Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)

(#6001) fatallerror

fatallerror
(őstag)

látom sokan küzdenek az input lag problémájával mind akik már vettek tv-t és akik csak venni akarnak, azért az elég gáz h vadászni kell az olyan tvkre amivel játszani is lehet :(
és az ips-es monitoroknál is probléma a lag, az előbb pont 1 dell u3011est néztem aminek 24 ms-ot mértek, ami persze elfogadható 1,5 frame de monitornál max 10 ms-ot vár az ember :U

(#6002) Sharks válasza fatallerror (#6001) üzenetére

Sharks
(tag)

Főleg annyi pénzért és főleg a [specifikációk] alapján sok. Osztom a véleményed.

[ Szerkesztve ]

(#6003) BBéci válasza Sharks (#5999) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A német Video magazin nem internetes, hanem nyomtatott formában megjelenő kiadvány, nem tudom linkelni. 1999. 03-szám óta olvasom, itt van a polcomon az összes, viszont szkennelni nem tudok.

Hol látsz a Dell monitor specifikációjában input lag adatot? Nem találom.

[ Szerkesztve ]

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#6004) gejala válasza BBéci (#5998) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Tényleg jó képe van a C9000-nek, de edge-led lévén szerintem korlátozott például a fekete mélysége. A B8500 meg képes 0 cd/m2-re, ha nagyobb fekete rész van a képen és szerintem az edge-led nem is tud olyan "háttérfény szkennelést" sem mozgáshoz, mint a backlit. :F

Az eredeti hozzászólásban csúcs Pana LCD-k kerültek szóba, szerintem a B8500 is az. :D

(#6005) fatallerror válasza Sharks (#6002) üzenetére

fatallerror
(őstag)

az ára már tényleg csak hab a tortán, de a 24 és 27es tesója is kb ekkora lagot produkál, viszont a 2311es pöpec lag terén, dehát az pici 1,5 méterről :( tényleg lassan ott tartunk h nincs használható kijelző, állítólag az oled hozza a megváltást, az lagmentes, de nagy méretben csak 2015-16 környékén várható

(#6006) Hegyirabló válasza gulyasa (#5988) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

De, nagyjából erről van szó, engem az érdekelne, van-e valami hivatalos elnevezése a jelenségnek.

Én úgy hívóm, "videó szerű lesz a kép", de gondolom nem ez a hivatalos megfogalmazás.

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#6007) jegenye77 válasza Hegyirabló (#6006) üzenetére

jegenye77
(őstag)

Én meg úgy hívom hogy "szappanoperás" .
A hivatalost Én se tudom.
Egyébként sikerült olyan beállítást találnod ahol ez megszűnik?
Mit kell be vagy kikapcsolni?

[ Szerkesztve ]

"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

(#6008) tjb007

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tegnap este elromlott a tévém (hagyományos képcsöves).
Kikapcsoltam, fél óra múlva szerettem volna bekapcsolni csak épp nem kapcsolt be. Egy szervizzel még megpróbálkozok, ha relatíve olcsón sikerül megjavíttatni akkor marad, ha nem akkor új tévét vagyok kénytelen venni.
Előrelátó vagyok ezért most járok utána a dolgoknak és nem az utolsó pillanatban.

Milyen tévét tudnátok ajánlani ?

Összesen 2 db elvárásom van:
1. Max. 24" -os legyen a képátmérő.
2. Legyen rajta komponens bemenet és/vagy HDMI.

http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007

(#6009) jaffa 2843

jaffa 2843
(senior tag)

sziasztok!

a segítségeteket kérném, egy jelenlegi lcd tv vásárlással kapcsolatban. tudnátok ajánlani egy 82cm-es (32") lcd tv-t 80ezer környékén? maximum 85ezer
felhasználását tekintve csak analóg tv nézésre kellene. idősnek lenne, szóval legyen hangereje, és ne legyen agyon bonyolítva a menüje :)

üdv.

[ Szerkesztve ]

##################Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!##################

(#6010) Lokids

Lokids
(tag)

Sziasztok.

A PFL325405-s TV-mnél furcsa jelenséget észeltlem. Bekapcsolás után tökéletesen megy 1-2 percig, majd 1-2 másodpercre elmegy a kép, majd visszajön és minden megy ahogy kell. Utána több órán keresztüli nyúzásnál sem volt semmi hasonló. De minden bekapcsolás után eljátsza ezt. Ez hiba vagy "fícsör"?

