Pl az LG42LV5500 (5590)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
regger
(senior tag)
Sziasztok!
1,6-2,3 m nezesi tavolsagra keresek TV-t LG, Samsung, Sony markakbol max 125K Ft-ig.
Szeretnem, ha 100 Hz-es lenne...
Otlet, javaslat? 32 vagy 40-42 colban erdemes gondolkodni?
Koszi!

Sziszifeca
(őstag)
Nekem ilyen van: Panasonic TX-L37U3E
Alpha IPS a panel. vagy mi érdekel, hol tudom megnézni?
>>Youtube/Sziszifeca<< www.VCRC.hu- Rfactor!

Jégtörő
(kvázi-tag)
NA ma néztem meg 2 sonyt pont ugyanabból a típusból volt egymás mellé állítva egy 42" és egy 37" ugyanúgy beállítva. Elkeserítő volt a 37" ha csak azt láttam volna lehet elfogadom, de a 42" nek szebbek voltak a színei nagyobb kontrasztja. 42" 32" közt nem láttam különbséget. Szóval igaz, hogy szemmel láthatóan gyengébb panel van a 37" ben.

Jégtörő
(kvázi-tag)
köszi ezek szerint ha te megvetted akkor jó képet ad, sokszor 37" esnek sokkal gyengébb a képe mint a többinek.

Sziszifeca
(őstag)
Nekem nincs baj a képpel. Itthon nem teszek mellé LED tv-t hogy hasonlítgassam 

Pantok
(fanatikus tag)
Néhány hete vettem egy 42LK530at, valaki esetleg tudja hogy lehet-e használni az "Intelligens érzékelő" képüzemmódot, az eco érzékelő kikapcsolásával együtt?
Nagyon jó színeket produkál az üzemmód és akármennyire próbáltam reprodukálni nem sikerült, viszont az hogy mindig iszonyatosan leveszi a fényerőt az nem fér bele.

Jégtörő
(kvázi-tag)
NEm is kell hasonlíthatni csak engem felhúzott, hogy a 32" nek a 42" nek is szebb képe volt a 37" nél, és itt mindenki mondta, h csomó gyártó gyengébb minőségű panelt használ 37"ben. Most keresem a neten melyik a jó, jelenleg arra jutottam, hogy talán a panasonic az egyetlen ami normális panelt tesz a 37"be
[ Szerkesztve ]

Jégtörő
(kvázi-tag)
Csak sikerül a végére jutni.
37"ben a philips-panasonic-lg-nek van jó panelje lg Philips ugyanaz Panasonic mást használ.
Sony a Samsung auo használ ami nem olyan jó.
Sharp cmo-t használ. szintén nem olyan jó.
[ Szerkesztve ]

Viktoár
(senior tag)
Nocsak akkor mégiscsak van 37"-os ami jó? Panasonicból melyik lenne a megfelelő választás?
Üdv:Viktor

soldi3r
(senior tag)
jéé, ezek szerint a philips mindenen osztozik valakivel
mert a belseje meg a Thomsonnal egyezik meg 
Ha nem tudom, hogy lehetetlen, akkor megcsinálom!

nightshadow
(őstag)
1,6-2,3 m nezesi tavolsagra keresek TV-t LG, Samsung, Sony markakbol max 125K Ft-ig.
Szeretnem, ha 100 Hz-es lenne...
Ebből a keretből az LG 42LK530 az egyetlen 100Hz-es, ami kijön: [link]

AtHoS
(PH! addikt)
Úgy látom sikerül magamnak megválaszolni a dolgot ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szóval körbenéztem Sony háza táján és következő típusokat találtam, ami több, mint 4 HDMI-vel rendelkezik:
- KDL-40EX40B -> 190k magassága
- KDL-40CX520 -> 145...170k magassága
- KDL-40HX700 -> 250k+
- KDL-40HX720 -> 250k+
- KDL-40NX700 -> 250k+
- KDL-40NX720 -> 250k+
Azt nem tudom, hogy a korábbi modellekből mi az ami még elérhető boltokban, így nem 100-as lista, de ezek közül a KDL-40CX520, ami fennakadt a rostán.
Egyetlen hibája van, ami felróható neki: 180W-os fogyasztás gyári adat alapján. Egyébként teljesen megfelelő a kritériumoknak.
Valakinek fogyasztási irányban nincs véletlenül tapasztalata a fenti TV-vel?
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

