Már cserélt tápot...
[link]
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Cs(|)be
(tag)
Egyre több ismerősömtől hallom, hogy megpurcant tápja a quad-os procik alatt, pedig nem szutyok tápok voltak. Az az igazság, hogy a 4 mag nagyon zabál, pláne ha tuning is van. Ezt sajnos el kell fogadni. Az, hogy hol az értelmes határ... ez a kérdés.
Én azt mondom, egy táp annál jobb minél nehezebb!

Gigabyte p35-DQ6, E6420 @ 3.8 Ghz (24/7), Crucial Ballsitix Tracer 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 3x500GB WD RE2, 2x1TB Samsung F1, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Vista64bit

P00By
(PH! nagyúr)
[link] ez a durva 

Macka
(PH! kedvence)
Hűűű de szép.......
Inkább foglalkozz magaddal... ;)

bim
(PH! kedvence)
már látom hogy nem lesz q procim.
megvárom a következő generációt az kevesebbet zabál majd. 

P00By
(PH! nagyúr)
OFF![[kép] [kép]](http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Intel_45nm_roadmap_01.jpg)
THX JUGEEN

Termi16
(őstag)
Üdv Urak!
Látom megint megy itt a banzáj...
Ha vkinek esetleg lenne kölcsönbe egy feles quad procija, akkor beraknám a gépembe pár órára, hogy mindenki meggyőzödhessen arról, mennyit is fogyaszt valójában...
(a gyengébbik fsp 350w-os tápra bíznám, ala PNR)
Az lehet, hogy quados gép alatt meghal egy-egy táp, ez egyrészt azért van, mert sokkal több hőt termel a q procit amit ugye a tápnak kell kihúzni a házból, rossz szellőzés stb..Másrészt meg a márkátlan tápok nem szeretik ha 180w-nál többet kell leadniuk tartósan.
Gorneck: Az az 500as chieftec elég lesz egy 8 magos procihoz is, szerintem. De hogy a quad-hoz meg egy gtx-hez untig oké, az hótziher.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
Sajna nem...
P00By linkelt is...9300 tetszik nagyon...sztem az ára is baráti lesz...

1face
(senior tag)
A tuninghoz sem értek sokat, meg a tápokhoz sem!
Viszont arra lettem figyelmes, mióta kvadom van, a tápom sokkal hangosabb(a hűtése).
Nyílván terhelésfüggő!
Hiper 580W
Nincsen problémám az alkohollal! ...de nélküle?!
Sztem is...valszeg be fogok ruházni egy fogyimérőbe...
Amit várok az a HD2900Pro. Valszeg köv hónapba, ha kapható lesz meg is veszem...+ a mérőt...abból már tudni fogom mire is elég a tápom...
Jobban melegszik, ezé gyorsabb a venti is...

Termi16
(őstag)
Igen, mivel quad proci egyenlő nagyobb fogyasztás, egyenlő több hő. azaz a táp feljebb veszi a venti fordulatát, hogy ne süljön meg a megnövekedett hőmennyiségtől. Ez teljesen természetes. 

Termi16
(őstag)
Ne viccelj, gyerekjáték lesz a tápodnak. Max egy ''kicsit'' hangosabb lesz.
Majd elválik...amúgy nagyon elégedett vok vele...pedig sokan mondták, hogy hangos darab...pedig nem...

Termi16
(őstag)
Mivel a vga-d alíg eszik vmit, ezért gondolom nincs leterhelve a tápod, ezért nincs hangja. Az új karival biztos kimutatja a foga fehérjét, aztán várjuk a beszámolódat 
nem, 1.0, viszont sikerült betuszkolni a viz szétszedése nélkül, a windows pedig mintha mi sem történt volna, működik tovább.
most indul a teszt.
a droop terheletlenül 0.035 kb
azaz 1.58750 helyett 1.55.
[Szerkesztve]
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

bim
(PH! kedvence)
majd meglátjuk mi lesz. 
nagyon rühelleném ha emiatt kellene cserélnem a tápomat amivel tökéletesen elégedett vagyok.
bevallom a konfigom legfixebb eleme a tápom már vagy 2 éve. 
Akkor úgy mondom full tuning mellett sincs...lásd aláírásom...VGA persze már meg fogja rezegtetni a dolgot...
Mekkora a droop különbség a két lap között? Kíváncsi leszek mire jutsz vele...
[Szerkesztve]

Termi16
(őstag)
Én még most is azt mondom, hogy azzal a vga-val sem lesz gáz, sőt...Vicces is lenne, ha nem bírná a tápod.

1face
(senior tag)
Köszi srácok, de ezt még én is kisakkoztam! 
Nincsen problémám az alkohollal! ...de nélküle?!

IreN!CuS
(senior tag)
hy!
kicit off de nem naon találtam megfelelö topicok!!!!!
szitu az h uj gép és felment rá a vista!ezek után ugy gondoltam h vissza raknám az xp DE berakom
az xp cd-t boot-ol de vagy boot-olás közben vagy hardver vizsgálat közben megáll!és csak a resi után indul ujra a cucc!
esetleg vkinek van vmi 5lete az jhoo lene! a másik kicsit másabb téma h nem tom vista alól életre kelteni a mikrofonomat seh SEM!
elöre is thx! udv:gábor
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/
hát, a DS3 1.55V-os fesze 1.47V, azaz 0.08 ez pedig 0.035, viszont a proci FSB falas, mert 416-on semmilyen szorzóval, fesszel nem hajlandó még a bios sem bejönni, azonban 3600-on (9*400) 1.55V-os fesz helyett (DS3) 1.45V-os fesszel is beéri, és a ramok is gyorsabbak lettek, 8100as olvasás helyett 8600as lett, ugyanolyan órajeleken.
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
Fesz lett adva a ramnak? Szal stabil a gép?
Nekem simán megy a micro...
A ram sztem a subok miatt annyi...mivel a chipset uaz...szal csak az auto beállítás lehet más a bios miatt...
Gondolom a kisebb droop miatt éri be kevesebbel bios állítás szinten...