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6011) Victoryus válasza tjb007 (#6008) üzenetére

Victoryus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Javaslom a Samsung P2270HD vagy ennek a ledes változatát. Ez 22 colos, a P2470Hd meg 24-es. Én monitornak használom elsősorban, de tévézni is szoktam rajta. Teljesen elégedett vagyok vele. Kb. 60000 az ára. Tesztet is írtam róla, fenn van itt.

Eladó: Codegen 6083 ház. JVC KD-S71R autó cd-s rádió. Hardveraprón bővebben.

(#6012) Victoryus

Victoryus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Továbbra is keresem a családi tv-nek valót.
Egyszerűen nem tudok dönteni, megnéztem mind a hármat, sajnos nem szeretik az MM-ben, ha állítgatják őket.
Most 3 versenyzőm van még:
Philips 5405
Samsung C5000
Samsung C630, vagy 650.
Philipsre csak 2 év garancia van sajnos. Digitális csatornák váltásánál nem annyira fürge, mint analógnál. Mondjuk a P2270-nek is majdnem 2 mp egy váltás.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Codegen 6083 ház. JVC KD-S71R autó cd-s rádió. Hardveraprón bővebben.

(#6013) djalczo

djalczo
(lelkes újonc)

Vettem egy LG32LD550 tipusu tv-t, szép meg minden, de mikor ráküldöm a jelet, akkor amit kap kép ugye a nativ felbontás 1920x1080, de viszont igy levág kicsit mindkét iránybol és igy amire korrekcioznom kel az 1862x1050, ez egy általános dolog? Vagy a panel hibája hogy nem 1920x1080 ?
Remélem ez általános dolog, mert nagyon tetszik a tv, a full hd filmek gyönyörüek rajta, csak ez zavar hogy minden alkalommal felbontással kell szorakoznom :O

(#6014) tjb007 válasza Victoryus (#6011) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, el fogom olvasni a tesztet.

http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007

(#6015) Travelos

Travelos
(őstag)

A következő csatlakozók vannak a 100Hz-es CRT Sony tévémen:

1 x SCART (RGB) ( 21 PIN SCART ) - rear
1 x SCART (S-Video) ( 21 PIN SCART ) - rear
1 x S-Video input ( 4 PIN mini-DIN ) - front
1 x composite video/audio input ( RCA phono x 3 ) - front
1 x headphones ( mini-phone stereo 3.5 mm ) - front
1 x SmartLink - rear
1 x RF input ( F connector ) - rear
1 x variable audio output ( RCA phono x 2 ) - rear

Nem vagyok képben ezekben, ezért szeretném megkérdezni, hogy ha számítógéppel akarom összekötni, és a TV kb. 3 méterre van a gépemtől, akkor milyen kábelt ajánlotok?
Igazán nekem csak a képet kellene továbbítani, mert a HIFI össze van kötve a hangkártyámmal.
Köszönöm!

DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

(#6016) Turbobacsi válasza Travelos (#6015) üzenetére

Turbobacsi
(tag)

s-video

HP Probook 4730s - Motorola Defy

(#6017) Travelos válasza Turbobacsi (#6016) üzenetére

Travelos
(őstag)

Köszi, megtaláltam, a videokártyámon azonban nincs ilyen, csak TV-out. Hogyan érdemes ezt összekötni?
Tudsz egy linket küldeni a megfelelő kábelről?

(#6018) dh66e válasza Travelos (#6017) üzenetére

dh66e
(senior tag)

OFF!
Ejh de régen kötöttem össze a pc-t crt-vel .Az nfs egy sony trinitronon jó is volt.
Neked ilyesmi kell:

Bemész az első műszaki boltba és hozzád vágják, de azt mondjuk nem tudom hogy milyen hosszban létezik.Esetleg ha nincs olyan hosszú mint ami neked kell akkor egy scart átalakítóval megoldhatod, de kérdezz rá a boltban az a biztos.

[ Szerkesztve ]

(#6019) Hegyirabló válasza jegenye77 (#6007) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Nagyon találó ez is!

Sikerült, a játékgép mód, egyébként csak akkor jelentkezik ez, ha USB-ről játszok le DivX-et.

