Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)

(#7001) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Erről a tv-ről mi a vélemény?
Főleg játékra lenne használva meg pár filmre.

Köszi a választ!

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#7002) Joe bácsi

Joe bácsi
(PH! addikt)

Előre bocs, ha már volt kérdés! :R
Melyik márkájú LCD tv-t ajánljátok? Melyik a megbízható, melyiknek szép a képe, stb....
102-106 cm-esben kellene segítség.

:R

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#7003) crosscut

crosscut
(lelkes újonc)

Sajnos úgy néz ki hogy usb módba nem lehet kikapcsolni ezt a zajszűrés módot úgyhogy ott ugyanúgy csinálja ezt a hülye "effektust" :(

Van itt valaki akinek ugyanígy LE40C530?

(#7004) GeneraL_XTX válasza adamssss (#7001) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

sajnos ugyancsak azt tudom mondani, játékra nem igazán alkalmas, kb 45-50ms-os input lag miatt.

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#7005) Ton1

Ton1
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, alacsony input lag-os LCD TV-vel kapcsolatban, mivel biztos, nagyon zavarna engem például. Márka nem számít. Full HD, 32"-os vagy nagyobb érdekelne, és lehetőségekhez képest ne legyen túl drága.
Érdekelne, kinek mi vált be.
Páran óva intettek a Samsungt-tól, képjavítást kikapcsolva is rossz a lag?
Kinéztem a Samsung LE40C530-at, látom van olyan, akinek ez van, leírnád légyszíves a tapasztalatokat róla? Főleg input lag érdekelne, hogy mennyire lehet lecsökkenteni, és a video lejátszó képességek, bar az csak mellékes. :)

Köszi!

(#7006) GeneraL_XTX válasza Barthezz2 (#6987) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

számodra is a Philips 32PFL5605 lenne az ideális választás már ha játékra is kell. Ha jól tudom a sony EX500 szériájából csak a 37colos versenyzőnek van alacsony input lagja de csak azért mert rosszabb minőségű panel van benne.

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#7007) GeneraL_XTX válasza fatallerror (#6986) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

nekem is nagyon szimpik az új sony-k a 2011-es választékot elnézve végre bejön a 3D a középkategóriába is(akár már 32 colon), végre lesz 3D-TV 300e ft alatt is bőven. Sőt ha jól láttam a sony-nál az 520-as széria is már 3D-s de nem biztos, De philips-éknél is a mostani 7-es szériának megfelelő modellek kaptak már 3D támogatást.

Ennek nagyon örülök mivel PS3 tulaj lévén játékok tekintetében már van,jövőben pedig lesz is bőven 3D tartalom így én már mindenképp ilyen TV-t szeretnék.

mondjuk az input lag még megkeverheti a kártyákat de remélem emiatt kaptak idén annyi hideget a gyártók hogy erre is figyelnek az olcsóbb kategóriában is.

[ Szerkesztve ]

(#7008) adamssss válasza GeneraL_XTX (#7006) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a Philips jobb választás lenne játékra? Ennek milyen a képminősége? Jobb mint az általam linkelt Samsung-é? Van azért pár tízezres különbség is... Ez csak a márka miatt van?
Egyébként ha eltekintünk a számoktól, én érezném bármiféle hátrányát ennek a 45-50 ns-os input lag-nak?

Köszi

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#7009) GeneraL_XTX válasza Ton1 (#7005) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

úgy tudom hogy az 530-as szériával nincs gond e tekintetben, mivel viszonylag egyszerű elektronikája van. Ha egy picit nagyobb tudású készüléket szeretnél (100hz,LED) számodra is a Philips 5605 a megfelelő(és talán egyetlen) választás.

(#7010) Ton1 válasza GeneraL_XTX (#7009) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

Nekem jó a legegyszerűbb :) Csak legyen szép nagy kijelző.
Notebook-ban is 60 Hz-es kijelző van, és sose volt bajom vele :)

(#7011) GeneraL_XTX válasza adamssss (#7008) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

igen jobb lenne a Philips játékra.Képminőséget neked kell megnézned hogy milyennek látod, általában a Philips TV-kel ebben a tekintetben nem szokott baj lenni sőt.

A magas lagot nem minden esetben lehet látványosan észrevenni(pl autóverseny startégia RPG-k stb), de ahol igen ott nagyon (Pl: online/offline FPS-ek ritmusjátékok,TPS-ek)

(#7012) adamssss válasza GeneraL_XTX (#7011) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon szépen köszönöm a gyors és segítő válaszaidat. :R
Én főleg autós és fps-kel játszom... A legjobb azt hiszem ha elmegyek és kipróbálom mind a kettőt, de azért inkább a Philips felé hajlok...
Amúgy szerinted a kb. 25k-sárkülönbséget mi okozza? Dizájn, márkanév?