nightshadow
(őstag)
NA ma néztem meg 2 sonyt pont ugyanabból a típusból volt egymás mellé állítva egy 42" és egy 37" ugyanúgy beállítva. Elkeserítő volt a 37" ha csak azt láttam volna lehet elfogadom, de a 42" nek szebbek voltak a színei nagyobb kontrasztja. 42" 32" közt nem láttam különbséget. Szóval igaz, hogy szemmel láthatóan gyengébb panel van a 37" ben.
1.Melyik 42”-es Sonyt láttad, mert a Sony 40”-es tévéket gyárt. Az egyetlen kivétel a tavalyi 42EX410, az viszont nincsen 37”-ben. Tehát elvileg ugyanolyan típusú 42”-es és 37” nincsen.
NEm is kell hasonlíthatni csak engem felhúzott, hogy a 32" nek a 42" nek is szebb képe volt a 37" nél, és itt mindenki mondta, h csomó gyártó gyengébb minőségű panelt használ 37"ben. Most keresem a neten melyik a jó, jelenleg arra jutottam, hogy talán a panasonic az egyetlen ami normális panelt tesz a 37"be
Amiért nem szoktuk ajánlani a 37”-es Sonykat, Samsungokat az az, hogy ebben a méretben általában AUO panelt használnak. Ennek a kontrasztja kb. fele akkora (kb. 2000:1), mint a Samsung-Sony paneleknek (4000:1). Az LG-Panasonic viszont IPS paneleket használ, ennek a kontrasztja viszont kb 1000:1 körül van, tehát kb. fele akkora, mint a 37”-es Sonykba, Samsungokba használt AUO panelnek.
Tehát amikor azt mondjuk, hogy gyengébb az AUO panel, akkor elsősorban a Samsung-Sony panelhez viszonyítjuk, nem IPS panelhez. Ezért szoktuk ajánlani Samsung Sony esetén a 40”-es méretet, de ez se garancia arra, hogy az ember Samsung-Sony panelt kap, de legalább az esély megvan rá. Viszont ha az a kérdés, hogy melyiket érdemesebb venni, egy 32”-es Samsung panelest vagy egy 37”-es AUO panelest, akkor én a nagyobb méret miatt egyértelműen a 37”-est választanám.
[ Szerkesztve ]

Ricco_hun
(senior tag)
Aki rendelt már a pcdreamshop-ból tv-t, az meg tudná mondani, hogy milyen hdmi kábelt kapott ajándékba? (hossz, minőség)
Egyébként éppen most ment fel a 42LK530 ára 124.500-ról 129.900-ra. Nem igaz, hogy mindig ilyen szarul jön ki számomra. Peches vagyok, na. Most nem tudom, hogy várjak vele még 1-2 hetet, hátha visszacsökken az ára, vagy inkább rendeljem, amíg nem emelkedik tovább. 
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

AtHoS
(PH! addikt)
Már nem azért, de USB 2.0-hoz miért is kellene 7200rpm winyó?
Sávszélkorlátok is vannak. Azt figyelembe vetted vagy csak "vakon" ajánlgatsz?
USB 3.0 esetén még lenne is értelme PC-ről való felmásolásnál, de ugye ott kell lennie ilyen csatlakozó portnak is vagy esetleg e-sata-val kombinált usb 2.0 "HDD keret", de ahhoz meg e-sata port kell a gépen
[ Szerkesztve ]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

soldi3r
(senior tag)
a valós ára cirka 6 dollár körül mozog az ebayen, szerintem ezzel mindent elmondtam, nem értéknövelő tényező egyik kábel sem
az viszont pozitív, hogy kihozzák és megnézhetem mielőtt kifizetem
Valaki?
..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..
Sosem árt, ha jobb vinyót vesz az ember, mivel alig drágább és megbánni nemfogja az biztos...És pl. ha satasat vesz és géppel is használná, akkor egyáltalán nem hátrány a 7200rpm...
iPhone 4S 16GB Black | Eladó Sony DCR-DVD202E videókamera: http://goo.gl/x9dPT | Fórumtémát fórumba, privátot privátba!