Felhívtak a szervizből, és nagyon meglepődtem, mert meg sem próbálták kétségbe vonni a szavamat, ahogy azt általában a javító műhelyek szokták, hanem elismerték, hogy létezik ez a hiba. Szoftver frissítés megoldja, de csak jövő héten jönnek.

LG 42LH5000 az érintett.

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#6020) Ludy86

Ludy86
(újonc)

Sziasztok!

Nagy nehezen eldöntöttem, hogy az alább említett típusú samsungot veszem meg. De ma bevásárlás közben láttam, hogy elég jó áron eladó a szintén említett LG. Nem volt szinte semmi adat róla és egy rossz minőségű rajzfilm ment rajta, úgyhogy rendesen meg se tudtam vizsgálni, ezért utána néztem kicsit az LG-nek. Tudásban a leírás alapján többet tud a Samu, de az ára igen meglepő az LG-nek:

Egyik ár => [link]

Másik ár => [link]

LG LH7000 150e Ft (én ennyiért látta az egyik multiban)
SAMSUNG LE40C650 168e FT

Mi a véleményetek, ti melyiket választanátok?
Lehet, hogy valami felett átsiklottam?

A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#6021) BBéci válasza Travelos (#6017) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Ha csak az a bizonyos kimenet van a videokártyádon, akkor minek soroltad fel a tévé bemeneteit?
Sajnos, az összes létező közül, az adja a legvacakabb képminőséget.

[ Szerkesztve ]

(#6022) satya5039 válasza djalczo (#6013) üzenetére

satya5039
(újonc)

Szia

Nekem egy lg 42ld450-em van és a pc vel hdmi-n van összekötve úgy lehet meg oldani hogy ha hdmin van a tv meg nyomod a q.menü a távirányítón és azon belül tudod álltani képarányt és levágás nélkülit választod ha van ilyen menüd nekem mükxik

[ Szerkesztve ]

(#6023) gulyasa válasza Travelos (#6017) üzenetére

gulyasa
(tag)

Nos TV-out és TV-out között is vannak különbségek.
Viszont az ATI X1900XT valószínűleg még az a kategória, amelyeknél vagy RCA-s vagy S-video (4 tűs) kimenet van. Na ezt kellene megnézni, hogy neked melyik van?

Egyébként az (időben) utána következő kártyáknál a szívatás a 7 tűs "S-video" kimenet megjelenése volt. Az én 8800GT-men is az van), amihez csak egy komponent "elosztót" adnak (egyik vége, ami a kártyába megy, az egy 7 tűs "S-video", amely szétágazik a 3 RCA csatlakozóra (Pb,Pr,Y). Sajnos ezt csak a HDReady, FullHD TV-k "eszik" meg néhány monitor. Tehát hagyományos CRT TV-k számára tökéletesen használhatatlan ez a TV-out...

(#6024) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Sziasztok!

http://www.220volt.hu/
http://digitalko.hu/
Egyik bolttal sincs gond?
Digitalkoról jókat írtatok, gondolom továbbra sincs velük gond.

LG 26LD350 rendelés lesz, áruk szinte ugyan annyi, de vidékre lesz futárnál fizetve.

Köszi előre is!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#6025) Hegyirabló válasza Ludy86 (#6020) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Ha elfogadod tőlem is a tanácsot:

Én nem akartam koreai tévét venni. Végül két hónapot válogattam, megnéztem, elolvastam mindent, és választottam az LH5000-t. Életem legjobb műszaki cikk döntése volt. Csodálatos képe van a tévének. A képjavító és felskálázó áramkör kiemelkedő benne, a műholdas tévé képe tűéles. A DVD szinte Blu-ray minőségű. Csodásak a színek, és akárki akármit mond az LG feketéjére, azzal sincs baj.

Én az LG-t venném a helyedben, a Samsunggal óvatosnak kell lenni, mert mikor egy éve én tévét kerestem, sok volt köztük még a csak 8 bites paneles.

(#6026) gejala válasza Hegyirabló (#6025) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

"a Samsunggal óvatosnak kell lenni, mert mikor egy éve én tévét kerestem, sok volt köztük még a csak 8 bites paneles."
Ezzel vigyázni kell, mert nagy marketinges átverés van ebben.
Az oké, hogy az LG-k 10 bites panelt használnak, de az olcsóbb kategóriában az elektronikájuk 8 bites! Tehát semmivel se vagy előrébb, mintha csak 8 bites paneled lenne, ugyanúgy lesz color és greyscale banding.

