Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#2001) mazda626 válasza Gorneck23 (#2000) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Sajnos, valahogy mindig belefutok egybe. :W De ez az eset végleg megerősített abban, hogy be kell szereznem egy minőségi UPS-t.
Kinnt van az elem, fürdés után visszahelyezem. Remélem jó lesz!

(#2002) Gorneck23 válasza mazda626 (#2001) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem már évek óta van egy...pont ezért...

(#2003) Finwe

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Itt van a vége mai tuningomnak. Szerintem nem rossz, elég pikk-pakk meg lehet csinálni (hát még ha figyelek is :DDD :B )
Sajnos a 7-es TRD-t boot-nál nem vette be. Ez még nincs agyon tesztlve, a cpu tuti jó így a ramot meg majd meglátom, estére rajta hagyok vmit :) .

thx a segítséget :R

Finwe

szerk: a link lemaradt.....

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#2004) P00By válasza Gorneck23 (#2002) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Nekem is...,mielött nem volt érdekes jelenségeket tapasztaltam egy pár hétig :D

(#2005) Gorneck23 válasza Finwe (#2003) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

+ MCH fesz esetleg a ramnak is egy kicsit segíthet a 7es tRD meglétén...

(#2006) Finwe válasza Gorneck23 (#2005) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna nem segített rajta. De mind1, nekem ez is elég :)

Hogyan lehet fölkerülni az oldaladra? :U

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#2007) Gorneck23 válasza Finwe (#2006) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

4. Ha kedved szottyant megosztani az ereményeidet klikk (Bios beállításaid a táblázat alapján küld el.)

(#2008) Finwe válasza Gorneck23 (#2007) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Ohh, wazzz pedig olvastam is :W

Finwe

(#2009) mazda626 válasza Gorneck23 (#1951) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Megpróbáltam mindent, semmi. :( Másik táppal nem tudom megnézni, remélem csak lap, valamelyik nap megyek garanciáztatni. :(

(#2010) Gorneck23 válasza mazda626 (#2009) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:(

(#2011) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sikerült egy ilyet kihozni a 800MHz-es ramokból

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#2012) Csapi007 válasza deicide (#2011) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz.
Nem értem az írás mért annyival magasabb, nekem is így van. :F

"Csak úgy mondom"

(#2013) t-shirt válasza bim (#1989) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

első szárny próbálgatások [link] nincs kitesztelve szóval lehet nem stabíl, proci 1,45V-ot kapott a biosban ...

(#2014) Csapi007 válasza t-shirt (#2013) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elmegy. :)
Jók a ramok. ;)
Van teljes everestem. ha kell vegyél fel MSN-en.

"Csak úgy mondom"

(#2015) t-shirt válasza t-shirt (#2013) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

na még egyet [link]

(#2016) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na berakok már képet is az eredményről.
Link

Ment feljebb is,de nincs kedvem sz@rozni most vele,mert nem volt annyira stabil. :(

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#2017) helkis

helkis
(PH! addikt)

itt az enyém is: cache bench
a memória írást milyen értékek változtatásával lehet felfele vinni? ;)

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#2018) Gorneck23 válasza helkis (#2017) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Memsettel szvsz gyorsan rá lehet lelni a megoldásra...

(#2019) bim válasza t-shirt (#2015) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

nagyon szép. :C

valami hőfokokat irjál orthos alatt hogy alakul.
menj rá a 6-os szorzóra hogy lássam mit megy a lapod. ;)

(#2020) bim válasza bim (#2019) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

a memsetet tedd fel és a perf. levelt szoritsd minél jobban lefelé. ;)
valami 24/7-es értket is dobhatnál (nem 8x400 :P )

(#2021) helkis válasza Gorneck23 (#2018) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

némi "hint" nem ártana! :R (akutásis szerencsefaktorommal tuti utolsónak jönnék rá, addig meg 30db reset.. ;)) előre is köszi!! :R

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#2022) Gorneck23 válasza helkis (#2021) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sajna lővésem sincs...Fiery talán előbb tud neked segíteni. Memsettel max hibázni fog a ram...kb 10 perc alatt sztem ki lehet szűrni mit is kéne állítani...

Finwe! csekkold az eredményed...

(#2023) Finwe válasza Gorneck23 (#2022) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi :R
Majd később még próbálok szűkíteni az időzítésen. Ezek az a-daták elviselik ha 2.2V-ot kapnak 7/24-ben? Vagy ekkor már elkél az aktív hűtésük?

Finwe

(#2024) Gorneck23 válasza Finwe (#2023) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

+0,2V-nál több nem kell nekik...az 2,14V.

(#2025) csana

csana
(senior tag)

Üdv!