Jöhet majd eredmény az oldalamra is...

Kriza
(őstag)
Miérta akarod kidobni az új csíftek tápod? Bírni fogja, ne félj, nézz meg egy-két tápos tesztet, milyen konfigokat visznek a 4-500W-os tápok. 
Ugye, én megpróbáltalak rávezetni a CFT-re a GPS helyett, az lényegesen több kakaót bír leadni a kritikus 12V-on... 
Nekem nagyon bejön.
Meg a tuning is valamivel jobban megy, bár az lehet a BIOS miatt is (F3->F5e)
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html
A DS3-nál a performance enhance-t turbora állítod, és ugyanazt adja olvasásban, mint a DQ6.
Amúgy a DQ6 nekem csak egy picit ment több FSB-t, mint a DS3, és csak Quaddal.
A letesztelt ~15 alaplap közül a BIOS szerint (tehát nem kimérve) csak egy márka (MSI) ad kb. annyit a procinak, amennyit beállítasz, a többivel elég nagy a drop, bár ez is csak inkább Quad procival jellemző.

tlac
(PH! nagyúr)
akkor az msi hazudik a legjobban 
trd-vel is játszottatok?

UnConnecteD
(senior tag)
hol lehet beszerezni ilyen ramot? sehol nem latok ( ebben az orszagban) draga nagyon?

IreN!CuS
(senior tag)
fesz-ekel is minden jhoo szoval totál stabil a gép!!
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/
mi az a trd?

tlac
(PH! nagyúr)
ugyanaz, mint a performance enhance, csak sokkal finomabban állítható, szintén biosból
mindkettő a performance level-t állítja (memset-ben)
már látom, nem jáccottam vele.
ez csak egy gyorsteszt lesz, nem kivesézőteszt.
az asus blitz extremehez van vhol ilyen biosos leírás?

tlac
(PH! nagyúr)
pedig sokat dob 
ez csak egy gyorsteszt lesz, nem kivesézőteszt.
mikorra várható?
az asus blitz extremehez van vhol ilyen biosos leírás?
csak erről tudok: [link]
Szeretném megkérdezni a nálam már tapasztaltabb egyéneket hogy melyik p35ös lapot érdemes megvenni gigáéktól?!
DDR2 alapokon gondolkozom, ezáltal nem is a legdrágább modell érdekelne. Viszont nem is a legkisebb, tehát semmiképp sem mini-atxes. 8sata számomra fontos, innentől nem tudok kiigazodni az alaplapok között.
Vízhűtésem van és lesz is, így kérdés még hogy mindegyik p35 szériásra lehet FET blokkot szerelni, és hogy érdemes-e ezt megtenni?

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

tlac
(PH! nagyúr)
Vízhűtésem van és lesz is, így kérdés még hogy mindegyik p35 szériásra lehet FET blokkot szerelni, és hogy érdemes-e ezt megtenni?
ha akarsz blokkot a fetekre akkor ezek közül válogathatsz: ds3p, ds4, dq6
hőmérséklet léghűtés mellett: [link]
Az faja... mert én a p35c-ds3r -el szemezek a ''jövőállósága'' miatt.
Gondolom ez azt jelenti hogy csak az általad felsorolt lapokon van fetek körül lik.

1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál (7-24) | PH! megbízhatóság: 50+

tlac
(PH! nagyúr)
jól gondolod
Meg mert vhol hallottam, hogy nem melexenek annyira a gigán a fetek, így nem feltétlenül szükséges hűtésük, hogy mondjuk szélsőséges esetben (tuning) érezhető előnyöm származzon belőle. 
Franko..... én meg már megrendeltem a c-r-et. Sebaj, majd meg lesz oldva vhogy 
(egyébként is jobban tetszik a c-r
)
Finwe
szerk: nem is olvastam, h mit írtak. Nehogy má' szóismétlés legyen ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

tlac
(PH! nagyúr)
igen, az előbb linkeltem is, a p35-ön lecserélték őket hűvösebb darabokra (965p-s lapokon jó forróak)
léghűtés mellett maradhatnak szabadon is
víznél már nem tudom mi a helyzet, lehet kell neki egy kis légmozgás

tlac
(PH! nagyúr)
szerk: nem is olvastam, h mit írtak. Nehogy má' szóismétlés legyen
majdnem írtam neked, hogy miért rendelés után érdeklődsz, csak később vettem észre, hogy nem Reac^ vagy 

zed1983
(őstag)
ZALMAN - ZM-NBF47
Ez rámegy a p35 ds3 -ra???
Rá, de sztem semmivel se jobb, mint a gyári...persze kérdés, hogy melyik gyáriról van szó...még a régi nagy vagy az új kicsi...

HDD beállításokkal nem játszottál biosba?
Jól van no, tudom...pénz az nagy Úr mostanság felém... 
Gyors kérdés: a ram beállításánál mely értékek állításával lehet ''finomhangolni'' a rendszer 
jelenlegi állapot: [link] a ram ezeken az ídőzitéseken már nme szeresse az 500 mhz-es fsb-t...
előre is thx!
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

tlac
(PH! nagyúr)
a trfc-t leveheted kb. 22-re, kicsit még dob