Ricco_hun
(senior tag)
Főleg a hdmi kábel hossza érdekelne. (azért mertha nem elég hosszú, akkor a dvi-hdmi átalakító mellé berakok a kosárba egy megfelelő hosszúságú hdmi kábelt is)
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

AtHoS
(PH! addikt)
Akkor ne emeld ki mellette, hogy USB 2.0 a 7200-as winyó mellé. Amúgy teljes mértékben igazad van, bár saját tapasztalat: Samu EcoGreen 5400-as winyók 80MB/seces másolást tudnak. Természetesen nem USB 2.0-n, mert ott korlátozott kb. 30MB/sec magasságában.
Jelenleg semmilyen winyót nem érdemes venni. Multi üzletekben kapható rackes winyóknak van jelenleg elfogadható áruk, de azok jelentős része only USB 2.0

Bazs-
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Rég olvasgattam tévékről, így most picit le vagyok maradva. Ismerősöm szeretne venni egyet. Nagyrészt PS3-mal játszana és sport műsorokat nézne
. 40"-42" méretben és maximum 170 ezer Ft környékén.
Mit tudnátok ajánlani ? Persze bónuszban nem árt, ha USB-n vagy hálózaton keresztül le tudja játszani a FullHD filmeket is. LED Tv-knél van még gond az input-laggal ( ha jól rémlik régebben ez miatt nem ajánlották konzolokhoz ) ?
Köszi előre is.
Eloszor is koszonom
Masodszor: 32 vagy 42-es kell ekkora tavra?

Fasten
(tag)
Mekkora adatátviteli sebesség kell egy MKV-hoz USB-n? Vagy itt az USB a szűk keresztmetszet, nem a vinyó?
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Sziszifeca
(őstag)
Szerintem itt sok minden túl van ragozva 
Nekem csak a 37-es ,max 90cm széles Tv fért be, és ez is befolyásoló tényező volt.
Valamint a Panasonic nekem jobban tetszett mint a Samsung. 
Otthon mikor beköti az ember teljesen más képet fog úgy is kapni.
Ráadásul nekem van valami automata fényérzékelő is a tv-n, ezt a Samunál nem láttam. - Itt ha világos van akkor úgy állítja be a kontrasztot, hogy te is jól lásd, sötétbe meg visszább veszi.
A színek elég élethűek, nem szeretem a nagyon színes TV-t.
Valamint ez az IPS panel is szimpi volt számomra.
Valamint a bemutatóteremben néztem 50hz és 100hz közötti különbséget. Ott ha jobban figyel az ember akkor észrevehető, de csak gyors szövegnél, ha otthon nézem, nem veszem észre egyáltalán.
Nincs felhősödés sem, a hang sem olyan doboz hangú mint haverom Samujánál 
Ez persze csak az én véleményem.

regger
(senior tag)
Benne van az ajánlott tévé nevében is
42"

csedaviasd
(lelkes újonc)
2.60 méterről szerintetek mekkora méretű tv az ideális?
40 col sok lenne vajon?
[ Szerkesztve ]

Taximaxi
(lelkes újonc)
Sziasztok.
Elgondolkodtam egy lapos tévé vásárlásán,de őszintén szólva eléggé átláthatatlan számomra,hogy mi az egyes típusok közti különbség.
Van aki plazmára,van aki lcd-re, van aki led-re esküszik, hogy a márkákról már ne is beszéljünk.
Tudnátok ajánlani erről egy átfogó írást?
Ami naprakész?
(igazából egy 100cm körüli, full HD tévé kéne nekem, a lehető legolcsóbban)

Ricco_hun
(senior tag)
Aki vett már tv-t a pcdreamshop-ból légyszi írja már be, hogy milyen hosszú az ajándék hdmi kábel, fontos lenne. Jöhet priviben is, hogy ne szemeteljük a topikot.

Stafni
(fanatikus tag)
65" 

Pantok
(fanatikus tag)
3 méteres.

Viktoár
(senior tag)
Nos Uraim,kicsit számolgattam,fúrtam faragtam (mégcsak fejben) és arra az eredményre jutottam hogy egy 40"-os tv-t éppenhogy be tudok tenni a régi tv helyére.Persze majd kell hozzá egy cipőkanál és egy nyerges IFA , de ez részletkérdés. 
Szóval ebben a méretben mi az ami megfelelő lenne filmezésre.(htpc-vel lesz összekötve illetve kábeles tv-nézéshez.)
Amit fontosnak tartok kis olvasás után,a valódi 100hz,full hd,szép kép,megfelelő színek.
Ár 100-110k esetleg nagyon picivel főlé ha megéri de inkább ne. 

Ricco_hun
(senior tag)
Arra az árra még dobjál rá 20k-t és megvan az LG 42LK530, ami jelenleg 130k. Ha mindenféleképpen 40-es tv kell, akkor az sokkal többe lesz. Nekem is csak egy 37"-os tv férne be a szekrénybe, de annyival drágábbak, hogy nem éri meg. Inkább veszem a 42-eset és fúrok faragok.
Pantok: Köszi.