Tegnapi napon pakoltam egybe a gépem p35ds3-as alapra, és meglepődve tapasztaltam, hogy bár a mellékelt cd szerint minden fel van installálva, a hangkártya driver mégis szarakodik (winamp szerint: Bad direct sound driver -Please install prober drivers...)

Az eszközkezelő sem lát semmilyen realtek audiót.. Remélem nem komolya a baj, és tud valaki segíteni.

Előre is Köszi!

(#2026) T@nk

T@nk
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Abban kérném a segitségetek, hogy mit kell állítanom ahhoz, hogy a BIOS-ban "system memory multipler" esetén 2 értéket is be tudjak állítani mert jelenleg az "auto" után csak 2,5 a választható legkisebb érték. Így az FSB/DRAM arány 4:5 és ugye az lenne az optimális ha ez 1:1 lenne. F3-as BIOS van fenn.
Jelenleg 2940 Mhz használom a CPU-t (memory frequency 525 Mhz) így teljesen stabil.
Milyen programmal lehett megállapítani, hogy a RAM mekkora kraftot kap? Jelenleg minden voltage érték "normal"-on van csak a RAM-nak adtam +0,1v.
Konfig.: GIGA p35 DS3, E6320, Kingmax 1066.
Válaszokat előre is köszönöm.

(#2027) Finwe válasza csana (#2025) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek szerint a gyári cd-ről telepítetted a drivereket? Mert ha igen akkor az a baj....
Töltsd le a giga oldaláról az audio drivert és jó lesz.

Finwe

(#2028) t-shirt válasza bim (#2019) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

Sajnos tegnap csak 30 kerek percem volt tesztelni, de ha minden igaz ma egy egész órám is lesz rá.

Ezek az értékek amiket csináltam bár nagyon mutatósak de nem hiszem hogy stabilak főleg hogy elég alacsony feszekkel készültek, a ram 2,25-öt kapott a proci 1,45-öt a többi alapon volt. A superpi 1M lefutott de nem hiszem hogy egy orthos akár fél órát is kibírt volna.

Orthossal kb 15 percet teszteltem még mikor össze raktam a gépet, az 3,2GHz volt minden alap feszen olyan 55 fokig ment fel a proci hő.

(#2029) csana válasza Finwe (#2027) üzenetére

csana
(senior tag)

Igen gyárirol történt a telepítés, gondoltam hátha nem lesz gon.. Pechemre..

Köszi a tippet, kiprószálom! :R

(#2030) Gorneck23 válasza T@nk (#2026) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Frissíts bios...kell lennie utána 2nek is.
1es hsz everest link. Legfrissebb béta.

(#2031) csana válasza Finwe (#2027) üzenetére

csana
(senior tag)

Igazad volt, a gyári cd tett be neki, a gigabyte oldalán lévó aud drv. megoldotta, és már semmi probléma! ThX! :R :C

(#2032) ész ventura válasza ész ventura (#1959) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Sziasztok!

1696#-osban van egy-két kérdésem. Egy kis segítséget kérnék!

Köszönettel!

Ventura

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#2033) ész ventura válasza ész ventura (#2032) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Ja bocs a 1959#-ben kérdeztem!

Tegnap még húztam a procin!

1,5 V alatt 8*420-at ment, a memókat is meghajtottam. Neten megnéztem, állítólag D9GCT chipes, +0,3 V mellett vitte a 1100-at 5-5-5-15-ön. Az egész jó! :)

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#2034) Chas01 válasza ész ventura (#2033) üzenetére

Chas01
(újonc)

Hali. Szerintem neked a BIOS Advanced Setup menüjéből a CPU Enhanced Halt (C1E) opció tiltása (Disabled) kell. Próba cseresznye.

A zenész informatikus

(#2035) Telefunen válasza Chas01 (#2034) üzenetére

Telefunen
(őstag)

úgy-úgy

(#2036) szesz

szesz
(tag)

Sziasztok!

Mult heten vettem egy P35-DS3R-t, bele egy C2D6750-et es 2*1G GEIL Ultra 800-as RAMot.

Tegnap probaltam kicsit huzni a kicsiket, de 400FSBvel sem volt hajlando elindulni, 3 restart es minden eredetiben. Feszeken nem allitottam.

Ezutan windows-ban megneztem a procit CPUZ-vel es meglepodve tapasztaltam, hogy 2GHz-et ir ki a szorzo pedig 6on all. Elviekben a BOISban 8x-os a szorzo az FSB pedig 333.

Kerdes hogy ezt "normalis" F3-as BIOS-al es frissitessel megoldodik, vagy valami gaz van?

Csak szép sorban, mint az aknamezőn

(#2037) JaniS válasza szesz (#2036) üzenetére

JaniS
(fanatikus tag)

Normális, terheld le a procit, majd felnyomja 8-ra. BIOS-ban tudod állítani...

