Hirdetés

Aktív témák

  • geckowize

    őstag

    Hello!

    Lecseréltem 8800GT-met egy 5830-ra, minden a legnagyobb rendben megy, 3dmarkok, gémek jól mennek (bár gondolom nem 1280x1024-ben fog kijönni az igazi teljesítmény, majd fullHD-ben), viszont van egy kivétel, a GTA4.

    Már írtam egyszer, hogy szaggat. A szaggatást úgy értem, hogy megy 30-70 fps között aztán egyszer csak fogja magát és lemegy 8-9 fps-re, aztán vissza folyamatosra és megint lemegy, mindezt meghatározott időközönként, ami elég idegölő látvány. :(((

    Mivel tudnám kideríteni, hogy mi okozza ezt a problémát?

    Azt ki is zárhatjuk, hogy "mert ati kártyád van", mivel haveromnak típusra megegyező 5830-asa van és nála fullHD-ben (tehát még csak nem is sxga-ban) szaggatás nélkül ment (ramja neki is 4gb, procija nagyjából ugyanolyan teljesítményű, Q9400s alapórajelen ~ x4 620 @ 3,32ghz).

    Patcheket (4-est, 7-est) is kipróbáltam, egyikkel sem javult meg.

    Esetleg Catalysttal lehet probléma? Eszközkezelőben illesztőprogramnál 8.841.0.0-t ír.

    Gondolom nem a win7 SP1 fogja megjavítani, csak megjegyzem, hogy még nem telepítettem fel.

    VGA csere után még a windowst is újraraktam, hátha azért nem adta a teljesítményt, amit vártam, de nem segített.

    Mivel lehetne kideríteni, hogy mi okozza ezt a beszaggatást? Próbáltam közben feladatkezelőben nézelődni, de nincs nagyon semmi, ami kiemelkedően enné az erőforrásokat...
    Valami program van, ami ilyen erőforrásfigyelő/naplózó jellegű? Csak mert windows erőforrásfigyelővel nem jöttem még rá, hogy lehet naplózni.

Aktív témák