Köszi még egyszer

[ Szerkesztve ]

(#7013) Ton1 válasza adamssss (#7012) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

Hogy lehet ezeket kipróbálni? :S Ha megyek media markt-ba, sztem nem fognak repesni tőle, ha hozzákötöm az xboxom :D

[ Szerkesztve ]

(#7014) adamssss válasza Ton1 (#7013) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

A képminőséget szeretném megnézni. És miattam ne aggódj, ha akarom megoldom, hogy leteszteltessem őket. :K

(#7015) Balupapa válasza Balupapa (#7000) üzenetére

Balupapa
(fanatikus tag)

:F :F :F

mi azaz input lag? miert nem jo játékra? miben derül ki? :U

_--=*Every day I see my dream*=--_--=*VW*=--_--=*RealTrillMusic!*=--_Autó kozmetika - Polírozás felső fokon: "http://5mp.eu/web.php?a=polirmasters" No Pain, No gain

(#7016) Ton1 válasza adamssss (#7014) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

Én is szeretném letesztelni, ha lehet majd, azért kérdezem, hogy hogy lehetne megoldani. :)

(#7017) Ton1 válasza Balupapa (#7015) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

Itt egy video input lag-ról, késik a kép megjelenítés a tv-n, játékoknál falra lehet mászni tőle.

http://www.youtube.com/watch?v=7TETrO0GypU&feature=related

(#7018) fatallerror válasza GeneraL_XTX (#7007) üzenetére

fatallerror
(őstag)

az 520as még nem, de mondom, engem ez érdekel :] : [link]

ennek a tavalyija sem volt nagyon lagos, 30 ms körül volt láttam guitar heroval és rendben volt még így is, ajánlott plecsnit is kapott, ha ennél jobb lesz a 720as és 300 ezer körül lesz akkor 2 tagúvá nő a bravia család nálunk ;]
minél több tesztet néztem tavaly annál inkább megnyugodtam h azért van bőven játékra is alkalmas tv, ha nem lenne abból óriási balhé lenne, szóval arra jutottam h felvan fújva ez az input lag dolog... megveszem hazahozom, játszok rajta 1 kicsit ha nem jó kicserélem másra, ennyi szerintem :] ahány teszt annyi eredmény, arra jók csak h legyen 1 szűkített listád :K

(#7019) GeneraL_XTX válasza fatallerror (#7018) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

igen igen ez nagyon faxán néz ki :DDD már csak az ára lesz kérdéses :U

(#7020) Ton1 válasza GeneraL_XTX (#7009) üzenetére

Ton1
(kvázi-tag)

Köszönöm a segítséget!
Egyébként ebben a kategóriában, amiben én keresek (#7005) van még vmi más alternatíva, a Samsung C530 mellett? :)
(Most egy 46" -os C530-ban gondolkozom 190e-ért.)

[ Szerkesztve ]

(#7021) Barthezz2 válasza GeneraL_XTX (#7006) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És más szempontból milyen ez a philips? Megbízható, jók a színek, a feketéje? Garancia intézés? A philips-eket nem nagyon ismerem..

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#7022) Joe bácsi

Joe bácsi
(PH! addikt)

Előre bocs, ha már volt kérdés! :R
Melyik márkájú LCD tv-t ajánljátok? Melyik a megbízható, melyiknek szép a képe, stb....
102-106 cm-esben kellene segítség.

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#7023) bajnokpityu válasza Barthezz2 (#7021) üzenetére

bajnokpityu
(PH! kedvence)

általánosságban jobb minőség mint LG, samu minden téren.
képe reálisabb,jobb az összerakás minősége,állítólag hosszabb életű a panel, mert nincs annyira durván túlhúzva mint a koreaiaké.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#7024) Barthezz2 válasza bajnokpityu (#7023) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ohh, az jó, köszi :R

Ma meg is rendelem akkor :))

(#7025) horvathd válasza bajnokpityu (#7023) üzenetére

horvathd
(fanatikus tag)

-

[ Szerkesztve ]

Allons-y!

(#7026) adamssss válasza bajnokpityu (#7023) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor ez a tv lesz ha tényleg ennyivel jobb mint a samu, még input lag-ban.

(#7027) Laci.M

Laci.M
(fanatikus tag)

Én most a Philips 32PFL5605H, és a Samu LE-32C650 között vacilálok ( az LG-t már kizártam) Surranópályán még a Samsung UE-32C5000 QW -t nézegetem.
Legtöbbször monitorként üzemelne, (nem vagyok nagy gamer, input lag nem nagyon érdekel).
A Philips beépített médiajátszója milyen? A Samsungéról jókat hallottam, ez is az egyik fő ok mellette.