(#2038) Finwe válasza szesz (#2036) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Normális.

Ha alapon van minden és nem állítod a bios-t akkor be van kapcsolva a C1E és a CIA2. Előbbi a szorzót veszi vissza ha nem kell a kraft a gépenek, utóbbi pedig vadul elkezdi növelni az FSB-t menet közben ha kell a teljesítmény.
Nekem is ha ezek be vannak kapcsolva akkor a 2.3GHz-es procim 2 - 2.7GHz között állítgatja magát.

Tuningnál visszább állítottad a ramokat? (667-ről indítva...?)

Finwe

(#2039) ész ventura válasza Chas01 (#2034) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Köszi!
Már csak két kérdés maradt! :)

(#2040) diegho válasza ész ventura (#2039) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hopp ez véletlen válaszra ment :D

nem pwm-es ventiket mivel tudom szabályozni? akarok egy silentblade-et betenni még pluszba, de alapon 1800 körül forog és hangos, 1500 alá akarom vinni, mert proci 300-at, másik sb 1000-et, zalmi 1300-at forog és a tápom (fsp 350) elnyomja őket, de ha beteszek mégegy sb-t akkor meg azt hallom csak :W :DDD szóval milyen progival tudom tökönrúgni a fordulatot?

(#2041) Gorneck23 válasza diegho (#2040) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha megy, akkor csak úgy, hogy minden ventit a speedfan-nal szabályzol.

(#2042) t-shirt válasza Csapi007 (#2014) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

ma nem voltál msn-n... :)

(#2043) szesz válasza Finwe (#2038) üzenetére

szesz
(tag)

Koszi az infokat. Azert gondolom erdemes az F6-ra updateelni.

Nem allitottam a ram-on. Kellene?

Az alaplapon van egy par szep lila GSATAII feliratu csatlakozo. Ez miben kulonbozoik a sima sarga szinu SATAII-tol? Most epp a GSATA-ba van a vinyom dugva.

(#2044) Gorneck23 válasza szesz (#2043) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jmicron a lila, sárga az intel vezérlő.

(#2045) Chas01 válasza ész ventura (#2039) üzenetére

Chas01
(újonc)

Én arra válaszoltam, amire tudtam választ adni. A többibe nem megyek bele, mert nekem nincs (ésahogy a helyzetemet jelenleg látom) nem is lesz ilyen lapom. :( Így ha azokra is választ akarnék adni, az csak okoskodás lehetne. Mellesleg én úgy olvastam (bár lehet, hogy ez csak a P35C-DS4R lapokra igaz), hogy csak a hátlapi kivezetések változtak de ennek a gigabyte lapján is utána tudsz nézni, mert ott rev alapján is fel vannak tüntetve a lapok.

A zenész informatikus

(#2046) Gorneck23 válasza ész ventura (#2032) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

1696ba?! Ott nincs semmi kérdés...

(#2047) Gorneck23 válasza ész ventura (#1959) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

C1E, Eist kikapcsolása biosba.

Oldalamon ott vannak a képek döntsd el.

Bios a beállított és a kapott feszt írja ki a cpuz.

(#2048) szesz válasza ész ventura (#2039) üzenetére

szesz
(tag)

Ha jol tudom a rev1.0 es rev2.0 koztt annyi a kulonbseg, hogy a rev2.0 tamogatja a DDR3-as ramokat, a rev1.0 meg nem, ill a hatlapi elrendezes mas. Specifikacio alapjan.

Bar ahogy neztem a rev1.0ra is ra van szitazva, hogy support DDR3 1066.

(#2049) ész ventura válasza Gorneck23 (#2047) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

Köszönöm! :R
És a kapott számít? Állítólag van a 1,5V-os "határ" ami felett már komoly lég, vagy vízhűtés ajánlott. A Bios-ban beállított 1,5V-t a cpu-z ~1,47-nek jelölte. Ezen futhat a gyári hűtővel?

Szesz: a sima P35-DS3 szerintem nem támogatja egyátalán a DDR3-at

(#2050) T@nk válasza Gorneck23 (#2030) üzenetére

T@nk
(lelkes újonc)

Köszi, a BIOS frissités segített. Eddig 3220 Mhz-ig sikerült eljutnom, igaz csak 4 órát futtatam az orthost . Minden fesz normálon hagytam, egyedül a RAM-nak adtam 0,1v. Aminek külön örülök, hogy a BIOS-ban az energia gazdálkodási funkciókat hagyhattam alapon, annélkül is megy a tuning. Jópofa ahogy a lap szabályozza az intel gyári hűtőjét, valamikor tőbb percre is leáll a venti ha csak netezek. 73%-os tuning alapórajelen..... na szóval eddig meg vagyok elégedve a konfiggal.
[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.