Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#951) Piloss válasza Piloss (#950) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Még valami: A 2 Asrockban ki tudsz építeni CFX-et, az int. VGA saját dedikált memóriával rendelkezik, és a tápellátás is fejlettebb, ami tuningnál egyáltalán nem hátrány.

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#952) szasanyi válasza H@mu (#948) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Az ASRock hihetetlen minőségi és technológiai változáson mert át 1-2 év alatt, úgy nagyon jó alternatíva. Ráadásul olcsó a többi gyártóhoz képest, és nagyon úgy tűnik, nem azért mert rosszabb! A felsoroltak közül én a 880G Extreme3 lapot venném, és ha számít a pénz, akkor hasonlóan 1600-as, 1.65V fesszel működő de olcsóbb RAMot. Pölö Kingston HyperX DDR3-1600

Piloss: természetesen úgy jó lesz, de én most próbáltam ki és nem tapasztaltam különbséget. Illetve picit nőt a főkapcsoló megnyomása, és a Win7 felállása közötti idő. Valami olyasmit olvastam, hogy jelentősége akkor van igazán, a RAID tömbökkel dolgozol.

(#953) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

sziasztok !

látom még mindig vannak akik félnek az asrock-tól
én kb. 30-at beraktam már és 2 ment ki túlfesz miatt ( 5-6 éves lapokról beszélek)
régen azért nem szerettem, mert nem lehetett reszelni a cuccokat benne, de aki egy stabil gépet alapbeállítások mellett szeretett használni mindenkinél ez lett a cél." a friss asr. -ek már másak, itt minden van ami kell egy kis házi tuninghoz :C "

láttam már karón varjút " asus,msi,giga" csak úgy repültek garba, ha volt még :W

[ Szerkesztve ]

Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)

(#954) Milka 78 válasza H@mu (#948) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Még egy a 880 G-re.Tök ugyan az mint a GX-csak az alaplapi kicsivel gyengébb,mindez olcsóért.Nekem is egy olyan deszka :K Az asus lapok igen is nagyon jók és tuningban szinte elmebeteg módon lehet benne FSB-tt emelni(sikeresen),de a kérdés,hogy vagy e hajlandó ezért pluszt fizetni.Ha Be procit használsz akkor viszont ez nem is akkora lényeg...

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#955) Gucunja

Gucunja
(fanatikus tag)

én az ASUS P5NT DELUXE lapomat váltottam a 870extreme3-ra és nem bántam meg.

egy gombnyomásra( boot alatt az X gomb) feloldotta + magot a procin, + a memóriától kezdve mindenen húzott. Tehát aki nem ért a tuninghoz , vagy mint én belefáradt a manuális állítgatásokba, nagyon jó. Perszze ezen is lehet állítgatni kedvünkre mindent. Valóban az ASUS őrült tuning lap volt, viszont melegedett, a höcsves hűtéséhez hozzá se lehetett érni égési sérülés nélkül, míg eközben az ASRock hűvös. És van SATA3, USB3.

2 hónapja minden tökéletesen működik semmi gondom vele, ja és a tuningosoknak tök jó hogy clr cmos gomb van hátul a hátlapon.

volt nekem is 5-6 éve ASRock lapom ami elfüstölt, de ezek már tényleg mások, főleg, ez az árkategória (20+k )

[ Szerkesztve ]

Pulse mini T-mobil-os eladó dobozában. WIFI GPS IGO 8 3,2 MP autófókusz, ANDROID

(#956) Piloss válasza szasanyi (#952) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Akkor asszem hagyom, köszi. :R

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#957) Gyufaaa válasza szasanyi (#952) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Ahogy mondod.

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#958) H@mu

H@mu
(kvázi-tag)

Köszi mindenkinek, sokat segítettetek a döntésben :R :) ;)

szunya1: Mindegyiken van integrált vga pont azért, plusz meg ha cserélek vga-t akkor ne legyek gép nélkül:)

[ Szerkesztve ]

http://parkopolisz.in/reg/d1066d0a12d8c9e1012a755a0aece685 Pontokért tárgyakat vihetsz haza!