Philips mellett negatívum az ethernet hiánya, pedig az is jó lenne.

[ Szerkesztve ]

Asus 1215N, Samsung LE32C650, MOTROLA DEFY CM7 strapatelefon!!! Czollner @ F1: "Vitalij Petrov jön a zsigulival!":D:D:D

(#7028) bajnokpityu

bajnokpityu
(PH! kedvence)

megmondom őszintén,nekem nagyon nem tetszik az LG és a samu LED LCDk képe.a fekete inkább már kék,a fehér valami izé,stb..

ezért kerestem olyan márkákat,ahol természetesebbek a szinek.igy jutottam el a japán márkákhoz(sony,toshiba,sharp) meg a philipshez.

toshiba pl tök olcsó modelljeibe is épit ethernet csatit.

véleményem saját koordináta-rendszeremben érvényes :)

(#7029) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Bővítést tervezünk a TV állományba, ebből kifolyólag keresek TV-t. 32"-es kellene, viszont abból full HD-t szeretnék. Igazából én úgy vagyok vele, hogy ha LCD akkor Samsung/Sony, ha pedig plazma, akkor Panasonic. Javítsatok ki, ha tévedek, esetleg van jobb alternatíva. No de mindegy, ez csak a bevezetés. A következő lenne a kérdésem. Őt találtam a legjobbnak: egy 32-es C530, tökéletes arra a célra, amire kell. Árban 122 volt a teteje, amit láttam, viszont találtam 95-ért is(és 100-ért is), ami igen csak kellemes. Erre érdemes lenne beruházni? Vagy van jobb választás?

Előre is köszönöm,

Ábel

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#7030) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor összegezve:
-A Philpis-nek még szebbek is a színei, jobb a kijelzője (Led-es)
-Nincs, vagy elhanyagolható az input lag-ja.
-játékhoz és fimhez is jó választás.

Valaki hozzáértő erősítsen meg, mert akkor rendelném EZT.

Köszi

(#7031) Gaben360 válasza adamssss (#7030) üzenetére

Gaben360
(kvázi-tag)

Sőt monitornak is kiváló!

Ha privátba kereslek nem véletlenül teszem,illik rá válaszolni,ha nem válaszolsz,akkor hogy akarsz bármit eladni,megvenni??

(#7032) adamssss válasza Gaben360 (#7031) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi!

Még annyit, hogy EZEN is gondolkodtam... Megéri a plusz pénzt? Ez elvileg edge led-es. Az előny vagy hátrány?
Ez is ugyanannyira megfelelne mint az előző?

[ Szerkesztve ]

(#7033) Laci.M válasza adamssss (#7032) üzenetére

Laci.M
(fanatikus tag)

mod:
nem akarok hülyeséget mondani, bocs...

[ Szerkesztve ]

Asus 1215N, Samsung LE32C650, MOTROLA DEFY CM7 strapatelefon!!! Czollner @ F1: "Vitalij Petrov jön a zsigulival!":D:D:D

(#7034) Gaben360 válasza adamssss (#7032) üzenetére

Gaben360
(kvázi-tag)

Szerintem nem.
Ha belegondolsz hogy az 5605 hátsó ledes....

[ Szerkesztve ]

Ha privátba kereslek nem véletlenül teszem,illik rá válaszolni,ha nem válaszolsz,akkor hogy akarsz bármit eladni,megvenni??

(#7035) adamssss válasza Gaben360 (#7034) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

input lag-ban azért csak ugyanazt tudják nem?

(#7036) Barthezz2 válasza adamssss (#7030) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én most rendeltem meg délután ugyan ezt :)
Bár az online részletfizetéssel adtam a szarnak egy pofont, úgyhogy szerintem jó ha jövő héten ideér :O

(#7037) adamssss válasza Barthezz2 (#7036) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Kíváncsi leszek a véleményedre.
Én még ezzel szemezgetek, mert esztétikailag jobb lenne a szobámba :)...
A kérdés az, hogy tudja-e azt amit Te is rendeltél...
Szerintem holnap kimegyek a Philips üzletbe és megnézem, de addig is ha valakinek van vmi tapasztalata ezzel a típussal (főleg input lag, meg képminőség) írjon!

[ Szerkesztve ]

(#7038) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nos, #7029-re valaki?

