ. Az a különbség, hogy a Conax modulnak hála a STB a fiókban pihen, minden csatlakozás digitális, így nem kell Scart-ot használnom. Megjegyzem hogy a STB és a "felesleges" digital/analóg átalakítás elhagyásával szerintem a digitális kábel adások is jobbak lettek. Annak is örülök, így az egyik leglogikátlanabb távkapcsolót (STB távkapcsolója), amit életemben láttam, méltó helyére tehetem a STB mellé a fiókba 
A kis kavicsot is jobban tudom használni, hiszen nem kell bemenetet váltanom. 
Az osztó "fordított" bekötésével én is próbálkoztam, nekem sem működött. 
Az antennacserével kapcsolatban, biztosan én vagyok a béna, de nem értem. Tegyük fel, hogy nézem a TV-t és be vannak állítva a digitális kábel csatornák. Antenna kábel csere esetén a TV nem látja a MinDigTv csatornáit, hiszen azokat még nem állítottam be. Ha elindítok egy teljes automata tárolást, akkor légi csatornákat eltárolja és közben (sajnos) a nem látható digitálisokat (a kedvencek tartalmával együtt) törli és vice versa.

deedee
(őstag)
kikapcsoltam...thx 
remélem ez volt az 

tutis
(senior tag)
tv-s kérdés, mivel a tv adásokhoz és kapcsolatokhoz nem értek. parabola antenna-settopbox-tv, most így néz ki az összekötésem, így nézek tv-t. Ha a parabola antennát simán rákötöm a tv-re, akkor a tv-n kell jönni a tv adóknak, azaz a beépített dekóder tudja helyettesíteni a settopbox-ot?

balu333
(tag)
Köszi szépen a választ MotorBoy79 és hcs57, ezt nem tudtam!
[ Szerkesztve ]
Philips 37PFL7605H, Denon avr-1911, Polk Audio Rti A3, cs10, velodyne impact 12

jlaci63
(tag)
LD 550-ről ld 650-ről sincs még. Még én is halogatom.
Regger, nekem a samuc530 eddig bevált (öcsémé, jelenleg kölcsönben van tesztelni.)

jlaci63
(tag)
Nekem eddig a geeks tesztjei túntek a "leghitelesebbnek" Ha valaki tud valami jó tesztoldalt, légyszi linkelje be. Köszi.

Kirbly
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Teljesen kezdo vagyok a temaban, ezert kerek Toletek most segitseget. A minap vettem egy Panasonic TX-L26C20E tipusu lcd tv-t. A problemam a kovetkezo: bekapcsolom a tv-t es mukodes kozben a tv sipol, nem a hangszorobol jon, olyan mintha a tapja esetleg az invertere lenne, inkabb az utobbira gondolok, mert amikor elsotetedik a kep olyankor mintha elhalkulna ez a sipolas is. Normalis ezeknel a tv-knel a sipolas, vagy go szerviz? Elore is koszi a segitseget!
Mi? Nem tetszik ez a sor? Hívja a 06-80-NA-ÉS-AKKOR-MI-VAN ingyenes számot…

jlaci63
(tag)
Eddeg mereven elzárkóztam a csillogó üveg előlapos TV-ktől (pl Samu c650).
Viszont ma beleültették a bolhát a fülembe, hogy ha ráföccsen a sör, simán letörlöd, míg a matt-on nyomot hagyhat.
Tudom, nem a panelon szokás reggelizni, de mégis érdekelne a véleményetek, mennyire sérülékenyebbek a nem üveg előlapos tv-k? Pl asszony takartásközben odakoccolja a seprűnyelet.