(#959) Piloss

Piloss
(senior tag)

Áhh,zsír,megjött végre a memóriám :C

(#960) szunya1 válasza H@mu (#958) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor ámen,tömjénfüst és halk orgonaszó kísérje a döntésedet ;)

(#961) Gyufaaa válasza Piloss (#959) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Nosza. Milyet sikerült beszerezni? :)

(#962) Piloss válasza Gyufaaa (#961) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Corsair XMS3 2 x 2 GB 1600 Mhz :)

(#963) Gyufaaa válasza Piloss (#962) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Jófajta. :K Ezekkel a típusokkal balf@szkodtam egyszer, közbe meg nem is a ramok voltak a hibásak, hanem rosszul volt felrakva a hűtőm a proccra. :N :W :DDD CL7 ben lazán futottak alapfeszen.

[ Szerkesztve ]

(#964) Piloss válasza Gyufaaa (#963) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Igen olvastam az egész sztorit régebben :)

Kemény user error volt, de hát ki gondolt volna pont erre :D

(#965) Gyufaaa válasza Piloss (#964) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Jah. Hát belémégett a tapasztalat a dologgal kapcsolatban azt elhiheted. :DDD

(#966) Piloss válasza Gyufaaa (#965) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Az a lényeg hogy happy end lett :K

[ Szerkesztve ]

(#967) H@mu válasza szunya1 (#960) üzenetére

H@mu
(kvázi-tag)

köszi:) ;)

http://parkopolisz.in/reg/d1066d0a12d8c9e1012a755a0aece685 Pontokért tárgyakat vihetsz haza!

(#968) ÍróKéz

ÍróKéz
(újonc)

Ez voltmár ? Akinek netán az Asrock 880G Extreme3 van az okoskodhat. Nézze csak meg a nyákon a feliratot és csodálkozzon. Matrica a 880G. Alatta 890GX van. Egy könnyű szombat reggeli tornával orvosolható is a dolog. Tessék belesütni a 890-es BIOS-t. Nálam megy szó nélkül. Kapsz cserébe többek közt egy HD4290-et az 50 helyett. Meg miegymás. Adok linket angolul tudóknak. Pofon egyszerű a móka. Have a nice day! :

[link]

At your service...

(#969) szunya1 válasza ÍróKéz (#968) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Na ezt meglesem,köszi az infót.

(#970) Gyufaaa válasza ÍróKéz (#968) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Nosza. Micsoda fejlemények. :)

(#971) Gucunja válasza ÍróKéz (#968) üzenetére

Gucunja
(fanatikus tag)

nem véletlen kapott ám másik biost, gondolom , valami nem ment át a teszten, mint amikor az amd procikba letiltanak egy magot mert hibázik

Pulse mini T-mobil-os eladó dobozában. WIFI GPS IGO 8 3,2 MP autófókusz, ANDROID

(#972) ÍróKéz válasza Gucunja (#971) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Az bizony könnyen meglehet. Valaki írja is ,hogy pl. a firewire nem megy neki normálisan miatta. Na arra én pont teszek magasról. Ellenben van egy drágább lapom ugyazzal a tudással. Jó kis lap ez ennyiért. Főleg a 890GX-es biossal.

At your service...

(#973) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Hmm hmm..a procim 2 magos,de 4 lett belőle,a lapom 880 as és 890 es lett..most fogom magam és átmegyek a nappaliba,hátha a nejemből Angelina Jolie lett :O

(#974) ÍróKéz válasza szunya1 (#973) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Csak arra is vigyázz ,mert ha hekkeled lehet valami le lesz tiltva benne. :)

szerk.

Végső esetben kapsz egy Geronazzo Máriát és kész. Az is jó valamire...

[ Szerkesztve ]

At your service...

(#975) szunya1 válasza ÍróKéz (#974) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Amúgy a 2.5 os biost tetted fel instant flash al?

