Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fpatrik17

    senior tag

    Sziasztok!

    Munkahely váltás, illetve asszonnyal összeköltözés miatt a jelenlegi városi 1.4 Nissan Note-ot le szeretném cserélni. Kedvesemnek van egy szétnyűhetetlen 1.4 Grande Puntója, bevásárló kocsinak az megfelel, magamnak komolyabbat szeretnék. A leendő "új" gépjármű felhasználása: heti kettő Kiskunhalas-Budapest oda-vissza (egy ilyen trip 290 km, ennek 65%-a pálya) és a szürke szokásos hétköznapok. Gyerek még nincs, így a kombi nem alapkövetelmény. Érdemes tudni még, hogy 192 centi vagyok és 95 kg (tehát elég nyurga).
    Mindig is vágyálom volt egy 8 gen Accord, de józan érvek alapján szeretnék dönteni.

    Kérdésem a következők lennének felétek:
    - Szerintetek ajánlott-e ilyen felhasználásra egy 7, de inkább 8 gen Accord, ha max 2,5 milliót szánnék a vásárlásra? Ebből lehet-e értelmes 8. gent kifogni? (Azok tetszenek a legjobban, konkrétan a világ összes autója közül :D)
    - Tudom, hogy ez Honda forum, de milyen alternatív gépjárműveket tudnátok még ajánlani, amit érdemes lehet figyelni?
    - Milyen típushibákat tudnátok felsorolni a szokásos dízel nyűgökön felül (lendkerék, DPF)? Esetleg, ha valakinél van ilyen részletes checklist 7. és 8. genre, azért nagyon hálás lennék! Átnézésnél mire javasolt az átlagnál nagyobb figyelmet fordítani?
    - Kiszemelt példány átnézésre biztosan vinnék magammal szakembert. Ettől függetlenül szeretnék okosodni én is előtte... Gépre dugva miket javasolt ellenőrizni? (gondolok itt olyanokra pl. hogy injektoros visszafolyási értékek, részecskeszűrő különbözeti nyomás, stb)
    - DPF OFF és optimalizálási folyamat költsége hogyan alakulhat? Pl Manky-nál járt e innen fórumtárs? Csak olyan megoldás érdekel, amivel a gyári állapot garantáltam visszaállítható, de egyelőre ez is csak érdeklődés szintjén.
    - Utólagos Multimédia beépítés Android autóval spékelve mennyire nyűgös mutatvány? Ilyen irányú tapasztalat van-e ittlévőknek? Gondolok itt kormánygombok taníthatósága, kihangosító, tolató kamera stb...

    Van is egy kinézett példány, ráadásul szülővárosomban. A tulaj minden jellegű átvizsgálást engedélyez, már beszéltem vele. Jövő hét elején bogarásznánk át a szerelőmmel. Első blikkre annyit tudok, hogy a vezető oldali ülés állítás automatikája megadta magát. Ennek orvoslása mekkora mutatvány lehet?

    [link]
    Vélemény?

    Köszönöm, ha segítetek! :R

    [ Szerkesztve ]

    • Honor Magic5 Pro •

Új hozzászólás Aktív témák