Mindent végig csináltam a leírtak szerint...semmi változás. Ráadásúl az ET5 teljesen más értékeket mutat, mint a CPUZ. Et5 szerint 333x9-3000mhz-n megy a gépem, de a bios és a cpuz szerint csak 6x333-2000mhz. És terhelés alatt sem emelkedik. Tanácstalan vagyok...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
kenwood3
(PH! addikt)
Köszke a választ ! Akkor megnyugodtam és még 1 kérdés tuning ügyben nem tudsz tanácsot adni?? 3ghz core 2 duo nem akarom csak épp annyira huzni amit a gyári hűtő még elbirna ! Meg ram ddr 2 800 mhz kingmay 2x2 giga dual channel!

sheep
(senior tag)
azt elfelejtettem mondani, hogy a procim (e8400) 3.6-on megy (9x400)
nemtom ez számít-e
köszi
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudjuk, kitől származnak." Petőfi Sándor
nekem win7 alatt is ezt csinálja... 
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks
Lehet hekkelni az OS-t és akkor van boot reinstall nélkül is, de nem ér annyit a buli...szvsz.
Ezért is mondtam, hogy ha gyors így is a hdd, akkor nem kell piszkálni...gyorsabb nem lesz, ha ahci-re állítom...
Ez azé fura...mert nálam nem ment se vista se win7 alatt...
Se p35tel se p45tel se AMDvel...kékhalált kaptam...
Bár még mindig nem értem minek állítota át...semmi értelme...
[ Szerkesztve ]
Persze,egyetértünk,hogy felesleges.
Érdekes,nálam nem kékképernyővel kedveskedett,hanem hiányolt különböző file-okat... 
De hagytam is,mert minek..
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

sz.j
(PH! kedvence)
Itt látható, hogy az ET6 melyik lapokhoz való.
Nekem P35-DS4-es lapom van és az ET5 Pro B7.1221.1 progival hibátlanul működik.
[ Szerkesztve ]
http://szjanos.atw.hu
Nálam kék volt...minden esetben...ezért is furcsálom, hogy nem volt gondja a kollégának...

SzasyZ
(újonc)
És a szorzót is tudod változtatni vele? Mert nekem nem engedi. 9-en van és nem tudom lentebb venni...viszont a gép nem annyival megy, az csak 6 szoros. Nem igazán értem.

SzasyZ
(újonc)
BIOS-t lehet downgradelni egy korábbi változatra?

SzasyZ
(újonc)
És van esély, hogy az segít a problémán?
Nem vagyok látnok...

SzasyZ
(újonc)
miért nem tudom ezt a sza... szorzót megváltoztatni? Állandóan visszapakolja magát 6x-osra. Nem bírok vele!!! HELP...pls!!!

sz.j
(PH! kedvence)
Ha az ET5-re gondolsz, sajna annál nem lehet a szórzót változtatni, az marad amit a BIOS-ban be van állítva.
Talán nem ártana más progikkal is megnézni, hogy valójában milyen frekin megy a proci. sőt a CPU-Z-t lecserélném egy újabbra/régebbire hogy az mit mutat.

brd
(PH! kedvence)
Szerencsére nem teljesen korrekt a leírás, mert én EP35-DS3 V2.1-gyel használom az ET6-ot és tökéletesen működik (nagy szerencsém amúgy, hogy megy, mert az ET5 túl primitív nekem):
One trend a day keeps the doctor away

sz.j
(PH! kedvence)
Akkor szerencséd van, mert próbáltam, de nálam P35-DS4 F14-el nem működik.
[ Szerkesztve ]

SzasyZ
(újonc)
Nálam is megy a ET6 tökéletesen.
A szorzót a biosban álítottam, de minden újraindulás után visszaáll 6-osra. Több progival is néztem, de nem emelkedik a szorzó, csak az fsb. Pár hete még oda pakoltam, ahová akartam!!!

SzasyZ
(újonc)
Látom neked sem alapon megy a procid. Terhelés alatt ugrik a szorzód?

sz.j
(PH! kedvence)
Nem tudom, hogy helyesen gondolom e, de nem lehet az, hogy nálatok azért megy az ET6 mert EP35....-ös lapotok van?
Mert az enyém "síma" P35-DS4 rev2.0, tehát nem is rev2.1-es.

brd
(PH! kedvence)
Én RMClock-ot használok erre (sajna nem fejlesztik már egy ideje, ezért a feszültséget már nem tudja állítani a 8400-ason, igazából ezért kell csak az ET6 nekem), abban meg tudom mondani, hogy mikor váltson szorzót, a terhelés függvényében (vagy, hogy váltson-e egyáltalán, mert legtöbbször 6x-os szorzón használom, bőven elég így, és így csak 0.912 V kell neki).
sz.j: De, nagyon valószínű, hogy erről van szó.

Zenador
(újonc)
Sziasztok!
Samsung F3 HD103SJ 1 TByte-os vinyóról milyen tapasztalatokkal rendelkeztek? Érdemes megvenni?
Gigabyte EP35C-DS3R alaplapom van a legfrissebb BIOS-szal. Az előbb említett vinyó ezzel együtt tud működni? Nem fog akadni, nem fogja vissza sebességét, és látni fogja az alaplap az 1 TByte-ot?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

sgergi
(PH! kedvence)
Jó választás lehet, 2 db 500-as lemezzel szerelt, jelenleg a leggyorsabb 7200-as vinyók közé tartozik. Megbízhatóságáról még sok minden nem mondható el, túl új széria hozzá, de eddig még nincsenek vele problémák. A lappal pedig teljes mértékben használható lesz.

J.J. András
(őstag)
nem terrás korong van benne ? Nem ez az első sikeres terrás koronggal szerelt vinyója a SAMSUNGnak ?
bár mindegy...., de jobb ha tudom...
amúgy Karácsonyra kapott egy ilyet öcsém, és íme a tapasztalataink vele:
1. iszonyat halk
2. gyorsabb a fájlmozgatás rajta, mint a régi Seagate-n
3. alig melegszik
jah, is az a CNQ vagy micsoda, meg AHCI drivere (ha egyáltalán kell
) nincs is telepítve hozzá, csak betettük, és voalá

'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''

-Zeratul-
(őstag)
három hónapja használom egy EP35-DS3 lapban, nincs vele semmi gond, hűvös, halk (az 5 éves Maxtor-jaimhoz képest legalábbis biztos
), gyors
azt még nem tudni mennyit bírnak, hiszen még csak 4-5 hónapja lehet őket kapni
(#39025) J.J. András: 2 db 500-as van benne
van egyáltalán olyan HDD amiben 1gigás tányér van?
Oracle Database Consultant, BME-VIK (remélem már csak néhány hétig :D)

Boci_83
(őstag)
Üdv!
Melyik most a legjobb Biosz? Mit érdemes feltenni? Nekem még az F10-es van fent, azt hiszem még ezzel jött ki. Van belőle egyáltalán hasznom, vagy hanyagoljam..?
Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

sgergi
(PH! kedvence)
500-as tányér a legnagyobb, terástól még nagyon messze vagyunk.

SzasyZ
(újonc)
Megpróbáltam ezt az RMClock-ot. Érdekes adatokat mutat. Egyrészt folyamatosan sikít túlmelegedés miatt. Megnéztem a CPU infot...CPU0 core temp 17 C, míg a CPU1 48 fokos. Az első semmit nem változik, mintha az nem is menne. Megnéztem mással is és ua. az érték. EZ mitől lehet és mit jelent? Hogy tudom a szorzót belőni?

brd
(PH! kedvence)
Egyik,másik leírás (ill. olvasd el a második cikkhez írt kiegészítésemet is).

BPFeri
(senior tag)
Egyáltalán mitől "jobb" egy BIOS mint a másik ?
Ha megfelel a Te igényednek és stabil a géped akkor az a JÓ bios.. ha többre vágy próbálhatsz ujjat ( a régi bármikor visszatehető
) de nem biztos hogy adott konfogből többet tudsz kihozni. Ha megfelelő én nem piszkálnám. 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

Zenador
(újonc)
Köszönöm a válaszokat!
Én is jókat hallottam az F3-as Samsung 1 TByte-os vinyóról. Az üzletben nagyon dicsérték. Persze egy dolog, hogy ott dicsérik, meg akartam kérdezni szakértőket is.

SzasyZ
(újonc)
A rev.2.1-hez melyik a legfrissebb BIOS?

BPFeri
(senior tag)
Mellikhez
ds3p, ds4, ds3
egyébként "gugli" a barátod
használd bátran. 
"Az FBI nyomoz a magyar nyúl után. Arra kíváncsiak, hogy ingyom-bingyom tálib –e ?"

SzasyZ
(újonc)
ga p35 ds4 rev .2.1 amúgy pont a gugli zavart most össze, ugyanis eddig amit feladott hivatalos oldalt, ott az F6-ost adta legfrissebb biosnak. Most újra beírtam és F14-est dobta ki. 4 nap alatt ekkora ugrás?? Ezért kérdeztem.

rumkola
(PH! kedvence)
Nem gúglizni kell, hanem megnézni a giga honlapján....
[link]
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

SzasyZ
(újonc)
Ott néztem...és a kiadás dátuma stimmel is...csak nekem f6-os verziot ír ki, nem f14-et az everest.

SzasyZ
(újonc)
Most töltöttem le az f14-est, de nem engedi telepíteni. BIOS partnumber(award) is not correct... van valami tipped?

-Zeratul-
(őstag)
nem kellene a kettőt keverni
Oracle Database Consultant, BME-VIK (remélem már csak néhány hétig :D)

SzasyZ
(újonc)
Köszi!!
Egy apró betű és rögtön megzavar. Ezek szerint minden rendben.

ToBeY
(PH! nagyúr)
Na visszajött gariból a lapom,ma megyek érte elvileg javították.Bár nem nem tudom hogy a nem működő ram slotot hogyan,kíváncsi leszek rá. 

jokeman
(fanatikus tag)
Sziasztok Gigabyte ep35ds4 rev 2.1 hez tudnátok ajánlani 2x2 gb memória kitet, mi az amit tuti megeszik a lap?
Egy C2D E8200 lenne mellett alapon, max feszemelés nélküli tunning lenne.
5000 forintos domino feltöltőkártyák eladóak 4000 forintért!! Teljesen legális, nem lopott cucc!!

ToBeY
(PH! nagyúr)
A giga holnapján kint van az ajánlott ramok listája

jokeman
(fanatikus tag)
Igen tudom, de ott nincs kint 2*2 gb semmiből, csak 1 gb modulok vannak........
5000 forintos domino feltöltőkártyák eladóak 4000 forintért!! Teljesen legális, nem lopott cucc!!

rumkola
(PH! kedvence)
kingmax, kingston tuti jó, geilekkel és a többi "tuning" rammal előfordulhat a gond

sheep
(senior tag)
sziasztok
van egy kis gondom:
giga p35 ds3l lapom van (rev1, bios f4)
e8400proci, 2x2gb kingmax ddr2 1066mhz ram
sehogy sem tudom belőni, hogy a proci és a ramok összhangban menjenek
azt szeretném, hogy a proci menjen 3.6 vagy afelett, a ramok pedig ~1066-on
meg tudná vki mondani, hogy mit állítsak és minek adjak plusz feszt?
most a proci 8x444-en megy (3552mhz, 1.152v), a ramok 1066-on
a fesz auto-n van
ha magasabb fsb-t adok, vagy 9-es szorzót és így próbálom az 1066-os ram órajelet elérni, akkor kékhalál
gondolom a plusz feszültség hiányzik
a cpuid ezt írja a memóriáról:
dram frek: 532.8mhz
fsb:dram:5:6, a többi érték: 6,6,6,34, 68, 2T
ez nekem kínaiul van..
szal meg tudná vki mondani, pontosan mit állítsak és hol minek mennyi plusz feszt adjak, hogy a proci 3.6 körül vagy afölött, a ramok pedig 1066 körül menjenek?
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudjuk, kitől származnak." Petőfi Sándor

rumkola
(PH! kedvence)
auto fesszel nem szabad használni!!!
tedd manualra és állítsd be neki az alapot, vagy max +0.2
mellesleg semmit különbség nem lesz 3600 és ez között...
[ Szerkesztve ]

sheep
(senior tag)
akkor viszont nem nyúlok hozzá..
ha 4ghz közelében lenne az számítana?

ToBeY
(PH! nagyúr)
Most jött vissza szervízből a lapom,és valamilyen meggondolásból F13 bios-t rakták vissza (F14 volt fent).Azt nem tudom hogy miért,mert a giga is levette az oldaláról az F13 bios-t.