Egyébként a 10 bites panel nem sokat ér egy tévének, az elektronika a lényeg, annak kell 10+ bitesnek lenni. A másik dolog, hogy én még nem láttam natív 10 bites (1024 lépcsős) panelt kommersz tévében, mindegyik ditherel és/vagy FRC-t használ. De ez egyáltalán nem is baj...

[ Szerkesztve ]

(#6027) Travelos válasza gulyasa (#6023) üzenetére

Travelos
(őstag)

na sikerült megoldanom azzal az "elosztó" kábellel, amit írtál. Ez a CRT TV is "megette".

Egyébként 9 tűs TV out van a VGA-n, beledugtam ezt az elosztót, rádugtam egy S-video - S-video kábelt és megy.
Szerintem nem rossz a képe.
Köszi!

(#6028) Hegyirabló válasza gejala (#6026) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Jujjjjjjjjjjjjj.........

(#6029) gejala válasza Hegyirabló (#6028) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Mi az? :F

(#6030) Buko01

Buko01
(tag)

Sziasztok, 200.000 Ft környékén milyen lcd tv-t ajánlanátok?
lehetőleg Led-eset

Full hd is előny
lenne a tuner, az nem tudom hogy mennyire fontos, digi tv-hez lenne (műhold)

ha kicsivel drágábban, mondjuk jelentősen jobb tv-t lehetne venni, akkor azt is meghallgatom,megfogadom.

a méret az olyan 80cm-körül megfelel,

köszönöm a segítséget előre is

(#6031) jimmy74 válasza Buko01 (#6030) üzenetére

jimmy74
(tag)

Miért akarsz olyan kicsit venni?főleg annyiért?

+-----------------------------+ | | |Vágd ki ezt a kupont | |és vehetsz egy új monitort | | | +-----------------------------+

(#6032) BBéci válasza jimmy74 (#6031) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Remek kérdés! :C

(#6033) gulyasa válasza Buko01 (#6030) üzenetére

gulyasa
(tag)

Digi műholdhoz beltéri dekódert adnak, tehát ahhoz mindegy, hogy milyen tuner van a TV-ben.
Viszont úgy már nem mindegy, ha a földi sugárzású digitális adásokat is venni akarnád.

(#6034) gejala válasza Buko01 (#6030) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

32"-ra nem érdemes 100k-nál többet költeni, úgyis a leggyengébb xVA/IPS paneleket rakják ekkora méretbe.
200k-ért kapsz már jó 40-42"-t és még akár marad is pénzed...
LED miért kell? :F (persze a backlit LED jó dolog, de az nem ez az árkategória)

[ Szerkesztve ]

(#6035) nightshadow válasza Buko01 (#6030) üzenetére

nightshadow
(őstag)

Pl. a Sony 32EX700, jelenleg 188k körül van. Tudásban tökéletesen azonos a 32EX500-al, amit már megkapsz 135k-ért. Az EX500 mélysége 9,6 cm, az EX700 pedig a legvastagabb részen 6,5 cm. A kérdés az, hogy oldalról nézve, ez a 3,1 cm megér-e 53k-át, figyelembe véve azt is, hogy 2-3k-val olcsóbban megkapod a 40EX500-at.

(#6036) Hegyirabló válasza gejala (#6029) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Ez légből kapott dolog, amit írsz. Támaszd alá valamivel, kérlek!

Meg jujjjj azért is, mert nem akarok újra belemenni abba a vitába, ami emlékeztet arra, ami 10 éve is ment már, jelesül a DivX fanok azt állították, hogy egy 700Mb-os DivX-nek van olyan jó minősége, mint egy 7GB-os DVD-nek.

Ugyan ez a helyzet a 8bit-10bit esetén, hogy nem lehet látni a különbséget. Dehogynem lehet!

(#6037) Buko01 válasza gejala (#6034) üzenetére

Buko01
(tag)

Hát igazából, onnan lemaradt egy -től szóval 80cm-től

hát a led a betekintési szögek miatt is jobb nem? meg ott a fekete az szebb mint a sima lcd-ken nem?

