Aktív témák

  • kerekfej

    addikt

    válasz Jester01 #27895 üzenetére

    Sandforce:
    A vezérlő mellé nem társítottak nagy gyorsítótárat, ehelyett egy DuraWrite névre keresztelt technológiai "csomag" biztosítja az SSD magas sebességét.

    A Sandforce alapú SSD-knek nem csak az általunk felírt adatokat kell tárolnia, hanem az adatok esetleg visszaállításához szükséges redundáns adatokat is, ezt a gyártók az úgynevezett "spare area", azaz tartalékterület megnövelésével érik el. Egy teljesen normális SSD-n az általunk felhasználható területnek kb. 6-8%-a tartalékterület; az SSD vezérlője ezt használja az elhasználódott cellák kiváltására és a wear-leveling is itt dolgozik.

    Az SF-1200-szal szerelt SSD-k is, amelyek már csak 13% tartalékterülettel gazdálkodnak (64 GB NAND, 60 GB-osként árulják)

    Ezeket veszi az emberek többsége, mert olcsóbbak, mint a több NAND-ot tartalmazó változatok, azonban elvileg hamarabb is mennek tönkre, de hogy ez években mit jelent, azt egyelőre nem tudjuk.

    Te írtad:
    Például semmi sebességnövekedés nem lenne.
    Nem is erről beszéltünk itt

    A tömörítési puffer nem a flash területen van
    Nem is állítottam én mást.

    Gyorsabb tömöríthető adattal mert kevesebbet fog a flashbe írni.
    Ez valóban így van, kevesebb lehet a NAND-ra írt adatmennyiség, tömöríthető adatok esetén.

    Amit én állítottam az ez:
    A szabad helyet nem tudod élettartam-növelésre vagy adatárólasra felhasználni. A lefoglalt helyre végleges adat nem kerül. Tehát te magad semmit se tudsz kezdeni ezzel a szabad hellyel, a vezérlő gazdálkodik vele. Tehát annyi a lényeg, hogy zetecR amit írt az nem egy valós érv.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák