eddig jutottam a Cerkával eddig....
Celeron 2.5GHz alapfesz
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded
eddig jutottam a Cerkával eddig....
Celeron 2.5GHz alapfesz
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

Gyári hűtő?
igen,benne van a dobozában
XSPC 

van nálam egy infrás hőmérő
a déli híd 54 fokos jelenleg, egy XP telepítés után
északi híd, gyári bordával 44
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

Déli híd: 37°C
Északi híd: 48°C

Te mivel méred?

Infra és nem értem miért hűvősebb a déli hídam, mint másoknak. Sokan panaszkodtak, hogy meleg, de nekem soha nem volt az. 

Egy DS4 (rev2.1)-essel van gondom (konfigot ld. az aláírásomban).
Fel volt rakva egy bolti XP, azon teszteltem a gépet napokig.
A gép faszán fel volt húzva feszültségemelések nélkül 8x475Mhz, 1:1 FSB
AM értékekre,F3-as BIOS-sal és semmi gond nem volt vele. Még a Standardban lévő energia takarékos bizbaszokat sem kellett állítanom, azt Enabled-en hagytam.
Tegnap RAID-okat teszteltem és azóta bárhogy állítom, mindig 333Mhz-es FSB-vel indul a gép. BIOS újrafrissítés, CMOS Clear, Load Setup Default megvolt.
Elvileg annyi a difi, hogy most be van kapcsolva az ICH9 RAID!
Kellemes volt a húzás, mit csináljak???
Gigabyte GA-EP35-DS4, Intel E8200 2.66GHz (3.2Ghz), 2x2GB DDR2 1066Mhz CL5 (800Mhz), Gigabyte 8800 GTS G92 512MB (700/1000/1400 Mhz), CM Hyper TX2, Corsair VX450W, 2xSeagate 500GB 32MB, Pioneer DVR-215D, Dell 2007FP

és tényleg hűvösebb a déli híd mint az északi?
ellenőrizted a kezeddel? nem pontos, de viszonyítási alapnak jó
Szerintem azért, mert egy erősebb, többet fogyasztó vga jobban melegíti az SB-t. Míg a 2600Pro/XT nem melegszik annyira.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Hogyne, néztem úgy is ezért is nem foglalkoztam vele, míg az északi most is idegesít, hogy mi lesz itt nyáron? A CPU hűtő és egy 12cm házhűtő is gondoskodik, hogy ne álljon a levegő körülötte, de vajmi keveset számít. A vele kapcsolatos feszeket sem emeltem meg.
Aggregátor: lehet, majd teszek bele egy erősebb VGA-t és így megoszlik az aggodalmam a két forró híd között. 
[ Szerkesztve ]

én lecseréltem az északit egy HR-05 hűtőre
ha összeraktam unokaöcsém gépét, azt is megnézem, de most csak az új gép megy

Hello!
Van egy p35 ds3r rev2.0-s lapom és eversetel meg biosban is 48fokot ír.
Szerintetek ez sok???
Hogy tudnám ezt lejjebb hűteni, ventit nagyon nem akarok használni??
valakinek valami ötlet?
előre is köszi
Ha mán itt járok, gondolom megosztom veletek a link-et, mivel szerintem naon jól sikerült írás!

Sziasztok.
próbáltam húzni a GA-EP35-DS3 lapomat E6420-as procival, és 380 Fsb-nél 3,04 Ghz feljebb nem tudtam menni, mert az orthos hibát jelzett.
Az alaplapom biosa F1, ha frissítem lehet jobb lesz?
Valaki tud egy táblázatot küldeni miket kapcsoljak ki esetleg?
Ez elég gyengus ehhez a procihoz nem?
THX!
>>Youtube/Sziszifeca<< www.VCRC.hu- Rfactor!

mi a 48 fokos?

az alaplap
azt irja minden hogy az alaplap hőmérséklete 48fok

vegyél rá egy HR-05 hűtőt például
vagy bármilyen más, erősebb chiphűtőt

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

szóval akkor sok az a 48fok
tudsz még chiphűtőket mondani?
MIT menüben mit állítottál pontosan?
HR05 ha olyan a VGA, akkor nem fog odaférni...de inkább azt kéne kideríteni, miért ennyi...
hokitojás: Pontos konfigod? Házad? Szellőzés?

nem mondtam h sok
de ha nagyon zavar, akkor le lehet cserélni, csak nem biztos h jobban jársz vele
mert ha nincs valamekkora légmozgás a hűtő körül - és ugye azt mondtad, hogy nem akarsz plusz ventit a házba . akkor nem sokkal ér többet mint, a gyári megoldás
Gorneck: hm...erre nem gondoltam, igazad van
[ Szerkesztve ]

Advanced BIOS Features:
- Non-exec. mem. protect: FALSE
- C1E: Disabled
- T2M: Disabled
- EIST: Disabled
- Virtualization: Disabled
M.I.T.:
- Robust Grph. Booster: AUTO
- CPU Clock Ratio: 8X (a I8200-es csak 6-8X -ig enged?)
- CPU Freq.: 3.2Ghz (400x8)
- CPU Host Clock: Enabled
- CPU Host ferq.: 400Mhz
- PCI-E ferq.: 100Mhz
- CIA2: Disabled
- Perf. Enhanced : Standard
- Sys. Mem. Multiplier: Manual
- Mem. freq.: 400Mhz
- DRAM Timing: Manual
... majd itt 5:5:5:18
- Sys. voltage Ctrl: Manual
... majd itt minden Normal, Loadline: Enabled
Szerk.: Vagyis kicsit most visszavettem, de mindig 333Mhz-vel indul!
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-EP35-DS4, Intel E8200 2.66GHz (3.2Ghz), 2x2GB DDR2 1066Mhz CL5 (800Mhz), Gigabyte 8800 GTS G92 512MB (700/1000/1400 Mhz), CM Hyper TX2, Corsair VX450W, 2xSeagate 500GB 32MB, Pioneer DVR-215D, Dell 2007FP

az emlitett alaplap egy e4300 cpu ami 3ghz-n pörög rajta egy cooler master hyper tx2, 2gb corsair memo, vga meg egy 9600gt, ház egy chieftec retro, ház oldala lent van, egy chieftec 450w 12cm-s ventivel.
Ramnak adj feszt...+0,2V.
4*1 vagy 2*2 modul?
[ Szerkesztve ]

Bocs, elírtam: Mem. multi az kétszeres, vagyis elvileg 800Mhz-en megy a RAM.
Szerk: (Nem értem!! Eddig miért volt jó? Na, akkor adok neki kakaót!)
[ Szerkesztve ]
SB borda forró?
Milyen GT-d van? Tuning?

az emlitett alaplap egy e4300 cpu
ezt nem igazán értem 
ekkora tuning esetén az az 48 fok nem olyan rossz sztem
[ Szerkesztve ]
Megnőtt a ram fesz igény pl...

SB borda az mi?
ezt nem vágom.
Gainward GeForce 9600 GT gyári alap.
P35-DS3R rev2.0
ha a cpu-t vissza állitom meg mindent alap beállitásra akkor is 46-47fok.
Amit eltakar a GT...sata csatik felett az a kis prüttyű borda...
Ő az? Hűtője mennyire árasztja a hőt?
[ Szerkesztve ]

South Bridge - Déli Híd
az a kis fémkocka a chipen az alaplap alsó részén, a VGA mellett

Jaaa.
annyira nem forro. a nagyobbik borda sokkal sokkal forróbb.

igen, az pedig az északi híd
milyen hűtő van a procin?
ja, látom
hát, ha sokkal forróbb, lehet nem ártana rá egy másik hűtő
van venti a házban hátul?
talán ha teszel bele egy halk ventit, és visszarakod a gép oldalát, alacsonyabb lesz a T
[ Szerkesztve ]

nem a gs van nekem ha nem a sima, nem árasztja szanaszét,inkább kifele megy a házból.
Hyper TX/2
hokitojas: A hűtője ilyen? A VGA nyákja felül mennyire meleg?
[ Szerkesztve ]

CoolerMaster Hyper TX2

Rátettem +0.2V-ot, ugyanaz, szintén 333FSB-vel indul.
Úgyhogy visszatettem most autóra mindent a MIT-ben (FSB, PCI, Fesz.,Timings), viszont most beállítottam (szorzó) gyári 1066Mhz-re a RAM-ot (533Mhz, 5:6-as szorzó, Dual, Symmetric).
Ez megy.
Van még tipped?
(Az nem lehet gond, hogy négy napig 475Mhz FSB, 900Mhz-el ment a húzás ÉS a feszültségeket Auto-n hagytam? Lehet, hogy túltápolta? Minden stabilan futott, a hűfokok is jók voltak, fogásra is.)
[ Szerkesztve ]

hát kézrátétellel melegebb mint a vinyom az kb progi szerint 32fokos a vga meg lehet felül 40fokos simán
Csinálj egy cmos cleart...ennek így mennie kéne...
Akkor valszeg az fűti fel az NB-t...és sztem az SB-t is...
Everestből melyik van fent?

most jelenleg a 4.50 a legujabb.
Van egy ventid feleslegbe? Csinálj egy kis huzatot az SB-re...ha jelentősen csökken a hőmérséklet akkor a karid fűti fel...
Kipróbáltam az új ramokat:
Cpu: 9*300 mhz, ram: 1200 mhz, 2.1v, 5-5-5-18, mch: +0.1V, standard
Winrar benchmark-al teszteltem, de újraindult közben. Több fesz kell neki, vagy valamit nem jól állítottam be? Azt is észrevettem, hogy az új ramon van egy piros chip, míg a régin csak a helye van 
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

okés, majd holnap megprobálom
holnap majd megirom hogy hogy ment
köszi
2vel eddig stabil volt? Sztem 4gyel felejtős lesz...pláne, ha a másik teljesen más...
Nem, a korábbiak nem mentek 1200-n. Csak kíváncsi vagyok mit tud a 2 új ram
Most mind a 4 benn van, és 1040 Mhz-en mennek. Nem is akarom nagyobb órajelen használni.
Szerk.: nem írtam, de csak a 2 új ram volt benn, amikor 1200-n próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Ja...sztem akkor ennyit tud a ram...

Őőőrületes, a CMOS Clear segített.
Valószinűleg nem vártam vele elég másodpercet.
(Vagy az első Cleart nagyon elb*sztam, mert közben rájöttem, hogy a deszka nem is volt áramtalanítva. Uhh!)
Most 400-on ketyegek alap feszültségeken (nem akarom a feszt emelni, nehogy károsodjanak a cuccok - bár nemtom, ohgy ezen a Loadline mennyit javít!).
Sajnos a korábbi stabil 475-tel (ot a feszek auton voltak, akkor gondolom a bios húzott rajta, csak nem láttam) a windows boot a végén befagy.
Fut az Orthos...
Gorneck23, köszi a segítséget!