(#6038) nightshadow válasza Hegyirabló (#6036) üzenetére

nightshadow
(őstag)

Én se akarom kinyitni újra a 8bit vs. 10 bit vitát, de nekem az rémlik, hogy az nagyjából úgy zárult, hogy a 10 bitnek azért nincs sok értelme, mert a forrás (DVD, Blu-Ray) az mind 8 bites. Részemről ezzel le is zárom a vitát

(#6039) Buko01 válasza nightshadow (#6035) üzenetére

Buko01
(tag)

Értem, hogyha jól látom az egyik ledes a másik nem
cáfoljatok meg ha tévedek, de a lednek nem sokkal jobb a fogyasztása?
tehát tényleg, megéri led-es tv-t venni? vagy akkor lcd , mennyi egy lcd tv-nek a betekintési szöge? ahol még jól látható? bocsánat a sok kérdésért

(#6040) Buko01 válasza gulyasa (#6033) üzenetére

Buko01
(tag)

Köszönöm, és milyen tuner kell ha a földi adásokat is fogni szeretném? üdv

(#6041) gejala válasza Hegyirabló (#6036) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Na, én nem állítottam, hogy nem lehet különbséget látni a 8 és 10 bit között. Ez nem is lenne igaz. Azt állítom, hogy nem a panel számít, hanem az elektronika.

Ha van egy jó minőségű, nagy színmélységgel dolgozó elektronika, akkor soha nem veszed észre, hogy 8 bites (illetve szimulált 10 bites) a panel.
A natív 10 bites panelnek legfeljebb kutatók, orvosok, profi fotósok veszik hasznát, de még ők is sokszor natív 8 bites panelt használnak, szimulált 10 bittel és durva elektronikával!

Tévénél egyébként főleg minimális a különbség a kettő közt, mivel szigorú szabványok szerinti masterelés van. A 10 bites panel wide gamutot eredményez, ami felesleges egy Rec. 709 színtérre masterelt film esetén.

Utolsó dolog: tuti, hogy az LG-k is ditherelik a 10 bitet, innentől kezdve megint az elektronikán múlik minden. És sok tévében 8 bites feldolgozás megy. Lásd [link]

[ Szerkesztve ]

(#6042) Hegyirabló válasza gejala (#6041) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Én úgy tudom bizonyos méret felett nem is gyártanak már 8bitest!?

(#6043) Sanci38 válasza Buko01 (#6040) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

DVB-T. Mindeygik idei új tévében van. Valóan alacsonyabb a fogyasztása, de kérdés hogy az árkülönbség mikor térül meg. Példa a samsung 32 C650 és a 32c600 között 25 ezer a árkülönbség kb 40 wattos fogyasztáskülönbséggel... betekintési szögük pedig közel azonos

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#6045) Buko01 válasza Sanci38 (#6043) üzenetére

Buko01
(tag)

aha értem értem persze azt gondoltam hogy nem 1 hónap alatt térül meg, inkább éveket mondanék. köszi

Gejala: aha szóval marketing... köszi:) akkor a led tv kihúzva, lcd-t keresünk :D

[ Szerkesztve ]

(#6046) gejala válasza Buko01 (#6037) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

A LED-nek pont, hogy kisebb a betekintési szöge, mint a CCFL-nek.
A fekete meg csak a backlit LED-en jobb. Vigyázat, megint marketinges kavarás!

Hegyirabló:
Te szerintem kevered a 8 bit + dithering/FRC = szimulált 10 bitet a natív 10 bittel.
Előbbi valóban gyakori, utóbbival soha nem fogsz tévében találkozni, mert túl drága.

[ Szerkesztve ]

(#6047) GeneraL_XTX válasza Buko01 (#6044) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

van ennél olcsóbb és jobb is.

ez az EX400 LED-esített verziója, nincs 100hz,elavult BraviaEngine2, stb

sokkal jobban jársz pl egy LE40C650-el kb 168k-ért.

[ Szerkesztve ]

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#6048) Buko01 válasza GeneraL_XTX (#6047) üzenetére

Buko01
(tag)

samsung le40c650 -re gondolsz? nem tudom nem igazán szeretem a samsungot..:S

szerk. nem tetszik a fényes fekete keret :S

[ Szerkesztve ]

(#6049) nightshadow válasza Buko01 (#6044) üzenetére

nightshadow
(őstag)

(#6050) Buko01 válasza nightshadow (#5879) üzenetére

Buko01
(tag)

Köszönöm megnéztem:) led kihúzva most már tuti biztos.

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.