(#976) ÍróKéz válasza szunya1 (#975) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Amúgy nem. Egyenlőre a Ket nevezetű fórumozó által feldobottal nyomom ,de olvasom hogy más már felrakta a 2.50-est. Kétségem sincs ,hogy én is felrakom hamarost. Egyenlőre a kíváncsíság vezérelt és megnyugodva tapasztaltam - nem ökörség ami írnak. Na pont ilyenért érdemes fórumokat bújni. Ma vagy holnap fix hogy felrakom az újat. Jelen állás szerint nekem is van egy x2 555 @ b55 -öm meg egy 880g @ 89gx-em. Ki lehet számolni bármelyik árlistából mennyi többlet ez boltban. a Proci ráadásul 4ghz-en megy most még gyári hűtővel 4 magon (most35-36 fokos. Oké ráraktam még egy 12cm.is ventit plusszba.) Így kell vásárolni kéremszépen.

A metódus lényege meg az utánunk következőknek ennyi kábé :

How to flash
1. Make a bootable USB/CD
2. After USB/CD has loaded in pure DOS type; AFUDOS.EXE /i880GEM.ROM /PBNC /N

Kérdés van-e ? Megy és gyó. Mert megérdemeljük.

At your service...

(#977) ÍróKéz

ÍróKéz
(újonc)

Ja nem bírok magammal csak leírom. Ha bárkinek gondja/baja támadna. Áldozzon fel egy CD-t. A mostani PC-k "svájcibicskája" a Hiren's Boot CD. Ezen kábé minden van ,amit egy tönkrement rendszerrel megcsinálhatsz. Kódvisszafejtőtől a tükrözésen át a sima DOS-ig minden. Ingyenes. Letöltöd ,kiírod és berakod a fiókba. Annyi mindent tud ,hogy meg lehet lepődni. Már aki nem ismerte eddig annak. Nagyon okos. Ilyen nálam pl. mindíg van bárhová kell mennem. Link :

[link]

At your service...

(#978) szunya1 válasza ÍróKéz (#977) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elflashelt biost is orvosolja? :DD Szerintem ha egy rendszer tönkre ment b@szhatod ezekkel a recovery csodákkal.A legjobb ha acronissal van egy op.rendszeres mentésed.

(#979) ÍróKéz válasza szunya1 (#978) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Nem minden esetben. Pl. A CD van egy mini Windows Xp. Arról felláll az alap és ha nagy a szar onnan mg mentheted. Tippként adtam jószszándékból és NAGYON hasznos a cucc. Aki ilyesmivel foglakozik annak alap. Linux-al is lehet szórakozni ,de valljuk be hogy itthon minden cégnél windows van. A Picipuha (microsoft) meg folyamatosan bír problémát okozni. Mostanában pl. az összes hivatalos levél/csatolmány meg docx-ben jön. Oldd meg. Legtöbb helyen 2003-as office van ,ami ugye nem kezeli. Ja oké van hozzá un. segédprogram fileconverters néven meg van 3-as szervízpakk ,de ez nem megoldás. Nem véletlen írtam ,hogy svájcibicska. Van ,amit nem old meg ez kétségtelen.

Ha nagy a gond -tán tudja mindenki- Kürt Kft. Horror áron.

Kérdésedre válaszolva : Manapság nem igazán tudsz elflashelni. Ha mégis ,akkor meg jópár ember (akár itt a PH!-n meg tudja oldani olcsón). Viszont ,aki tuningba vág és OC-ba ,annak tisztában kell lennie a következményekkel. SOSE SEMMI 100%.

Tisztelettel.

At your service...

(#980) Gucunja válasza szunya1 (#973) üzenetére

Gucunja
(fanatikus tag)

ha sikerül a nejeden a bios frissítés szólj én is megpróbálom :)

(#981) ÍróKéz válasza Gucunja (#980) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Korrekt. Pont erre írtam. Ha FAIL a flash akkor kap egy házisárkány v2.0-át

At your service...

(#982) Gucunja válasza ÍróKéz (#981) üzenetére

Gucunja
(fanatikus tag)

talán lehet még gariztatni :)

(#983) ÍróKéz válasza Gucunja (#982) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Azt mindíg. Egyszerűen visszarakod rá a gyárit és kész.

At your service...

