Sziasztok!
A mai nap folyamán beléptem az Inteles táborba, és a Gigabyte laptulajok közé egy GA P35-DS3R Rev. 1.0-át lappal. Tetszik a lap, ám lenne egy kérdésem. Egy db PCI tunerkártya dübörög a lapban, és mikor indul a kép a fehér bootscreen után kapok egy hatalmas IRQ táblát. Pár pillanat után továbblép, de a Windows eléggé döcög. Mindent a gyári cd-ről raktam fel. Ütközne a lap + irq? Holnap kipróbálom több slotban is a kártyát, vagy az a tábla általános jelenség? A BIOS gyári, F3-as. Előre is köszönöm! 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
mazda626
(PH! addikt)
Annak elvileg ott kell lennie..persze ha egyre gondolunk...
Ez a döcög az XP mit jelent? A64-ről váltottál?

Macka
(PH! kedvence)
Sempronja volt...
Inkább foglalkozz magaddal... ;)

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Akkor jó, ha annak ott a helye. 
Sempronról váltottam
, a döcög alatt azt értem, hogy az üdvözlóképernyő kb 6-7 perc alatt tűnik el, majd az utána lévő lemezműveltek is elég lassúak. Viszont töörítés, telepítés nagyon gyors. 
De szerintem ezek el fognak múlni, holnap újrahúzom az egész gépet, partícionálok, formattálok, rácnba szedek mindent. Így a tényleges tapasztalatok akkor jönnek elő. Tuning majd csak később játszik, épp az imént próbáltam ki a Dirt demót, szépen fut, még nincs rá szükségem. Gondolhatod, 2 mag nekem még nagy szó. 
[Szerkesztve]
Jaaaa, hogy nem egy mai gyerek az XP...akkor egy reinstall nem ártana...mondjuk nem kötelező...

mazda626
(PH! addikt)
Nem nem, bocsi, rosszul fogalmaztam. Az XP teljesen szűz, ma raktam fel az új vinyóra. A régi Maxtor vincsim pedig csak adattár. Melyik az elsődleges eszköz? IDE vagy a SATA?
Asszem meg is van a hiba oka.
Vinyókiosztások: Rendszermeghajtó jele F:\ ez a 320-as, még nincs partícionálva. Ellenben a régi Maxtorom 2 partíciójából, csak az egyik elérhető. A másiknak nincs kiterjesztése, ha rákattintok veszett sok idő múlva kijön egy hibaüzenet: ''I/O eszközhiba miatt nem lehetett végrehajtani'' Most tűnt csak fel, sok prog a C:\-re csomagolja ki magát, inkább csak szeretné, ez rosszalkodik. Remélem tényleg csak ez a hiba oka.
Köszönöm a segítséget! 
[Szerkesztve]
Ezt hogy érted? Eszközkezelő?
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
''Alaplapi szinten.'' Az IDE az elsődleges, hiba állítottam át a prioritást bioszban.

zed1983
(őstag)
Sziasztok Ds4-ből kaphatók már a rev. 2.0-ások....tudja valaki???

zed1983
(őstag)
bocs, hogy itt kérdezem de hogy lehet valaki PH! félisten???
Jaaa...az lesz...de ez miért lényeges...had tanuljak...
zed1983: Fel kell emelni a telót és kérdezni...
Sokat pofázol a semmiről sok sok hónapon keresztül...
[Szerkesztve]

zed1983
(őstag)
Kösz akkor majd megkérdezem!!!
neked milyen tápod van???

zed1983
(őstag)
Ja bocs látom már....csak most néztem meg...sorry

mazda626
(PH! addikt)
Nem lényeges, csak picit meglepődtem, hogy mikor felkínálta a vinyókat, mint Winszülészetre alkalmas osztályt, akkor a sorrend tökéletes volt (320=C meghajtó, magy a 80-as D és E meghajtóval), mikor felkúszott a win, akkor meg F lett a 320-as, és a 80-as a C és D.
Inkább csak kényelmi szempontból jobb, megszoktam már, hogy D:\-t ütök, nem F-et. 

zed1983
(őstag)
Most melyik a legujabb bios a ds3-ra???ami nem béta??

zed1983
(őstag)
A Winfos szokott néha ilyet csinálni
Szerintem az F6-os
[link]
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

mazda626
(PH! addikt)
Az előbb fogta magát a gép, és magától újraindult. Előtte is sokat csomagoltam, Airborne install közben pedig újrandult. Húzva nincs!! Túlságosan aggódok?

mazda626
(PH! addikt)
Sikerült megoldani a problémát, úgy néz ki. Kiiktattam az IDE ?sérült? vinyót.
Giga lapponál általános, hogyha AUTO-n hagyom a Smart Fan Control opciót, akkor szokszor megállítja a CPU ventijét? Elég idegesítő, először azt hittem kontaktos a ventije a hűtőnek. Biosban hol lehet megnézni a CPU hőfokot? Everest és CoreTemp is 28-32-nek írja idle. Tényleg ennyi az annyi, vagy hazudik? 

vazimódó
(senior tag)
Szia!
Látom sikerült összerakni a gépet.A Core Temp jól írja ki,szerintem hihetsz neki.Nagyon jók a hőfokok.Jól felraktad a hűtőt.
BIOS-ban power settings menüben kell lennie.Vagy health status.Nem ismerem pontosan a Giga-t. 
[Szerkesztve]
"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

