Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • K_Gabor

    tag

    Sziasztok!

    7gen Accord 2,2 i-CTDI-re mennyire jellemző az olaj/víz csipegetése?
    Pár hónapja beszereztünk egy 2007-es kombit az említett típusból és azt vettem észre az utóbbi olajszint ellenőrzéseknél, hogy valahova eltűnt egy része ami eléggé meglepett. Ugyanebben az időben vettem észre, hogy minimumon van a hűtőfolyadék szintje is, és ez a kettő együtt eléggé megrémisztett. :(
    Amikor hozzánk került az olajszint sacc/kb ahogy emlékszem a max szint jelzője alatt volt valemennyivel, de nagyjából 3/4 vagy a felett kicsivel (melegen átvizsgáláskor). Nem sokkal az előtt volt olajcsere benne. (0W30)
    Az elmúlt 3 hónapban mióta nálunk van közel 6ezer km-t mentünk és az olaj most valahol a minimum jel felett van kb 1/3-dal. A vízszint hidegen minimum még mindig, melegen kb min-max között félúton. (Ahogy emlékeimben még megmaradt kb ugyanennyi volt az átvizsgáláskor is, úgyhogy ez lehet nem is volt rendesen feltöltve.)
    Hosszabb ~100km+ utak előtt meg szoktam nézni az olajat, de most majdnem minden használatnál. Az ellenőrzések között volt, hogy "nagyobb" táv került a kocsiba 600/800+km akár egy nap alatt is. Ezért lepett meg, hogy egyszercsak viszonylag nagyobb mennyiségű olaj tűnt el a pálca szerint.
    Az elmúlt pár ellenőrzés és 4-600km alatt nem vettem észre szemrevételezéssel nagy változást.
    Hideg indításnál nincs füst, menet közben nem füstöl, a motor amennyire bele tudok itthon nézni száraz, olajbetöltőn füstöt nem ereget.
    Mi a véleményetek ez mennyire lehet nagy gond?
    Vagy van esetleg ötlet, hogy mit lenne érdemes megnézni még?
    Nincs napi használatban az autó, jellemzően városon kívül használjuk. A héten szerintem beballagok a helyi szervízbe is.

    Illetve a másik érdekesség ugyanezzel az autóval kapcsolatban.
    Olyannal találkoztatok már, hogy 5-ben alacsonyabb fordulatról ~2100-2300 erősebben rálépve a pedálra megindulna a szekér, relatíve hirtelen felpörög, el is kezd szépen gyorsulni,de ahogy eléri a 3000 rpm-et visszaesik 2500+-ra és úgy megy tovább? Közben a pedálról nem vettem le a lábam, de pontosabban még nem sikerült megfigyelni a jelenséget. Más fokozatban nem vettem észre ezt a jelenséget, manuál 6 seb amúgy.

    Bocsánat a regényért, és előre is nagyon köszönöm a segítséget! :R

    Üdv, egy remélhetőleg továbbra is boldog accord tulaj! :B

    [ Szerkesztve ]

    Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei

Új hozzászólás Aktív témák