Bernyó84
(tag)
És hol tudok nézni/vásárolni tavalyi modelleket?
Gigabyte P35C-DS3R (F8), INTEL C2D E4500, Sapphire HD 4870 1GB Silent Efficiency, 2x2GB Corsair XMS2 Twin2X4096-6400 KITT + 2X1GB Corsair XMS2 Twin2X2048-6400 KITT, Chieftech 450W, 500GB Samsung SataII 16MB

Viktoár
(senior tag)
Értem én hogy ár/érték arányban jobb a 42"-os de nincs helyem.
Akkor már az asszonyt is ki kell tennem a szobából ami így elsőre hallásra nem is rossz,de gondoljunk csak bele,a tv-nek nincs olyanja mint az asszonynak.
Szóval marad a 40"-os.
Tipp?
Létezik összefoglaló cikkecske, a Samsungon kívül más gyártókról is? Ami lerántja a leplet arról, hog mit is jelentenek a modellszámok, esetleg 1-2 tippet-trükköt is elárul a márka gépeiről.
[ Szerkesztve ]
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

Cyrin
(őstag)
azt már valszeg sehol, én is az utolsók közt vettem. esetleg használtan.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

soldi3r
(senior tag)
másfél

Ricco_hun
(senior tag)
Na most akkó mennyi az annyi?
Valaki mérje már meg nekem mérőszalaggal, aki tényleg a pcdreamshoptól kapta a hdmi kábelt. Köszi.

james008bond
(őstag)
Miért nem hívod fel az üzletet? Egyébként cc 1500-2000 Ft-ért kapsz olyat, mint amit adnak, vagy jobbat, szerintem...
Life's Good!/HTC One X Black/Xears TD III Blackwood/Sony LX900

BBéci
(PH! nagyúr)
Ezt olvasd el!
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

Jégtörő
(kvázi-tag)
40" volt bx420 típusú. 37" is bx 420 volt.

Jégtörő
(kvázi-tag)
Na jó akkor melyiket vegyem 32" sony 37" panasonic vagy 37"lg esetleg 32" philips.
Semmilyen funkció nem érdekel csak, a képe legyen szép.
Szóval a 37" es sony samsung kiesett, nekem nem tetszik az a panel.
[ Szerkesztve ]

Ricco_hun
(senior tag)
Kösz. 
Mióta olvasom a topikot kb. 20-an vettek a pcdreamshoptól tv-t. Csak van valaki, aki le tudná mérni, hogy milyen hosszú az a nyüves hdmi kábel. Miért adnék ki cc 1500-2000 Ft-ot (+ kiszállítás, ami lehet több, mint maga a kábel), ha kapok egyet ajándékba?

BBéci
(PH! nagyúr)
Szerintem meg lehet velük beszélni, hogy a számodra megfelelő hosszúságú kábelt adjanak.
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

AtHoS
(PH! addikt)
Blu-ray speckók alapján 54Mbit/s a max bitráta [link]
Ez alapján 7 MB/sec alatti az átviteli sebesség, ami szükséges lehet. Persze az mkv tömörítési rátája a meghatározó, a fenti 54Mbit/s szabvány szerinti maximum specifikáció. Elvileg max. ekkora bitrátás vagy kevesebb amivel találkozik az ember.
Sajnos a USB 2.0 a korlátozó tényező, de vannak olyan HDD-k melyeknél nem a USB áteresztő képessége a korlát, hanem maga a tárolóeszköz. pl. egyes laptop winyók.
Mindamellett a USB sávszélessége lejátszáshoz jelenleg több, mint elegendő, ha közvetlenül TV-re van kötve.
[ Szerkesztve ]

Pantok
(fanatikus tag)
Hát az enyém biza három méteres, az usb meg scartot ki se bontottam, de az biztos hogy ez ennyi. Pillanatnyilag a PS3amat köti a TVhez jóadag feltekerve a tv mögött mivel a PS3 a tv alatt van.
Nyilván ez azt jelenti hogy nem mindenki kap ugyanolyan kábelt (valoszin mivel az egész akció ilyen rajtunk-maradt-termék kiszórásnak tűnik)
Kérdés talán ki milyen TV-hez kapta? Én ezt egy 42LK530hoz,
[ Szerkesztve ]

soldi3r
(senior tag)
én hiszek neked, de az enyém csak másfeles

Bernyó84
(tag)
Köszi!
Gigabyte P35C-DS3R (F8), INTEL C2D E4500, Sapphire HD 4870 1GB Silent Efficiency, 2x2GB Corsair XMS2 Twin2X4096-6400 KITT + 2X1GB Corsair XMS2 Twin2X2048-6400 KITT, Chieftech 450W, 500GB Samsung SataII 16MB