Cs(|)be
(tag)
Ha ilyen régi vinyókat használsz, és lassú a vinyó kezelés , akkor nézd meg mire van állítva a vinyó kezelés. Sima IDE mód kell neked, AHCI nem jó.
Gigabyte p35-DQ6, E6420 @ 3.8 Ghz (24/7), Crucial Ballsitix Tracer 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 3x500GB WD RE2, 2x1TB Samsung F1, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Vista64bit

mazda626
(PH! addikt)
Szia! 
Szalad a proci szépen! Health status elég hiányos, tápfeszültséget sem írja ki, csak annyit, hogy OK.
Cs(|)be: Csak a régi rosszalkodik, lehet hogy egy formázás majd helyretéríti. A Seagatet ma vettem, azzal semmi gond. A másiknak néztem a pio módját is, a lehető lagnagyobbon van. Biosban láttam ezt az ACHI valamit, meg ott volt valami natív sata is. 
A borda egész meleg a lapon. Ráállítottam a hőszenzort, és bizony 40-44 fok stabilan játék közben, úgy, hogy a TT részesíti némi fuvallatban. Amúgy még több. Az alatta lévő chipset hogyan helyezkedik el? Milyen a formája. Utólagos home made hűtőt lehet ráaplikálni?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Atla
(fanatikus tag)
Szia hosszú!
Milyen hütöt használsz?
Az én 6750-em nem akar 3.2 nél feljebb menni!
Bár feszt nem adtam még neki! 
Sorry már látom!
/Freezer pro/
[Szerkesztve]
Vmit rosszul csinálsz..
Amit monitoroz az Everest és lapnak titulál az SB/SB környéke. Nem egyszerű odarakni bordát...Zalman régi sárgája faragással felmenne...csak kedvem nem volt szórakozni...

Atla
(fanatikus tag)
szia Gorni!
Mennyi feszt adjak a procinak??Biosban 1.31-et ir de az everest 1.26-ot!
Melyik mér helyesen?
Ja és miért nem indul 6x500 ha 8x400 ban megy?? 
Nagyobb fsb-nek több fesz kell?
Nem biztos, hogy nagyobb fesz kell...persze ez a szorzótól is függ...
Gyári szorzóval küzdj meg először...és ne egyből 500-ra rakd.
1.4V
410-420-430-440...stb. Így emeld szépen...persze egy kis teszt sem ár 440től, hogy stabil e a gép.
Gondolom a többi beállítást tudod már.

Atla
(fanatikus tag)
Most nézem h hoszzúnak a CPU-z 1.360V-ot ir,nekem meg 1.264-et!: 
Emelt a feszen...

Atla
(fanatikus tag)
Azt csináltam amit mondtál 
Ez érdekes!Most vagyok 8x430-on 3440,és még mindig 1.26V tehát nem emeltem!
Na de most akkor a 6x500 miért nem megy mikor az csak 3Ghz???
Lehet h nem birja a lap a nagyobb fsb-t??
Nem bírja a proci inkább...
Emeltél feszt biosba és 1,26V még mindig? Idle, Load vagy mi? Hogy nézted? C1E Eist?
De könyörgöm...nyögd már mit állítasz 500-hoz?!

Sárpac
(PH! nagyúr)
Vagy inkább a procid azon a feszen nem megy 500as fsbt!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Atla
(fanatikus tag)
Még nem emeltem!
Most 8x440 és hibázott az orthos! Adjak feszt vagy vegyem vissza???
A RAM-hoz akartam az 500 FSB-t mert akkor 1:1 ben lehetne tolni!

Atla
(fanatikus tag)
OK,de akkor mivel lesz gyorsabb a gép?
Magasabb FSB-vel vagy nagyobb Mhz-el???
Emeld a feszt ahogy fentebb írtam...
Szted mi a gyorsabb 3ghz vagy 4ghz?
[Szerkesztve]
Nekem jók az adatok, köszi.
"Csak úgy mondom"

mazda626
(PH! addikt)
Értem.
Biosból jelenleg gyárilag F3-as van fennt, ha tuningolni szeretnék érdemes lecserélni újabbra, vagy megfelel ez is? Félek a frissítéstől.
Hűtést megoldom egy 6cm-es légkavaróval.
Sztem jó...de ezt inkább tulajok tudják megmondani...

mazda626
(PH! addikt)
Oké, akkor nem bántom. Húzódzskodom az efféle feladatoktól. Kezdem is átböngészni a topikot, avagy miként kell tuningolni hszeket keresek. 

Pietrosz
(őstag)
Üdv!
Elszántam magam a lapcserére, de még két dolgot tudnom kellene 
1.
A giga p35 s3/ds3-on ugyanaz a raid vezérlő mint a 965P S3-on?
2.
A chipsethűtő ugyanolyan magas?
Noctua NH-U12F hűtő elfér rajta?
Köszi 
1. Sztem uaz.
2. Szvsz uolyan, szal fel.

Pietrosz
(őstag)

Nekem még a régi nagy bordám van/volt a lapom...az 3 centi magas...

Pietrosz
(őstag)
Képet tudsz róla linkelni?

Csináljak a bordáról képet? Vagy mire gondoltál?
Oldalam--->Menü--->Képek

Pietrosz
(őstag)
Igen, arra gondoltam. Vagy ha neten megtalálod akkor link.
Nekem még ez a verzió van az S3-ból:
[link]
Ezen épphogy elfér a procihűtőm.
De most keresgélek az oldaladon is.
Töltöm az elemet, de mérd le az a biztos...képekkel nem mész sokra...

Pietrosz
(őstag)
Pontosan lemérni nem tudom, de képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy egyformák. (Ram magasságához viszonyítottam.) Ha mégse, akkor is max 2-3mm lehet az eltérés, annyit meg hajlanak a hűtő lemezei. Mind1, megveszem, nem variálok rajta, majd lesz valahogy. Köszi a segítséget.
NM.![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/d055.gif)