(#984) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nem jött össze,pedig bizakodtam,simán bebootolt,mosolygott, de aztán rámszólt hogy nem kellene meginni az összes camparit ma.Sajna nincs meg a számlám róla,mert különben menne vissza gariba :O

(#985) ÍróKéz válasza szunya1 (#984) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

DOS-ból csináld. És csak akkor ,ha a nyákon matricás 880G-d van alatta a 890-el. A flashelés aaz ID miatt bukó windowsból meg biosból. Sima eccerű dos. Ezért is írtam a Hiren's CD-t példának. Dosban egy csomó kapcsoló él és működik, Ki tudod iktatni az ellenőrzést. Mindjárt fotózok képet ,ha nem hiszed. Alapvetően a szándék vezérelt. Mint ahogy az angol fórumozókat is. Mégecce ,hátha valaki most csatlakozik be.

[link]

At your service...

(#986) szunya1 válasza ÍróKéz (#985) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

A nejemről beszéltem,félreértetted :K A flash nem gond....

(#987) ÍróKéz válasza szunya1 (#986) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Drága nejed tiszteltetem. Gondolom akkor v1.0-ás :). Ami működik azon ne is változtassunk ugye. A Flash meg már tészta. Nekem megy és jó.

[link]

[ Szerkesztve ]

At your service...

(#988) szunya1 válasza ÍróKéz (#987) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép eredmények,grat.Én ha már bios, ezen [link] a custom változaton gondolkodom inkább,ami 880G specifikus.Impozáns és hasznos változások vannak benne a gyárihoz képest.

ASRock 880G Extreme3 BIOS 1.71

Changelog:
1. Update: Add Setup item "PCIE2 and PCIE3 Link ASPM"
2. Update: Added DOL boot ROM.
3. Change LAN boot ROM to V2.35.
4 Update: Added "Hot Plug Support" for AHCI SATA port.
5. Added help string for "SATA IDE Combined Mode"
6. Update: Correct DMA setting in AHCI mode.
7. Update: Improve boot time to pass BootTime test plan.
8. Update: Added "Target CPU Temperature" for Chassis FAN 1 settings
Manual Mode.

(#989) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Na szóval...ti betegek vagytok!!!Szétröhögtem magam!!! :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

(#990) ÍróKéz válasza szunya1 (#988) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Ez jópofának tűnik. Át kell verni kicsit a flash progit és süthető. VAlószínűleg DOS-ból kellene csinálni. Kapcsoló kérdése az egész tutira. Nejed továbbra is tiszteltetem. Hekkelted ? Mer' akko' már csak Angelinának lehet szólítani.

Milka 78 -nak meg. Nem mi nem vagyunk betegek ,inkább szépek. Olvastad/látttad a Galaxis útikalauzt ? Ha nem ,pótold. 42.

At your service...

(#991) szunya1 válasza ÍróKéz (#990) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Van wines vátozat is,de én is dos-ból szoktam csinálni nehogy megnyekkenjen a cucc.Nejem továbbra is v.1.0.változat,hekkelhetetlen a szentem.így Jolie helyett marad Rozi :Y (ellenben jól főz) :O De ha már flash,én a karácsonyt várom,akkorra van beígérve ugyanis az "almás" ketyergém jailbreak lehetősége,erre tartogatom minden szaktudásomat :K

(#992) ÍróKéz válasza szunya1 (#991) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Az alma szép és jó. Magam is annak tartom. 3-4 éve használtam is a Hackitosh-t. Szuper , meg jó nem utolsósorban szép. Jó az alma meg minőségi ia. Egy baja van. Az ára.

Ilyenkor lehet példálózni az ubuntuval. Ott a Compiz rajta. Na az ugye bír grafikai élményt okozni. Kár ,hogy nem fejlesztenek rá játékot. Az a bukta sajnos. Bill Gates megcsinlta.
(és mielött bárki megjegyezné. Virtual. Tudjuk.)

At your service...