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#7039) nightshadow válasza adamssss (#7037) üzenetére

nightshadow
(őstag)

Szerintem nincs olyan 32"-es tévé, ami ennyi pénzt megérne. Ennyiért, vagy még egy picit hozzátéve normális 40"-es tévét lehet kapni.

(#7040) fatallerror válasza adamssss (#7037) üzenetére

fatallerror
(őstag)

az 5605 bevált darab, ha nem bírod kivárni az újakat akkor azt nézd meg először :]

(#7041) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Az újjak gondolom még jó pár hónap mire megérkeznek...
Azt hiszem meggyőztetek és mégiscsak ez lesz.
Holnap megyek megnézni aztán ha tetszik, megveszem.

(#7042) GeneraL_XTX válasza nightshadow (#7039) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

annyiért meg már most nem érdemes a 2010-es választékból venni semmit, nemsokára jönnek az új középkategóriás modellek kb ugyanennyiért - csak 3D támogatással.

(#7043) GeneraL_XTX válasza adamssss (#7041) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

február-március-április

nem tudom hogy az árak hogy fognak alakulni de az amcsi belépő árnál csak nem lesznek sokkal magasabbak.....1000dollárért (kb 215.000ft) már igen komoly 3D TV-t lehet majd kapni arról nem is beszélve hogy jönnek ezekből a modellekből 32colos verziók is (kb 200 alatt)

hozzátéve hogy játékok esetében már igenis bőven van értelme a 3D-nek mind pc-n mind konzolon.

[ Szerkesztve ]

(#7044) Laci.M válasza fatallerror (#7040) üzenetére

Laci.M
(fanatikus tag)

Én is ezen gondolkodom már egy pár hete, hogy mi legyen, várjak a 2011-es modellekre, vagy nem. Ha megjönnek az újak azok előbb horror áron kezdenek raktársöprés miatt nem? Vagyis megjelenés után is kell jó pár hónap mire realizálódnak az árak -> ennyi erővel mindig csak vár az ember...
Na mind1 jó lenne már beújítani valamit, de nem tudom mitévő legyek.

(#7045) Rick4

Rick4
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Adott egy Philips 47PFL7642-es tévé, a végében nem vagyok 100%-ban biztos, illetve adott egy Ati 4850-es HDMI kimenettel. Nem átalakítóval, hanem ott van rajta a kimenet. A kérdés az, hogy egy ilyen tévét venném a jelenlegi monitorom helyett, milyen képet fogok kapni? Kb ugyanolyan lesz, és bátran használhatom? Nem klónozni, vagy kiterjeszteni akarom, hanem fixen erre a célra használni a tévét Az aláírásomban szereplő tévémet többször rádugtam már a gépre, ott csak d-sub van, de tökéletes a kép azzal is.

[ Szerkesztve ]

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#7046) nightshadow válasza GeneraL_XTX (#7042) üzenetére

nightshadow
(őstag)

Az elején még nem fog 2011-es középkategóriást kapni ennyi pénzért, ne feledd, hogy a 40C650 is kb. 270k-ról indult.

(#7047) adamssss válasza GeneraL_XTX (#7043) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Egyenlőre elég ez is, a 3D még várhat egy kicsit. Egyenlőre alig van olyan program ami normálisan támogatja.
Pár év múlva biztos jó lesz, de most még elég kiforratlan technológia.
De azért köszi. :R

(#7048) nightshadow válasza GeneraL_XTX (#7043) üzenetére

nightshadow
(őstag)

Az amerikai árakat nemhogy Magyarországgal, de az európai árakkal se nagyon szabad összehasonlítani. Amerika egy külön világ ilyen tekintetben (meg másban is persze), csak egy példa a sok közül: a 40HX800-as tévé az ottani Sony Centrumban 1170$ (1$=216Ft), azaz 252,720Ft. Ez a tévé az itteni Sony Centrumban 400k.

(#7049) FoolProof

FoolProof
(újonc)

Sziasztok! TV vásárlás előtt állok, a kiszemelt egy Philips 32PFL7685
Győzzetek meg, vagy tántorítsatok el tőle :)
Monitorként mennyire állja meg a helyét? PS3-hoz jó-e? input-laggal hogy áll? Felhősödés észrevehető-e? Tapasztalatokat (hideget - meleget) szeretnék kérni, tulajtól vagy hozzáértőtől.
Válaszokat előre is Köszönöm!

(#7050) adamssss válasza Laci.M (#7044) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg ne várj mert ennyi erővel, amikor megveszed jó áron a 2011-es modellt, már a 2012-es ces-en bemutatták a 2012-es modelleket, és akkor meg várhatnál arra. A 3d-n kívül nem hiszem, hogy sok mindent bele tudnának pakolni.

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.