(#993) Vigneau válasza Gyufaaa (#946) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Némi meglepetésre nekem így állt össze a rendszer - a "rutin" miatt 4x megmerevedett Windows háttérkép fogadott a Catalyst telepítését követően (azaz se Start menü, se egér, stb.). Végül rájöttem, csak el kellene már olvasni a laphoz adott füzetecskét... :B

1) Windows feltelepítése.
2) AMD VGA esetében először csak CCC telepítése és reboot.
3) Catalyst telepítése, majd reboot.
4) AMD All In 1 telepítése (CCC kihagyásával), majd reboot.
5) Hangkártya, NEC3.0 és hálókártya telepítése - ezt követően jöhet a tűzfal.

Van még új a nap alatt, de most már minden megy szépen... :K
Ha más ezen már túl van és csak ismétlem mások hozzászólását, akkor nem szóltam. :B

[ Szerkesztve ]

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#994) Gyufaaa válasza Vigneau (#993) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Az a füzetecske nagyon sokszor hasznos tud lenni, ha a számtech rejtelmeiről van szó. :DDD

(#995) Vigneau válasza Gyufaaa (#994) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez való igaz, de eddig inkább csak a BIOS finomhangolása miatt nézegettem jóformán. Hiába, változnak a telepítési dolgok is idővel. Viszont most minden pöpec. - kopp, kopp -
Hamarosan jöhet a tuning része is, elvileg 3600MHz-ig jó vagyok 04ahgy Barátom :R szerint.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#996) Milka 78 válasza ÍróKéz (#990) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Áááá...szintén egy rajongó! :K

(#997) szunya1 válasza Vigneau (#995) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a 3600Mhz tökéletesen elég lesz mindenre,sőt...

(#998) ÍróKéz válasza Milka 78 (#996) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Kérlek alássan annyira ,hogy ez nekem a csuklómra van tetoválva. Márhogy a 42. Sokan nézik is ,hogy ez micsoda.

Más. Mivel hűtöd a procit ? Valamit logikusan vennem kéne ,csak éppen nem tudom mit ami halk is. Van nekem egy inteles freezerem ,de okosan kitalálta a gyártó ,hogy nehogy amd-re is fel lehessen fogatni. Ugyanazt a hűtőt eladja kétszer. (intel/amd) Bezzeg a régi szép időkben azt raktam oda ,amit akartam. A mostani lapon is hekkeltem a kiegészítő 12v-os alaplapi csatlakozót ,mer ugye az a tápon nincs (a 8 tűs). És ráadásul itthon nem is nagyon kapni. Hát szépen forrasztottam egyet. Kezdünk visszafejlődni. Régen ,ha valamit megcsináltak az meg volt csinálva. Most meg 2 évente tönkremegy vagy csereszabatos. :(

At your service...

(#999) szunya1 válasza ÍróKéz (#998) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha hűtő,akkor erre [link] hívnám fel a figyelmedet.Nekem is ez van és több mint perfect.

(#1000) ÍróKéz válasza szunya1 (#999) üzenetére

ÍróKéz
(újonc)

Köszönöm a segítséget. Egyetlen egy baja van a cuccnak. Ez :
"Új ára 13800ft,de mivel ez bemutató darab volt,így 7900ft+postáért sikerült hozzájutnom"

Éppen olcsóbban szeretném megúszni a dolgot. Árultak itt a PH!-n régebben EKL hűtőt ,de most nem látok vagy csak vaksi vagyok. Na az most pont jó lenne. Olcsó és jó. Új gépet építettem és próbálom az ár/érték arányt tartani emberi keretek között. Lássuk :

Alaplap : AsRock 880G Ext3 @ 890GX ~ 24k
Proci : Phenom x2 555 @ b55 ~ 24k
Ram : 2x2 GB Kingmax 1333 mhz ~ 12k
Vga : Giga 6850 (a kétventis) ~ 47k

A többi adott. A táp egy FSP 455 PAF ,amit fél éve vettem 6900-ért. Van itt teszt róla a PH!-n.
A ház egy bazinagy szerverház. Vinyó Hitachi 1GB-os kéttányéros. Kicsit melegebb mint a Samu ,de gyorsabb is sokszor. Monitor meg 24"-es Benq - Természetesen fullHD. Ennyi pénzből nálunk a cégnél összerakott szarokat vesznek ,már elnézést. Ja a közszférában dolgozom ott meg senkit nem érdekel. Adófizetők pénze ugye...

At your service...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.